dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2509.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64049.1$

Engelsiz Park Projesi'ne engel 2 ev yıkıldı


Engelsiz Park Projesi'ne engel 2 ev yıkıldı
Yeşilyurt Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal yaşamdan daha fazla faydalanması için yapacağı Engelsiz Park Projesi'ne start verdi. Bu kapsamda projeye engel olan iki metruk ev de yıkıldı.
Narin

Yeşilyurt Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal yaşamdan daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla 9 dönüm alana yapacağı Engelsiz Park Projesi'ne start verdi. Bu kapsamda Engelsiz Park Projesi'ne engel olan iki metruk ev de yıkıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın talimatlarıyla başlatılan "Engelsiz Park" Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı'nda bulunan 9 dönümlük alan üzerine yapılacak. Polat, parkın yapımına engel teşkil eden iki adet evin yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yol açma ve genişletme çalışmaları başta olmak üzere yeni yaşam alanlarının yapımına engel teşkil eden 86 metruk evin yıkımını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerimden sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü alanda park yapımına başlayacak. Park projesinin detayları üzerine Başkan Yardımcıları Mehmet Güner ve Mehmet Çınar'dan bilgi alan Polat, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak park projesinin önemli olduğunu ifade etti.

Park projesiyle ilgili bilgiler veren Polat, toplumun önemli parçası olan engeli vatandaşların belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini söyledi. Polat, "Engelli kardeşlerimizin toplumun en önemli parçası olduklarını göstermek, yaşam kalitelerini yükseltmelerine katkı sağlamak adına projeler ve hizmetler üretmeye öncelik tanıyoruz. Bir gün biz de engelli olabiliriz, onlara toplum olarak daha iyi bir şekilde yaklaşmalı ve hayat koşullarını zorlaştırmamalıyız. Fahri Kayahan Bulvarı'nda 9 dönüme yakın bir alana Engelsiz Park Projesi'ni uygulayacağız. Amacımız, çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, fiziksel gelişimlerine fayda sağlamaktır. Engelli vatandaşların rahatlıkla gezip, dinlenebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlanan park alanında engelli fitness aletleri, engelli çocuk oyun grupları, kamelyalar, oturma grupları, pergolalar, yürüyüş yolları ve otopark alanları olacak. Parkın ortasına Yeşil Dünya Anıtı inşa edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen parkın yapımına engel teşkil eden iki adet evimizin yıkımını tamamladık. Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!