dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

Dost Meclisi Toplantılarını Çok Önemsiyoruz


Dost Meclisi Toplantılarını Çok Önemsiyoruz
Narin

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yılda önemli bir mesafe aldığını kaydederek, “Türkiye yine avantajlı konumunu devam ettirecek ve nispi olarak diğer ülkelerden daha hızlı bir şekilde gelişerek, 2023 hedeflerine yürüyecektir” dedi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen “Dost Meclisi Toplantısına” katılan Bakan Yılmaz, Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili iş adamlarına açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, geleceğe dönük olarak güçlü bir atılım semini oluşturduklarını ifade ederek, “Geçmişin birçok problemleri çözüldü. Ve çözülmeye de devam ediliyor. Bir taraftan da geleceğe dönüm çok güçlü bir atılımın zeminini oluşturmuş durumdayız. Gerek demokraside, gerek ekonomide önümüzdeki 10 yıl gerçekten önemli. Türkiye, bu siyasi istikrarını koruduğu sürece, makro politikalarını koruduğu sürece, toplum desteğini devam ettirdiği sürece geçmişe göre çok daha hızlı bir şekilde gelişimini devam ettirecektir” diye konuştu.
Enerji ve heyecanın yanı sıra tecrübeli bir kadronun iş başında olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Şuanda iş başında olan tecrübeli bir Başbakanımız var. 10 yıldır çeşitli badireleri atlatmış, hakikaten önemli tecrübeler edinmiş bir kadro var. İlk başlandığında belki bu tecrübeler yoktu. Yine enerji ve heyecan vardı. Ama onun üstünde şimdi bir de çok önemli tecrübeler var. Enerjimizi ve heyecanımızı kaybetmeden, tecrübeyle birleştirdiğimiz zaman önümüzdeki süreçte çok daha hızlı bir şekilde ülkemizin kalkınmasını devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğini de sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti: “Dünyada bugünlerde ekonomik şartlar oldukça ağır. Küresel kriz devam ediyor. Ve bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Dünya, 2009 yılında en fazla hissettiğimiz ama halen bir kriz ortamından geçiyor. Avrupa'da ciddi bir problem var. Amerika'dan farklı politika sinyalleri geliyor. Dünyada eskisi kadar finans imkanlarının olmadığı bir dönem olacağı sinyalleri verildi. Önümüzdeki dönem finans imkanlarını daha iyi değerlendirmemiz gereken, daha farklı finansal araçlara bakmamız gereken, yurt dışından daha fazla ortaklıklar aramamız gereken bir dönem olarak bakmalıyız. Bu önümüzdeki dönemde inşallah Türkiye yine avantajlı konumunu devam ettirecek ve nispi olarak diğer ülkelerden daha hızlı bir şekilde gelişerek, 2023 hedeflerine yürüyecektir.”
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı “Dost Meclisi Toplantısında” ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Balin, MÜSİAD Malatya Şubesi olarak “Dost Meclisi Toplantılarını” çok önemsediklerini ifade ederek, “Toplantılarımızda ağırladığımız konuklarımızla, MÜSİAD üyelerimizi bir araya getiriyoruz. Üyelerimiz, konuklarımızla hasbıhal etme imkanı buluyor” dedi.
MÜSİAD Malatya Şubesi Eğitim Komisyonu'nun iki konu üzerinde çalışma yaptığını da kaydeden Balin, “Eğitim Komisyonumuz, Malatya için çok önemsediğimiz lisanslı depoculuk ve mermer organize sanayi bölgesi konularında bir çalışma yaptı. Bu çalışmayla ilgili sizlere de bir rapor sunacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a plaket ve gün kurusu kayısısı takdim etti.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!