dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Doğu Derbisi'nde Kaplan Pençesi!


Doğu Derbisi'nde Kaplan Pençesi!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber- Yorum- Analiz: Mehmet Ayhan

Evkur Yeni Malatyaspor'un Spor Toto Süper Lig'deki 2 maçlık galibiyet özlemini dindirdi. Doğunun Kaplanları yıldızlarından Guilherme, Boutaib ve Adem Büyük'ten yoksun gittiği Erzurum'da 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda Donald ve Eren Tozlu'nun (2) attığı gollerle 3-1'le zafere uzandı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar bitiş düdüğüyle 4. basamağa yükselirken, 25 puanlı Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ı da yakaladı. Malatya temsilcisi 16 Aralık'ta Antalyaspor'u misafir edecek.

100_67
1 SAKAT, 2 CEZALI

Sarı-Siyah-Kırmızılılarda 3 Aralık'taki 1-1'lik Akhisarspor beraberliğini sürpriz sakatlığından ötürü kaçıran Adem Büyük, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'ndaki 2-0'lık Etimesgut Belediyespor galibiyetinin ardından BB Erzurumspor deplasmanında da yoktu. Yine Akhisar önünde Özgür Yankaya'nın yaptırımları nedeniyle sarı kart cezalısı durumuna düşen Brezilyalı Guilherme Marguez ve Khalid Boutaib da forma giyemedi. Faslı santrfor, Etimesgut'a ilk golü atan isimdi.

102_13

İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, Akhisar randevusunun 11'inde iki değişikliğe gitti. Guilherme ile Boutaib'in yokluğunda Ahmed Ildız ile Nijeryalı Michael Pereira'ya gün doğdu. Doğunun Kaplanları'nda 21 kişilik esame listesine ancak 19 futbolcu yazılabildi. Etimesgut önünde son 9 dakikada fırsat yakalayan 20'sindeki Berkan Durdu yedek soyunurken  akranı İkbal İpek de kulübedeydi. Onlara iyileştikten sonra Etimesgut sınavının tamamında ter döken Ekvadorlu Arturo Mina, Nijeryalı Sincere Seth, Erkan Kaş, Mustafa Eskihellaç ve Sulley Muniru eşlik etti.    

104_7   

10'UN ADI BU KEZ AHMED ILDIZ!
Beninli Fabien Fornolle, Etimesgut performansıyla alkışlanan 19 yaşındaki Abdulsamed Damlu'dan eldivenleri devraldı.  4-2-3-1 kurgusunda savunmada Sadık Çiftpınar-Murat Akça tandemi bozulmadı. Bek mevkinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Rahman Buğra Çağıran izlendi. Donald ile Murat Yıldırım ön liberoyu parsellerken, 10 numara bölgesinde, Guilherme'nin eksikliğinde 1996 doğumlu Ahmed Ildız boy gösterdi. Onun sağında Sırp Danijel Aleksic, solunda Periera, ileri uçta ise Eren Tozlu seyredildi.

ALEKSIC KENDİNİ DE TAKIMI DA YAKTI!
Halil Umut Meler'in düdük çaldığı mücadelede Dadaşlar 40'ta üstünlüğü eline geçirdi. Aleksic'in hatasında Taylan Antalyalı orta alanda kazandığı topu Gilles Sunu'ya aktardı. Murat Akça'dan sıyrılan Fransız, Aleksic'in müdahalesiyle yerde kalırken, Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvuran hakem beyaz noktayı işaret etti. Bosna Hersek'li Jasmin Scuk tabelayı 1-0'a taşırken bu sezon 4. kez sarı kart gören Aleksic cezalı durumuna düştü. Sırp kabiliyet Antalya'nın konuk edileceği gün arkadaşlarını yalnız bırakacak!

105_9

HOLLANDALI DONALD DA CEZALI…
45+2'deki EYMS atağında, hücum hattına atılan derinlemesine pasta  Eren Tozlu dar açıdan Bosna Hersek'li kaleci Ibrahim Sehic'in üzerinden aşırma denedi ancak, çerçeveyi bulamadı. İkinci yarıya umutlu başlayan Doğunun Kaplanları'na bir kötü haber de 49'da geldi. Halil Umut Meler'in cebinden çıkan sarı kart, Aleksic'in akabinde Hollandalı Mitchell Donald'ı da cezalı duruma düşürdü.

