dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70716.1$

En doğru karar o oldu!


En doğru karar o oldu!
Malatya Time yazarı Mehmet Ayhan galibiyetin şifresini verdi
Narin

MEHMET AYHAN / MAKALE

Yeni Malatyaspor, Emrah'la coştu

Yeni Malatyaspor, dün öğle saatlerinde oynadığı 1461 Tarbzonspor maçını 2-0 kazanarak haftayı 3 puanla kapatan taraf oldu.

Her hafta olduğu gibi bu haftaki yazımıza da maçın kısa analiziyle başlayalım. Karşılaşmaya her iki takım da birbirlerini tartarak başladı.Maçın ilk yarım saatinde evsahibi ekibe oranla Yeni Malatyasporlu oyuncuların daha çok koştuklarını söyleyebiliriz. Karşılaşmanın 21. Dakikasında 1461 Trabzonsporlu futbolcu Oktay'ın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Hasan Ahmet'in şutunu kaleci Vedat güçlükle çeldi, dönen topa ayak koyan Hamza topu auta gönderdi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Yeni Malatyasporlu oyuncu Samed'in ceza alanı dışında çektiği sert şutu kaleci Kubilay kornere çeldi. Maçın 29. dakikasında Savaş'ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Emre'nin şutu kale direğinin üstünden auta çıktı. İlk yarı golsüz eşitlikle bitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Maçın ikinci yarısında klasik deplasman takımı görüntüsü sergileyen Yeni Malatyaspor, kontratak organizasyonlarıyla golü arayan taraftı. Aradığı golü bir türlü bulamayan Feyyaz Uçar'ın öğrencileri yine de kontrolü elden bırakmadı. Feyyaz Hoca'nın 57. Dakikadaki müdahelesiyle oyuna giren Koray, takımına biraz daha hareketlilik kattı. Nitekim 60. Dakikada yeni Malatyaspor'un ilk golü gelid. Ramazan'ın sol kanattan yaptığı ortada Aydın topu kafayla Emrah'a indirdi. Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Emrah'ın aşırtma şutunda top ağlara gitti. Bu golden 1 dakika sonra ikinci gol geldi. Ceza alanı içine yapılan ortada topu önüne alan Emrah, meşin yuvarlağı filelere göndererek hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra skoru koruma modunda oynayan Yeni Malatyaspor'da ikinci değişiklik 73. Dakikada geldi. Samed'in yerine Osman oyuna girdi. Rakibin ataklarının savuşturulmasında Yeni Malatyaspor defansının yanı sıra kaleci Vedat'ın da katkısı büyüktü. Feyyaz Uçar, karşılaşmanın uzatma dakikalarına girerken 2 golün sahibi Emrah'ı kenara çekerken, Fatih'i oyuna aldı. Karşılaşma 2-0 Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle tamamladı. Bu sonuçla Yeni Malatyaspor, puanını 45 yaparak, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

EMRAH TERCİHİ ÇOK İSABETLİYDİ

Futbol Federasyon tarafından büyük cezalara muhatap olan Yeni Malatyaspor 2 haftadır iyi gidiyor. İnşallah takımın bu iyi gidişi devam eder de sezon sonunda sevinen Malatya halkı olur. Dünkü maçın yıldızı olan Emrah kardeşimize teşekkür ederken, kendisini ilk 11'de sahaya süren Feyyaz hocayı da bu tercihinden dolayı kutluyoruz.

FUTBOLCULARI KUTLUYORUM

Bu maçın diğer maçlardan farklı bir yönü daha vardı. Her bir futbolcu üzerine düşen görevi layığıyla yerine getirdi. Rakipten daha fazla koştular. Bir iki küçük hata olmasına rağmen kalesinden ileri uç elamanlarına kadar herkes görevini yerine getirmiş, önemli bir 3 puanın hanemize yazılmasına sebep olmuştur. Sarı kart dahi görmeden maçı bitiren Yeni Malatyaspor futbolcularını canı gönülden kutluyorum.

HER MAÇ, FİNAL NİTELİĞİNDE

Geçen haftaki Turgutluspor maçının anlam kazanması adına bu hafta alınacak puan ya da puanlar çok önemliydi. Bu maçın kazanılmasıyla birlikte futbolculardaki özgüvenin artacağını düşünüyorum.  Bu özgüvenle, önümüzdeki hafta zirveyi yakından ilgilendiren Ümraniyespor maçına çıkacaklar. Bu maçın sonunda Feyyaz Uçar'ın da belirttiği gibi, hedefe ulaşmak için her maça ayrı ayrı hazırlanmak zorundalar. Bundan sonraki maçların her biri ayrı bir final niteliğinde olacak.

Yeni Malatyaspor yönetimine de küçük bir çağrıyla bu haftaki yazımızı bitirelim: Feyyaz Hoca ve öğrencilerine güvenin. Onlara güvenmenin yanı sıra lütfen sağdan soldan gelen dolduruşlara değil Malatya'nın gücüne inanın.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!