dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2478.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61778.72$

Dünyanın kalbine giden yol mutfaktan geçer


Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde Malatya kültürü tanıtılıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), bu yıl ikinci kez düzenlenen Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde tüm dünyadan sektör profesyonellerini, gastronomi meraklılarını ve alanında çığır açan isimlerini bir araya getiriyor. 

MALATYA SATANDINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Gastronomi Ekonomisi, Gastro Diplomasi, Gastronomi Turizmi ve Sosyal Gastronomi gibi konular, 12 Mart'ta (bugün) Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, alanında uzman isimlerle masaya yatırılıyor. Türkiye'nin sahip olduğu tarihsel birikimin ve günümüz kültürünün harmanlanmasının bir sonucu olan bu eşsiz mutfağın tüm dünyaya açılması için önemli bir adım olan Zirve ile ülkemizin ‘gastronomi turizmi' konusundaki potansiyeline odaklanılacak. Malatya mutfağına ait stant büyük ilgi görüyor. Malatya standının önünde uzun kuyruklar oluşurken, misafirler Malatya yemeklerine hayran kaldıklarını belirtiyorlar. 

"İLİMİZ HER YÖNÜ İLE TANITILIYOR"

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ; Dünyanın kalbine giden yol mutfaktan geçer. 2. global gastro ekonomi zirvesinde Malatya yemek kültürünü tanıtmak için güzel bir stant hazırladık. Malatya'nın bulgurdan yapılan yemekleri başta olmak üzere Malatya'ya özgü yemeklerin tanıtımı yapılıyor. İçli köftesinden ekşili köftesine, fırın yemeklerinden farklı çeşitlere kadar Mlatya mutfağına dair her türlü çeşiti bulmak mümkün. Malatya sadece mutfağı ile değil, doğal güzellikleri, tarihi yönü, kültürel zenginlikleri ile de tanıtılıyor. Malatya'yı tanıtan 'Çizgiler ile Malatya' kitapları da Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dilleri olmak üzere 4 dilde stantta bulunuyor. Gelen katılımcılara Malatya hakkında bilgiler veriliyor. Kayısı ye zirvede kal mesajı ile içerisinde Malatya kaysısı bulunan küçük kutular misafirlere verilmek üzere hazırlandı. Stantta ayrıca Arapgir'e özgü reyhan şerbeti de bulunuyor. Gelen konuklar reyhan şerbetinden tatma imkanı buluyorlar Çeşit çeşit kayısı tatlıları da yine stantta baş köşeyi almış durumda. Konukların damak tadına hitap edecek birbirinden güzel ve özel çeşitlerle adete lezzet şöleni yaşatılıyor. " ifadelerini kullandı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!