dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63866.941$

Ege Malatya'nın eline su dökemez


Ege Malatya'nın eline su dökemez
Malatya'nın vejeteryan yemek zenginliğiyle Ege'yi solladığını söyleyen Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Mehmet Yaşin 3 Eylül 2017 günü yayınlanan yazısında, Malatya vejetaryan mutfağının merkezi olabilirdi” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Mehmet Yaşin, Malatya'nın vejeteryan yemek zenginliğiyle Ege'yi solladığını söyledi. Hürriyet Gazetesi ve hurriyet.com.tr sitesinde 3 Eylül 2017 günü yayınlanan yazısında Yaşin, “Malatya vejetaryan mutfağının merkezi olabilirdi” dedi. Mehmet Yaşin şu ifadelere yer verdi: "Ot yemeklerini alt alta sıralayınca Ege Mutfağı'nın Malatya'nın eline su dökemeyeceğini düşündüm. Bunların kimi kavrularak, kimi börek içinde, kimi pilavla, kimi salatayla, kimi çorbada, kimi de çiğ olarak yeniyor"

MALATYA'YA HAKSIZLIK ETMİŞİZ
Yaşin yazısında şu ifadelere yer verdi: "Sayfaları çevirdikçe, başta ben olmak üzere, yemek kültürü yazarlarının, programcılarının, yemek eleştirmenlerinin Malatya'ya ne kadar haksızlık ettiğimizi gördüm. O ada, bu ada, o lokanta, bu lokanta, şu şef, bu şef derken, bu muazzam mutfağı görmezden gelmiştik. Biz hatalıydık da Malatyalılar çok mu masumdu?
Kendilerini tanıtamadıkları için, gurme turizmini başka kentlere kaptırmışlardı. Onların gölgesinde kalmışlardı. Sayfaları karıştırdıkça Malatya'nın ot yemekleri konusunda açık ara birinci olduğunu gördüm"

em1

VEJETERYAN MUTFAĞIN MERKEZİ

Malatya'nın vejeteryan yemek kültürüne atıfta bulunan Yaşin, "Dağda, bayırda, tarlada o kadar çok yenebilen ot vardı ki, saymakla bitiremezdiniz. Düşündüm de, Malatya vejetaryen mutfağın önemli merkezlerinden biri olabilirdi. Hatta bu konuda dünya çapında üne bile kavuşabilirdi. Ot yemeklerini alt alta sıralayınca, Ege Mutfağı'nın Malatya'nın eline su dökemeyeceğini düşündüm…
…Sarma deyince aklımıza ya asma yaprağı ya pazı ya da lahana gelir. Malatya'daysa sarma çeşit çeşittir. Fındık, menekşe, kiraz, biber, ayva, fasulye, dut yaprakları ile sığır dili ve evelek otundan da sarma yapılıyordu" dedi.

em2

UÇAĞA ATLAYIP MALATYA'YA GİTSENİZ...
Yaşin yazısını şu paragrafla sonlardırdı:“Diyelim ki bu yazıyı okuduktan sonra uçağa atlayıp, soluğu Malatya'da aldınız. Bu yemeklerin tadına bakmak istiyorsunuz. Maalesef bu aşırı lezzetlerin çoğunu lokantalarda bulamazsınız. İşte burada iş Malatyalılara düşüyor. Eğer gastronomi turizminden pay kapmak istiyorlarsa, hep beraber ellerini taşın altına koymaları, misafirleri damağı boş göndermemelidirler.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!