Enkazların geri dönüşümü sağlanacak!

Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye kazandırılacak
Depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
İl genelinde yapılan enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyüp Karahan, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Karahan, afetten sonra atık ve enkazların yönetimi noktasında Bakan Murat Kurum'un talimatıyla bir çalışma yaptıklarını, enkazların çevreye zarar vermeden nasıl kaldırılacağı hususunu ele aldıklarını ifade ederek, "Valilerimizin koordinesinde enkaz dökülecek alanları belirledik. Daha sonra geçici döküm alanlarına enkazların kaldırılmasını sağlıyoruz” dedi.
ENKAZLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK
Enkazların geri dönüşüm çalışmalarıyla birlikte ekonomiye kazandırılması içinde çalışma başlattıklarını aktaran Karahan,” Alanlara giden atıkların ayrıştırmaları yapılarak geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Kentte 20 bin 319 binanın incelendiği, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayısının 5 bin 578 olarak açıklandığı belirtilmişti.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'nın Hekimhan İlçesindeki Yama Dağı'na Mevsimin İlk Kar Yağışı Düştü
- Akçadağ'da Eşini Dört Çocuğunun Gözü Önünde Silahla Vuran Şüpheli Tutuklandı
- Bilgin Akbal'ın 2019 Mavi Vatan Yazısı Libya Onayı ve Yeni Yasa Tasarısıyla Yeniden Gündemde
- Malatyalı Depremzede Adliye Personeli Orhan Çelebi Kazada Hayatını Kaybetti
- Malatya'da Mantar Üretim Tesisleri Mercek Altına Alındı: Tesislerde Hastalık Çıktı mı?
- 1SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 1KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.