dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2400.6
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62577.05$

Ebuzer AYDIN / Prof'un biri Selahattin Gürkan'ı bize havale etmiş!..


Ebuzer AYDIN / Prof'un biri Selahattin Gürkan'ı bize havale etmiş!..
Ebuzer Aydın yazdı
Narin

Hay hay efendim, memnuniyetle!...

Fi tarihinde çocuğu olmayan bir kralın sonunda bir oğlu olmuş. Ama çocuğun sol kulağı yokmuş. İleride kralın oğluyla çocuklar dalga geçmesinler diye kral ferman yayınlamış, doğan her çocuğun sol kulağının kesilmesini emretmiş. Artık yeni yetişen nesil tek kulaklı olmuş. Zamanla başka diyarlardan gelen iki kulaklı insanları görünce, bakın bakın adamın iki tane kulağı var diye alay ediyorlarmış!.

Tarihte eşi benzeri olmayan asrın felaketi dedikleri depremi 11 il yaşamış, 14 milyon insan etkilenmiş, on binlercesi de enkaz altında can vermiş. Demir yolları kıvrılmış, binalar tuz buz olmuş, tarihi yapılar yıkılmış, dağlar parçalanmış, yeryüzünün ekseninde kayma olmuş. Bunun adı deprem!. Sebebi ise sadece fay hatlarının kırılması!.. 

Ama yüz yıllar boyu fay hatlarının  neden kırılmayıp bizim zamanımızda kırıldığını kimse açıklamaz!. Aynı şekilde sel olur, tedbirsiz olanları, dere boyundaki yapıları alıp götürür. Felaketin adı seldir!. Ama kimse dönüp bu selin bugün olmasının sebebini sorgulamaz. 

Aslında din adamlarının, alimlerin işi de bu noktada başlar. Yer altıyla, fay hatlarıyla, depreme sebep olan etkenlerle bilim uğraşır. Her şeye rağmen başımıza gelen felaketlerin engellenememesinin manevi sebebiyle de alimler muhatap olur, Kuran devreye girer, Peygamber ve ashabının söyledikleri devreye girer, tarihteki kavimlerin helak sebeplerine dönülür.

Bugün bunu yapmayan alimlerin yerine Selahattin Gürkan iki kelime söyleyince, sosyal medyada rakipleri tarafından linç edilmiş!. Tıpkı tek kulaklıların iki kulaklıları alaya aldıkları gibi!.

Dört aya yakındır ki deprem felaketini yaşadık. Adı alim olan, adı Diyanet olan kurumdan kimsenin gıkı çıkmadı. Dini açıdan kimse bir yorumda bulunmadı!. Hayrola ya!. İnanan müslümanlar olarak bu felaketin hiç bir manevi sebebi, etkisi, tarafı yok mu acaba!?..
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’dan önce konuşması gerekenler neden tek kelime etmediler!?... 
Sadece bir fay hattının kırılması sonucu mu başımıza bu felaket gelmiştir!?.
Bundan başka bunun izahı yok mu!?.
Bu Kuran neden bahseder!?.
Kuranda doğal afetlerle ilgili bir şey yok mu acaba!?
Peygamber bu konuda hiç bir şey söylememiş mi!?.
Sahabeler döneminde kimse benzer bir şey yaşamamış mı!?.
Silah patladığı için adam öldü!. Katilin, azmettiricinin ve kimsenin suçu yok öyle mi!?.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!