dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Doğanşehir'de CHP danışma kurulu


Doğanşehir'de CHP danışma kurulu
CHP Doğanşehir ilçe danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Narin

CHP Doğanşehir ilçe danışma kurulu toplantısı İl Başkanı Enver Kiraz'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Doğanşehir CHP İlçe binasında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Enver Kiraz'ın yanı sıra ilçe yönetimi ve partililer katıldı. Burada konuşma yapan CHP İl Başkanı Kiraz, ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

ÜLKEDE BORÇLU VATANDAŞ SAYISI...

Son dönemlerde ülke gündeminin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Kiraz, ekonomide çok önemli sıkıntılar yaşandığını ifade etti. CHP olarak uzun süredir ekonomide yaşanan sıkıntıları gördüklerini dile getiren Kiraz, parti olarak da çözüm önerilerini her fırsatta açıkladıklarını söyledi. Gelinen süreçte vatandaşların ciddi borç içerisinde olduğunu gördüklerini belirten Kiraz, “2002'de bu hükümet iktidara geldiğinde vatandaşların bankalara olan borcu 6,6 milyar TL'idi. Şimdi ise gelinen süreçte borç 400 milyar TL'ye ulaşmış. Bu da kişi başına ortalama 16 bin TL borç demektir. Dolayısıyla şuan ülkede borçlu vatandaş sayısı da ülkede 25 milyonun üzerinde ”ifadelerini kullandı.

DOLAR AÇIKLAMASI

Dolardaki artış nedeniyle zamların başladığını ifade eden Kiraz, “Tüm bu rakamlar ortadayken vatandaştan bihaber olan bir iktidar var. Ne diyorlar ‘dolarınızı bozdurun' vatandaş ta TL yok, dolar ne gezer. Doları yok ki neyi bozdursun vatandaş” ifadelerine yer verdi.

TL'nin değer kaybettikçe ülkenin tüm varlıklarının da değer kaybettiğini kaydeden İl Başkanı Kiraz, “Bu ortamda vatandaşa çağrı yapılıyor ve dolarınızı bozdurun deniliyor. Böyle bir dünya yok arkadaşlar. Bazı esnaflar da maalesef iş yapmadan kepenk kapatıyorlar. Çıkıyorlar kahramanlık yapıp ‘şu kadar dolar bozduranı bedava tıraş ettireceğim' bedava tıraş edince ekonomi düzelecek mi? cebine giren para artacak m?” şeklinde konuştu.

Sadece tüketim alışkanlığı ile ortaya çıkan ekonomik sistemin ülkeyi bu hale getirdiğini söyleyen Kiraz, “Üretim yapan, çiftçisini destekleyen, üretim yapanı destekleyen, ürettiğimiz ve ürettikten sonra da adaletli şekilde paylaştığımız. Kimsenin kimseyi ezmediği bir ekonomik sisteme geçmemiz lazım. Bu ekonomi tümüyle değişmediği sürece yapı değişmez, bunlar günü kurtarmaya yönelik çözümler”dedi.

ÜLKEYİ BU KARANLIKTAN ÇIKARIP...

Kiraz, başkanlık sistemi değişikliğine de değinerek “Cumhuriyetin değerlerine baktığımız da aslında bugün tüm bu yaşanılanların çözümü de var. Sistemi yanlış işletmişsin, yanlış yönetmişsin, bu sonuca getirmişsin şimdi bütün faturayı bu sisteme kesemezsin. Bu başkanlık sistemi Türkiye'yi daha da karanlığa sürükler, ekonomi de, terör de daha da geriye gider. Dolayısıyla bu karanlıktan birlikte ülkeyi çıkarıp almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Doğanşehir'in her geçen gün gerilediğini ifade eden Kiraz, özellikle ulaşım konusunda ciddi bir sıkıntının var olduğunu belirtti. İlçede taşımacılığın birleştirilmesi nedeniyle bir çok indirimin kaldırıldığını kaydeden Kiraz, “Sağlıklı bir ulaşım sistemi Doğanşehir'de şuanda yok. Mevcut ulaşım sistemi bozulmuş durumda” diye konuştu.

Doğanşehir ilçesinin ekonomisinin de bu yıl kötü durumda olduğunu dile getiren Kiraz, elmanın bu yıl para etmemesi nedeniyle üreticinin zor durumlar yaşadığını söyledi. CHP olarak, elma üreticilerinin yanında olduklarını söyleyen Kiraz, daha öncede yaptıkları çağrıyı yineleyerek tüm iktidar partisi belediyelerin elmaları alarak ücretsiz halka dağıtmasını istedi.
(ŞS-BRN-Y)

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!