dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Ekipler 600 kamera inceledi: Sonunda zanlılara ulaştılar


Ekipler 600 kamera inceledi: Sonunda zanlılara ulaştılar
Malatya'da bir otoparkta çıkan olayda öldürülen Murat Uçkan cinayetinin faillerinin bulunması için Cinayet Büro Amirliği'nce özel ekip hazırlandı.600 adet kameradan yaklaşık 1000 saatlik görüntü izleyen ekipler, kimliğini tespit ettiği zanlıların 3'ünü İstanbul, 1'ini Bursa'da yakaladı. Malatya'ya getirilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Narin

HABER MERKEZİ /MALATYA

Malatya'da 2 ay önce işlenen cinayetin ardından kurulan özel ekip, yaklaşık bin saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin izine rastladı. İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı.Malatya'da 16 Ekim günü Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak üzerinde bulunan bir otoparkta yaşanan olayda, kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu işletmeci Murat Uçkan (34) ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayın ardından çok yönlü inceleme başlatan polis ekipleri, zanlıların yakalanması için titiz bir çalışmaya imza attı.

ÖZEL EKİP İLGİLENDİ

Faili meçhul cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, olayın yaşandığı adrese giden tüm sokak ve caddelerdeki ikamet, iş yeri ve MOBESE kameraları ile bölgede o saatte seyreden özel araç ve belediye otobüslerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

600 adet kameranın yaklaşık bin saate yakın görüntüsünü titizlikle izleyen ekipler, olayın şüphelileri olarak Z.E., S.T., B.K. ve G.K.'nın kimliğine ulaştı. Şüphelilerin 3'nün İstanbul'da, 1'inin ise Bursa'da olduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Malatya'dan İstanbul ve Bursa'ya giden özel ekip, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Kasten yaralama ile uyuşturucu kullanma ve ticaretini yapma suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan 4 şüpheli gözaltına alınarak Malatya'ya getirildi.

SON 3 YILA AİT İSTATİSTİKLERE BAKILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.K. adli kontrol kararı ile bırakılırken diğer şüpheliler Z.E., S.T. ve G.K. ise  tutuklanarak Malatya E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.Öte yandan bu olayın aydınlatılması ile birlikte Malatya'da faili meçhul kasten adam öldürme olaylarının tamamının faillerinin tespit edilerek yakalandığı ve adalete teslim edildiği bildirildi. Son 3 yıla ait cinayet istatistiklerine bakıldığında ise kentte toplam 36 kasten adam öldürme olayının yaşandığı ve tamamının faillerinin yakalandığı belirtildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!