31 Ekim, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    49.95
  • EURO
    55.81
  • ALTIN
    6222.9
  • BIST
    10759.56
  • BTC
    77126.820$

Enkazların geri dönüşümü sağlanacak!

Enkazların geri dönüşümü sağlanacak!
Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye kazandırılacak

 Depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
İl genelinde yapılan enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Karahan, afetten sonra atık ve enkazların yönetimi noktasında Bakan Murat Kurum'un talimatıyla bir çalışma yaptıklarını, enkazların çevreye zarar vermeden nasıl kaldırılacağı hususunu ele aldıklarını ifade ederek, "Valilerimizin koordinesinde enkaz dökülecek alanları belirledik. Daha sonra geçici döküm alanlarına enkazların kaldırılmasını sağlıyoruz” dedi.

ENKAZLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK 

Enkazların geri dönüşüm çalışmalarıyla birlikte ekonomiye kazandırılması içinde çalışma başlattıklarını aktaran Karahan,” Alanlara giden atıkların ayrıştırmaları yapılarak geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Kentte 20 bin 319 binanın incelendiği, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayısının 5 bin 578 olarak açıklandığı belirtilmişti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!