dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2438.2
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64473.67$

Dünya Kupası’na damga vuran Turşu’nun dram dolu hikayesi

Dünya Kupası’na damga vuran Turşu’nun dram dolu hikayesi
Takvim yapraklarının 1966’yı gösterdiği yıl düzenlenen Dünya Kupası’na damga vuran bir olay yaşandı. Sahibini bulmadan çalınan Dünya Kupası’nı bulan Turşu’nun yürek burkan ölümü gündeme oturdu. İşte o acıklı hikaye…
Narin

Kupadan Hikayelerde sizi 1966 Dünya Kupası'na damgasını vuran bir isimle tanıştıracağız. Ancak kahramanımız bu kez bir köpek. Hadi gelin bu sıra dışı hikayeye yakından bakalım.

1966 Dünya Kupası… İngiltere bir dünya kupasına ilk kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyordu.

Kupa, organizasyonun başlamasına kısa bir süre kala Londra’ya getirildi ve 24 saat boyunca Westminister Central Hall sergi alanında ziyarete açıldı.

İNGİLİZLERİN KAHRAMANI OLDU

TRT Spor’da yer alan habere göre bir gün kupa henüz sahibini bulamadan çalındı. Herkes şoktaydı. Günlerce süren aramalar sonuç vermedi. Birkaç gün sonra polis merkezine şaşırtıcı bir mektup geldi. Hırsızlar 3 milyon sterlin değer biçilen kupa için 15 bin sterlin fidye istiyorlardı.

Sonrasında mektubun durumdan faydalanmak isteyen bir sahtekar tarafından yazıldığı ortaya çıktı.

1 Hafta geçmiş kupa hala bulunamamıştı. Kayıp kupa, Pickles adındaki köpeğin sahibi ile çıktığı gezide ısrarla kokladığı gazete kağıtları arasından çıktı. Suçlular ise asla yakalanamadı.

İskoç çoban köpeği Pickles, bir anda İngilizlerin kahramanı oldu. İngilizler ev sahibi oldukları turnuvada kupayı onun sayesinde kaldırdı. Sahibine ise 170.000 sterlinin üzerinde birçok ödül kazandırdı. Pickles, 1966 yılında “Soğuk Burunlu Ajan” adlı bir filmde de oynadı.

Pickles, 1967’de kedi kovalarken tasmasının boynuna dolanmasıyla hayatını kaybetti. İngilizler bu emektar dostunu unutmadı ve tasmasını müzeye kaldırdı. Bu tasma halen Manchestar’daki Ulusal Futbol Müzesinde sergileniyor.

MİLYONER’DE GECEYE DAMGA VURAN SORU

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu’nun yaptığı Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasında dikkati çeken bir soru soruldu. 2 Nisan Pazar akşamı yayımlanan bölümde bir yarışmacıya, 1966 FIFA Dünya Kupası öncesinde çalınan kupayı bulan, İngiltere'de ulusal kahraman ilan edilen, televizyon programlarına çıkan, bir sinema filminde oynayıp sahibini zengin eden Pickles adlı köpek nasıl ölmüştür? sorusu yöneltildi. Sorunun yanıtı programı izleyen vatandaşlar tarafından da çokça araştırılsa da olayın yürek burkan bir drama olduğu ortaya çıktı. 

CNN Türk’ün haberine göre, İskoç çoban köpeği Pickles, bir anda İngilizlerin kahramanı oldu. İngilizler ev sahibi oldukları turnuvada kupayı onun sayesinde kaldırdı. Sahibine ise 170.000 sterlinin üzerinde birçok ödül kazandırdı. Pickles, 1966 yılında “Soğuk Burunlu Ajan” adlı bir filmde de oynadı.

Pickles, 1967’de kedi kovalarken tasmasının boynuna dolanmasıyla hayatını kaybetti. İngilizler bu emektar dostunu unutmadı ve tasmasını müzeye kaldırdı. Bu tasma halen Manchestar’daki Ulusal Futbol Müzesinde sergileniyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!