dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66842.708$

EMEKLİ ESNAF AYLIĞINDAN KESİNTİNİN KALDIRILMASI İSTEĞİ


EMEKLİ ESNAF AYLIĞINDAN KESİNTİNİN KALDIRILMASI İSTEĞİ
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet (ESKKK) Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Â'Emekli olup çalışan esnafımızdan kesinti kaldırılmalıdırÂ' dedi.
Narin

ESKKK Kooperatifi Başkanı Ali Evren, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinin kredi uygulamasında hükümetin 30 Nisan 2013 itibarı ile kredi faizlerinin indirilmesi bazı kırtasiyelerin azaltılması ile ayda 50- 60'a yakın esnafımıza kredi verildiğini ifade etti. Evren, “Bundan önceki kredi uygulamamızda eş rızasının aranması ayda 4-5'e kadar kredi talebini düşürmüştür. Yeniden kredi uygulamasının başlaması piyasalara 18 milyon TL üzerinde kredinin yansıması ile ekonomi yeniden canlandırılmıştır esnaf ve sanatkarımız memnuniyetini belirtmektedir. Bizler bu esnafımıza güveniyoruz. Esnaf ve Sanatkarlarımız artık Konya, Kayseri, Gaziantep illeri gibi çalışmalarımızı büyüterek kaliteyi, imalatı, teknolojiyi yakalarsak aynı ticari hacimleri yakalamış oluruz. Bu teknolojiyi yakalayamayan bir gün esnaflığı biter. Çünkü artık ilimiz büyük şehir olmuştur. 2014 yılında yapılacak olan büyük şehrin belediye başkanlığına seçilecek belediye başkanımızdan Esnaf ve Sanatkarlarımızın önlerinin açılabilmesi için sanayi sitelerinin yeniden gözden geçirilerek güzel yerlere taşınmasını beklemektedir “ ifadelerini kullandı.


“Burada bazı meslek dallarındaki esnaflarımızın halen işyerlerinde küçük teknolojik makinalarla imalat yapmak istiyorlar, bu işyerleri ile bu hacimleri başarmamız mümkün değil” diyen Evren, Şöyle devam etti:


“Esnaflarımıza çağrımız sanayi siteleri de işyerlerini büyüterek daha verimli olacakları daha geniş alanlara taşımaları gerekiyor. Çünkü Teknolojiye ve bilime yönelen Esnaf ve Sanatkarlarımıza bizimde kapımız sonuna kadar kendilerine açıktır. Ancak bazı yeni çıkan kanunlar ile bizleri esnaflarımızın çalışmalarını şevkini kırmakta 6331 sayılı iş sağlığı güvenliği kanununda esnafın yanında çalışan SSK'lı bir kişi çalıştırsa dahi o işyerlerinde 2014 kapsama girmesi ile Bir kalfa ve usta çalıştıranla 50 kişiyi çalıştıran aynı olacak. Bu kanun yanlış uygulanmakta en az on kişi çalıştıranlardan yukarı işletmelerden bu kanun uygulanması gerekirdi. Esnafın bu kanun uygulamayanlara verilecek cezalarında en az bin ile 5 bin TL arasında olduğunu duyanlar tepki göstermektedirler. Esnaf ve Sanatkarlarımızın 1999 yılından beri çözülemeyen sorunlarından biri ise yaptığımız çalışmalarımdan birisi bakanlara müsteşarlara milletvekillerine yazılı ve sözlü toplantılarda dile her zaman getiren esnafımızın 25 yıla yakın çalışarak Bağ-Kur ve SSK'sını yatırarak emekli olan ancak çalışmalarına işyerinde devam eden, vergisini veren yanında 1-2 kalfa ve usta çalıştıran ekonomiye büyük katkı sağlayan esnaflarımızın emekli aylıklarından yüzde 15'e varan kesintiler yapılmaktadır. Bu kanunun artık çözülmesini gerekli görüyoruz. Çünkü bu kesinti esnafımızı çok tedirgin etmektedir. Esnaf ve Sanatkarlarımız her zaman vatanına bayrağına atasına ustasına sonuna kadar sevgide saygıda kusur etmeyen bir teşkilattır.“

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!