En düşük kredi esnaf kredisi!..

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, “Esnaf kredisinden daha düşük kredi yoktur” dedi.
ESKKK Malatya Bölge Başkanlığı mali genel kurulu Esnaflar Birliği Salonu'nda yapıldı.
ESKKK bölge genel kuruluna, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden toplam 26 kooperatif ilgili ve yetkilisi ile Halkbank Müdürü Tuncay Baytaşoğlu katıldı.
ESKKK Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, yaptığı konuşmada, 26 kooperatiften 9'unun sıkıntılı olduğunu belirterek, “Sıkıntılı olan kooperatifler kendilerini idare etmekte güçlük çekiyorlar. Bu kooperatiflerin müfettişler incelemesinden sonra ya kapanacaklar, ya da devam edecekler. Malatya bölgesi 32 bölgeden 17. sıradadır. Geçen yıl 218 bin TL kar ettik “ ifadelerini kullandı.
Verilen kredilerin faiz oranının düştüğünü söyleyen Bayram, ‘513 milyon TL esnafa verilen krediye hazine desteği veriliyor. Bu yıl 10 milyon TL kredi verilmesi planlandı. 1 Mayıs'tan itibaren istihbarat ücreti arttırıldı. Ayrıca, kredi faizi önce yüzde 7,8'e, sonra yüzde 6'ya ve şimdi de yüzde 5'e düşürüldü. Esnaf kredisinden daha düşük kredi yoktur” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Hemşerimiz Malatyalı Arif Karaca: Sermaye Birikimi Olmadığı İçin Global Marka Çıkaramıyoruz!
- Malatya Tarımına Otuz Milyon Avroluk Yatırım Desteği Geliyor
- ÖSYM İncelemeleri Tamamladı! YKS Sınavında Bir Soru İptal Edildi Bir Sorunun Cevabı Değişti
- Genç Girişimciler Kurulu Malatya İçin Yeni Dönem Projelerini Masaya Yatırdı
- Malatya Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza! İki Araç Çarpıştı Biri Refüje Çıkıp Ters Döndü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.