29 Ekim, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    49.84
  • EURO
    55.66
  • ALTIN
    6463.4
  • BIST
    11165.44
  • BTC
    80133.185$

Doğum Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı: Toplam Destek 30,3 Milyar TL’yi Aştı

Doğum Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı: Toplam Destek 30,3 Milyar TL’yi Aştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin annelerin hesaplarına yatırıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin annelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Bakanlık verilerine göre, bugüne kadar 1 milyon 386 bin 701 anneye toplam 30 milyar 391 milyon lira destek sağlandı.

Bakan Göktaş, doğum yardımlarından bugüne kadar 1 milyon 425 bin 716 çocuğun faydalandığını, iki, üç ve üzeri 828 bin 730 çocuk için her ay düzenli ödeme yapıldığını belirtti. Yardımdan faydalanan çocukların 596 bin 986'sının ailenin ilk çocuğu, 434 bin 704'ünün ikinci, 394 bin 26'sının ise üçüncü ve sonraki çocuklar olduğu kaydedildi. Ayrıca 33 bin 343 kişinin ikiz ve üzeri çocuğa sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

2025 YILINDA DESTEK MİKTARLARI GÜNCELLENDİ

Aile ve Nüfus 10 Yılı kapsamında vatandaşlara verilen desteklerin önemine değinen Göktaş, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğum yardımı miktarlarının güncellendiğini hatırlattı. Buna göre ilk çocuğa 5 bin lira tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira destek veriliyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Doğum yardımı başvurularının e-Devlet ve İlk Öğretmenim Ailem mobil uygulaması üzerinden alındığını ifade eden Bakan Göktaş, ödemelerin Halkbank aracılığıyla yapıldığını belirtti. Aileler, ödeme durumlarını İlk Öğretmenim Ailem uygulaması üzerinden takip edebiliyor. Destek ödemeleri, çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz devam edecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!