dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2394.7
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62687.62$

'En büyük görev öğretmenlere düşüyor'


'En büyük görev öğretmenlere düşüyor'
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

5_93

BAŞKAN GÜRKAN'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendisinin de öğretmen olduğunu hatırlatarak, Öğretmenler Günü'nün önemine dikkat çekerek, bu günün bilgi, birikim, özveri, sabır, şefkat ve hoşgörü üzerine kurulan öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlerin hatırlanması adına önemli bir gün olduğunu kaydetti. Öğretmenlerin okullarda sadece bir eğitici olmadıklarını, onların aynı zamanda öğrencileri için bir anne, bir baba olduklarını belirten Gürkan mesajında, "Öğretmenler Ülkemizin ve milletimizin yarınları için bir mimardır. Sevgiyle, şefkatle, sabırla, vatan ve millet sevgisini öğrencilerine nakşeden öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Ben de bir eğitimci olarak, bu mesleği icra etmenin her daim gururu ve mutluluğunu yaşadım. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir" ifadelerini kullandı.
Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücünün yer aldığına vurgu yapan Başkan Gürkan, "Yetişmiş insan gücü de eğitim ordusuyla mümkündür. Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş, şehit olmuş, bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, görevi başında olan öğretmenlerimize de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

9_138

BAŞKAN GÜDER'İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖESAJI

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaptığı açıklamada Öğretmenler Günü'nü kutladı. Belediye Başkanı Osman Güder 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, "İlk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin bizler için, ayrı bir yeri ve önemi vardır. Çünkü öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir.Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir" dedi.Bilmek ve öğrenmenin, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliği olduğuna da dikkat çeken Başkan Güder, "Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye yönlendirmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşa etmektir. Başöğretmen Atatürk "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanı kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini en veciz şekilde ifade etmiştir. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden çok şey bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor" şeklinde konuştu.24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Güder, ebediyete intikal etmiş ve şehit öğretmenleri rahmetle andığını belirterek, görevi başında bulunan tüm öğretmenlere de başarı dileklerini iletti.

2_525

BAŞKAN ÇINAR'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren bir meslektir" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Mehmet çınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, duygusal, ahlaki, dini, milli ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babadan sonra en etkili kişi öğretmenlerimizdir. Her devirde yaşadıkları toplumun akil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumunda olan öğretmenlerimiz fedakârca çalışan, bizlerin, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden eğitim neferleridir. Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir" ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşılmasını sağladığını belirten Çınar, "Bu duygu ve düşüncelerle; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederken, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine de yer verdi.

6_58

MİLLETVEKİLİ FENDOĞLU ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır” dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nü nedeniyle açıklama yapan Fendoğlu, “Öğretmenler, yapıcı ve meydana getirici, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. insanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir" ifadelerini kullandı. Türk milletinin yaşaması, güçlü ve kudretli hale gelmesi öğretmenlerimizin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Milletvekili Mehmet Fendoğlu, "Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, İnsan yetiştirmek gibi kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizi kutluyor, hayatları boyunca yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. İrfanı ve vicdanı hür milli ve evrensel değerlere vakıf nesiller yetiştirmek gibi ulvi ve idealist bir görev ifa eden; görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk'a yürümüş olan bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü içtenlikle kutluyorum. Bu vesileyle tam 49 yıl önce, yani 23 Kasım 1970 tarihinde, Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda bir öğretmen adayı iken şehit edilen Zileli Şehit Ertuğrul Dursun Önkuzu'yla birlikte tüm vatan ve dava şehitlerimizi de bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

 

1_725

SADIKOĞLU'NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ülkemizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerin başarılarındaki en büyük payın, onları eğiten öğretmenler olduğunu bildirdi.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin önemine temas eden MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Günümüzde ulusal kalkınmanın anahtarı kaliteli eğitim ve öğretimden geçiyor. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitimini sağlayan öğretmenlerimiz, aynı zamanda geleceğimize de yön vermektedir" ifadelerini kullandı. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerin başarılarındaki en büyük payın, onları eğiten öğretmenler olduğuna dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, "Görevinin kutsallığına hakim olan öğretmenlerimiz, ülkemizin her türlü zorlu coğrafya koşullarında bile görevlerini layıkıyla yapmanın çabası içerisindedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirmek için, Doğu ve Batı diye ayrım yapmayan, ülkemizin topraklarını karış karış gezen öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mesleğini icra ederken şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, sabır ve emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!