106

ÖNCE 1-1, SONRA DİREK VE GOLLER!
59'da Pereira'nın yerine oyuna dahil olan Erkan Kaş 67'de hünerlerini konuşturdu. Soldan ortasında iyi yükselen Donald eşitliği sağladı: 1-1. Hollandalı bu yıl 3'üncü sayısına da ulaştı. 73'te tabelada 1-2 yazması içten bile değildi. Aleksic'in kornerinde Sadık Çiftpınar sıçradı fakat, top üst direğe çarptı! 78'deki organize akın golle neticelendi. Murat Yıldırım'ın servisinde Aleksic'in gördüğü sağ kanattaki Chebake havalandırırken, Eren kafasını çalıştırdı. Taraftarın gözdesi, 90+5'te Rahman'ın asistinde bu sene 3. defa sevindi: 1-3

107_1

İLK DEVREDE EKSİKLER ÇOK ARANDI
Müsabakanın haber-yorum ağırlıklı izlenimine gelince… Guilherme, Boutaib ve Adem Büyük'ün eksikliğinde EYMS'nin hücum zenginliğini ne denli ortaya koyabileceği soru işaretiydi. Özellikle ilk yarıda aranan bu oyuncuların final vuruşlarındaki becerilerine uzak kalındı. Sahaya yayılış ve oyun anlayışı açısından ise pozitif bir görüntü ortaya konuldu. İki takım da ortadan kısa paslarla oynamadı. Uzun mesafeli topların ise adresi teslim yüzdesi bir hayli düşüktü. Bunları atmak kolay değil ama, bu servisleri hızlı hücumlarda denemek daha doğru. Lakin iki taraf da genellikle kontrolü yeğledi.

109_2

GUILHERME'NİN MEZİYETLERİ…
Rusya'ya giderken kendisini Evkur Yeni Malatyaspor'da bulan Guilherme'nin yokluğu arandı. Kente ve takıma dokusu uyuşan Sambacı'nın kiralık süresi bitince ikna edilmesinin elzem olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sadece Aleksic'e 3 asisti olan Brezilyalı ile Sırp kramponun uyumu çok pozitif ve yadsınamaz bir gerçek.

1000_43

ARTIK KOLAY FAUL ÇALINMIYOR
Türkiye'de hakemlerimize fazla yükleniyoruz. Murat Akça'nın düşüşünde ‘devam' kararı yadırgansa da yerindeydi. “Nasıl olsa faulü verir” ve lehte karar çıkma algısı hataydı. Şimdi artık bunlara kolaylıkla düdük çalınmıyor. Son döneme dek oyunun çok fazla durmasını futbolcular kullanıyordu. Hepsi için söylenemese de bu alışkanlıkları olan isimler vardı!

FARNOLLE TAHMİN ETTİ, YA ALEKSIC!
BB Erzurum'un penaltısında köşeyi tahmin eden Farnolle rakibi çok sert vurunca gole engel olamadı. Beninli file bekçisi hareketli yapısıyla BB Erzurumlular'ı birkaç akında daha üzdü. Bu pozisyonda ise kapılan topların ne kadar önemli olduğu yine ispatlandı. Meşin yuvarlağı Taylan'ın presiyle ikram eden de hakemin beyaz noktayı işaretlemesine yol açan da Aleksic oldu! Sadık Çiftpınar gibi futbolcular kademe anlayışıyla aynı teması gerçekleştirmezdi belki fakat, hücum oyuncuları bu noktada zafiyet gösterebiliyorlar. Kendine fazla güvenen ve kötü gününde olan yıldız futbolcunun hatası pahalıya patladı. Top ayağındayken de ilk yarıda etkili değildi. Çünkü Malatya'nın icraat beklediği ilk oyuncu oydu.

