dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

Eğitim-Bir-Sen 'Yeni sistem eksik' dedi


Eğitim-Bir-Sen 'Yeni sistem eksik' dedi
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım yüksek öğretime geçişte uygulanacak yeni sistem için 'Yapılacak değişikliklerin, eğitimin ilgili paydaşlarıyla görüş alışverişi yapılmadan, konunun hassas ve sıkıntılı noktaları tecrübeler ışığında değerlendirilmeden, dahası demokratik teamüller yerine getirilmeden Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanması, bir eksiklik olarak görülmektedir' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ /MALATYA

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım yükseköğretime geçişte uygulanacak yeni sistemi değerlendirdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanının 12 Ekim tarihinde yaptığı açıklama ile yükseköğretime geçişte uygulanacak yeni sistemin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştığını hatırlatan Yıldırım, daha önce LYS ve YGS ismiyle aşamalı olarak uygulanan sınavın yeni adının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak değiştirildiğini anımsattı. YKS'nin Haziran ayının ilk Cumartesi günü iki oturumda gerçekleştirilmesi, sabah birinci oturumun, öğleden sonra ikinci oturumun, dil sınavının ise aynı haftanın Pazar günü yapılmasının planlandığını belirten Yıldırım, "Birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testinde temel Türkçe ve Matematik bilgisinin ölçülmesi amaçlanmıştır. İlk aşama sınavının puan hesaplaması şu şekilde yapılacaktır. İlk aşama sınavı, önlisans programlarına yerleşme ve ikinci sınavın puanının hesaplanması için ön şart olarak konulmuştur. 150 puanın altında alanların ikinci aşama sınav puanı hesaplanmayacak, 150 puan ve üzeri alanlar önlisans programlarına yerleşmek için bu puanı kullanacaktır. İlk aşama sınavında 180 ve üzeri puana sahip olanlar lisans programı tercih edebileceklerdir" dedi.

EKSİKLİKLER VAR

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Buna ilaveten, ilk aşama sınavında 200 ve üzeri puan alanlar, bu puanı bir sonraki yıl da kullanabilecekler. İkinci oturumda ise Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere, dört test yer alacak ve her bir testte toplam 40 soru sorulacaktır. Sözel alandan bir programa yerleşmek isteyenlerin Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya-1 ve Sosyal Bilimler testlerini, sayısal alandan bir programa yerleşmek isteyenlerin Matematik, Fen Bilimleri testlerini, eşit ağırlık alanından bir programa yerleşmek isteyenlerin ise Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya-1 ve Matematik testlerini cevaplaması gerekmektedir. Puan hesaplaması sürecinde her bir testin ikinci aşamanın puanlamasına katkısı yüzde 50 oranındadır. Milyonlarca adayı, aileyi ve toplumun geleceğini ilgilendiren üniversiteye giriş sisteminde yapılacak değişikliklerin, eğitimin ilgili paydaşlarıyla görüş alışverişi yapılmadan, konunun hassas ve sıkıntılı noktaları tecrübeler ışığında değerlendirilmeden, dahası demokratik teamüller yerine getirilmeden Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanması, bir eksiklik olarak görülmektedir. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!