Dükkân Kiraları Yıllık Peşin ve Milyon Liraları Bulunca Esnaf Çaresiz Kaldı

Malatya’da üç buçuk yıldır konteynerde ayakta kalmaya çalışan esnafa "Konteynerden çık" çağrısı yapılırken, kalıcı dükkânlardaki fahiş kira fiyatları esnafın belini büküyor. Gazeteci Yazar Murat Çetin, Öğretmenevi Konteyner Çarşısı esnafının ve MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun gündeme getirdiği kira ve süre mağduriyetini köşesine taşıdı.
Malatya’da geçici ticaret alanlarında faaliyet gösteren esnafa bir süredir "Konteynerden çık" deniliyor. Üç buçuk yıldır konteynerde zor şartlar altında ticaret yapan esnaf da aslında bir an önce dükkânına dönmek istiyor. Ancak Gazeteci Yazar Murat Çetin’in kaleme aldığı yazıda belirttiği gibi, konteynerden çıkmak kolay olsa da yeni dükkânlara adım atmak fahiş maliyetler nedeniyle neredeyse imkânsız hale geliyor. Dükkân kiralarının yerine göre 300 bin, 500 bin hatta 1 milyon liraya kadar yükselmesi ve üstelik bazı mülk sahiplerinin yıllık peşin ödeme talep etmesi esnafı çaresiz bırakıyor.
MÜHLET TALEBİ VE SADIKOĞLU'NUN UYARISI
Öğretmenevi Konteyner Çarşısı’ndaki esnaf, bu ağır mali yük ve belirsizlik karşısında yetkililerden mühlet istiyor. Kalıcı yerlerin eksiksiz şekilde tamamlanmasını ve geçiş için makul bir vakit verilmesini talep eden esnafın bu çağrısına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da destek veriyor. Sadıkoğlu, "Çarşı hazır olmadan esnaf nereye gidecek?" diyerek sürecin getirdiği riske dikkat çekiyor.
TİCARET BETONLA DEĞİL KEPENK AÇILINCA BAŞLAR
Gazeteci Yazar Murat Çetin, yazısında şehir yönetiminin esnafa "Yerine dön" çağrısı yaptığını ancak dükkân maliyetlerinin ortada olduğunu vurguluyor. Depremin felaketini yaşamış ve yıllarca konteynerde ayakta kalma mücadelesi vermiş esnafın önüne şimdi de devasa bir kira yükü dikiliyor. Malatya elbette yeni çarşısını kuracak; dükkânlar inşa edilecek, caddeler açılacak ve tabelalar asılacak. Ancak esnaf bu yüksek maliyetler yüzünden o dükkânların içine giremiyorsa, çarşının tamamlanmış sayılmayacağı ifade ediliyor. Çünkü ticaret sadece binaları dikmekle değil, esnafın o dükkânda kepenk açmasıyla başlıyor.
(1).jpeg)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’nın Yeniköy Mahallesi’nde 200 Bini Aşkın Ağaçta Bereketli Badem Hasadı Başladı
- Konteynerler Boşaltılıyor! Peki Depremzede Kiracı Esnaf Nereye Gidecek?
- Şeker Pancarı Alım Fiyatı Netleşti: Ton Başına 3 Bin 720 Lira Olarak Açıklandı
- Malatya’da Sağanak Yağış Çevreyolunu Sular Altında Bıraktı
- Malatya'da Eve Kilitlenen Şahıs Müge Anlı Ekibi ve Avukat İstedi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.