1001_3

CHEBAKE AYAKTA DURAMADI
İlk 45'de BB Erzurum daha etkiliydi. EYMS'nin tek pozisyonu 45+2'de Eren'in aşırtma vuruşuydu. Chebake'nin ilk devredeki iki pozisyonda ayakta durmakta zorlanması ve kritik bölümde kayması kramponlarındaki soruna işaret etti! Aleksic ile birlikte soyunma odasına gidene dek sağ kanadı hiç verimli kullanamadılar. Faslı sağ bekin en önemli özelliği çizgiyi iyi parsellemesi ki kanat ortası görülemedi. Aleksic'le koordinasyonları sıkıntılıydı, pasları birbirlerine ulaşmadı!

1002

PEREIRA GÜNÜNDE DEĞİLDİ
Soldaki Pereira da etkisizdi. Çünkü futbol sadece çok koşmak değil, topu iyi değerlendirmeyi de içerisinde barındırıyor. Doğunun Kaplanları ilk yarıda savunma yapmaya, orta sahada bir şeyler yapılmaya çalışıldı ama ileri uçta vasat aşılamadı. Hücumda çok etkisizdiler, belki de BB Erzurum defans anlamında en rahat 45'i oynadı. Pozisyona dönüşebilecek bireysel hataya Aleksic'in öncülük etmesi Mehmet Özdilek'in öğrencilerine yaradı!

BULUT ‘KAŞ' YAPARKEN GOL ÇIKARDI
Bu tabloyu değiştirebilmek için Malatya ekibinin hamle gücü olmadığı kanaati uyananlar ise yanıldı! Erol Bulut ise “İlk yarıyı böyle bitirebilir miyim?” hesabındaydı. BB Erzurum'un Bursa'daki 2-1'lik yenilgisini iyi analiz eden Bulut, beklerin ardına atılan topların tehlikeli olduğunun bilincindeydi ki futbolcularının bu açıktan yararlanmaları düşüncesindeydi. Emrah Başsan'ın defansif zafiyetinden yararlanmak isteyen Bulut, 59'da bu maçın oyuncusu olmadığını her haliyle belli eden (!) Pereira'nın yerine Erkan Kaş'ı oyuna aldı. İki sol ayaklıdan Rahman daha ileriye geçti.

1003

DONALD YÜZÜMÜZÜ KIZARTTI
İki teknik adam da uzun süre kanatlarda yer değişikliği yapmadı. Donald bilekleri çok iyi bir oyuncu, Aleksic'in aksadığı, Guilherme'nin olmadığı bir günde daha etkili olması beklendi. Biraz silik ve gölge oynadı ki Hollandalı top ayağındayken çok meziyetli bir oyuncu. Verimsiz olduğu düşünüldüğü anlarda ise sahneye çıkıp golünü attı. Erol Bulut'un Erkan Kaş hamlesi ise bir orta ve asistle karşılığını verdi. Sol ayaklı olmasına karşın sağıyla adrese orta yaptı.

1004

BAMBAŞKA BİR İKİNCİ YARI…
Mehmet Özdilek'in takımı, kendi sağ kanadından Erkan ve Rahman'ı ikinci yarı durduramadı. Beraberlik golünün ardından güveni artan ve moral kazanan Erol Bulut'un talebeleri her geçen dakika üstünlüğünü kabul ettirdi. Erol Bulut'un sol kanadı güçlendirmesiyle goller peşi sıra geldi. Eren'in ilk sayısında Donald ile birlikte yükselmesi ve iki misafir futbolcunun boş kalması Dadaşlar'ın savunmasının çöküşünün başka bir getirisiydi.

1003_1

ERZURUM'UN ORTA SAHASI YIKILDI!
Orta alanda çabuk düşen BB Erzurum, Donald'a da çok rahat bir kafa vuruşu imkânı tanımıştı. Adam paylaşımlarındaki hatalar dikkat çekiciydi. EYMS ikinci devredeki performansıyla alkışlanırken, 3 puanın baş mimarı kritik kararlarıyla Erol Bulut oldu. Oyun planı tam manasıyla karşılık verdi. Orta alanda oyun savunmasında BB Erzurum'un zafiyeti de buna zemin hazırladı. Düşünülerek yapılan Erkan hamlesi tuttu… İlerleyen zaman diliminde 1.96'lık Farnolle'nin kalesine atılan toplar anlamsızdı ki aranılan golü Evkur Yeni Malatyaspor buldu…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!