dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63750.165$

Erbakan: 1000 senedir İslam'ın bayraktarlığını yapıyoruz


Erbakan: 1000 senedir İslam'ın bayraktarlığını yapıyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Malatya'ya geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Yeniden Refah Partisi Kadınlar Kolu tarafından program düzenlendi. Burada konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Kadına en büyük değeri veren bizim medeniyetimizdir. Bizim inancımız, bizim kültürümüzdür.” dedi

PROGRAMA KATILANLAR 
Programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Genel Sekreter Suat Pamukçu, İl Başkanı Bilal Yıldırım, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Malatya'daki çeşitli kurum, kuruluş ve STK'larda görev alan kadınlar katıldı.

A_123

İNŞALLAH TOPLANTIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLUR 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan konuşmasında hakın haklarından bahsetti. İslam'ın kadınlara verdiği değeri vurgulayan Erbakan: “Siz çok değerli temsilcileri Malatya il sorumlumuz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bizlere zaman ayırdığınızdan dolayı en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

B_76

KADINA EN BÜYÜK DEĞERİ BİZİM MEDENİYET VERMİŞTİR
Öncelikle Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile birkaç cümle sarf etmek istiyorum. Elbette ki bizler 1000 senedir İslam'ın bayraktarlığını yapan bir millet olarak Batı dünyasının hanımlarla ilgili ortaya koymuş olduğu kadınlar gününe ihtiyacımız yok. İfade ediyorum ki; bizim İnancımız Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz (SAV) kendisi gelmeden önce 3-4-5 yaşlarındaki kız çocuklarına kendi eliyle toprağa gömen insanları alıp onları bir karıncayı bile zarar veremeyecek hale getiren bir mucizeyi ortaya koymuştur. Bizim inancımız insanları, değil kız çocuğunu, erkek çocuğunu, bir karıncaya dahi zarar veremeyecek hale getirmiş. İşte Osmanlı döneminde Topkapı Sarayını karıncaların basması üzerine yaşanan olayları hatırlayacaksınız. Burada bunların itlaf edilmesi İslam'a uygun değildir, caiz değildir fetvası üzerine padişah hazretleri bu karıncalarla yaşamak zorunda kalıyor. Topkapı Sarayı'nı Karıncalar basmış 'Hayır bu Can'a kıyamazsın' deyince bu cana kıyamıyor. Bu karıncalarla birlikte yaşıyor. Bunun arkasından bize Dünya Kadınlar Günü'nü ortaya koyan ve kutlamamızı isteyen batılıların halini bugün hepimiz çok yakından görüyoruz. Bir yandan Dünya kadınlar günü kutlayalım. Kadın Haklarından bahseden Avrupa'nın kadınlara verdiği değeri, Yunanistan'ın göçmenlere uyguladığı zulüm üzerinden değerlendiren Erbakan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı. “Kadınlara değer verelim derken diğer taraftan işte Türkiye Yunanistan sınırında Yunan askerlerinin kadınların ve çocukların üzerine ateş açması olayını hep birlikte yaşıyoruz. Yunanlıların Ege Denizi'nde kadınların ve çocukların bulunduğu botun benzin bidonunu alıp onları azgın dalgaların ortasında Ege'nin ortasında yapayalnız bırakması olayı görüyoruz. Kongo'da Hindistan'da Afrika'da kadın çocuk demeden yüzyıllar boyunca neler yaptığını görüyoruz. Amerika eliyle neler yaptıklarını görüyoruz. Bugün Dünya Kadınlar Günü adı altında kadınlara değer vermemiz gerektiğini sözde bize öğretiyorlar. Hâlbuki kadına en büyük değeri veren bizim medeniyetimizdir. Bizim İnancımız, bizim kültürümüzdür.

C_35

MİLLİ GÖRÜŞ ZİHNİYETİ SIKINTILARDAN KURTULMANIN İLACIDIR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Battalgazi ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Yeşiltepe Mahallesi'nde Mahalle toplantısına katılan Erbakan, partilerinin sahip olduğu Milli Görüş zihniyetinin tüm insanlığın maddi ve manevi sıkıntılardan kurtuluşunun ilacı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Milli Görüş'e sarılmadan ülkemizin, Orta Doğu'nun, İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtulabilmesi, sömürünün, zulmün, çifte standardın adaletsizliğin, fakirliğin, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın, haksız savaşların, işgallerin ve katliamların ortadan kaldırılması mümkün değildir. Bütün bunlardan kurtuluşu Milli Görüş'e bağlıdır. Bugün Milli Görüş'ü, Yeniden Refah Partisi temsil etmektedir." ifadelerini kullandı.

D_13

ERBAKAN PROJELERDEN ÖRNEK VERDİ 
Fatih Erbakan, Milli Görüş'ün partisini, diğer partilerden ayıran bir özellik olduğuna ifade ederek; Merhum Necmettin Erbakan'ın ülke ekonomisini ve sanayisini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği projelerden örnekler verdi. AK Partinin en çok oy alan illerden biri olan Malatya,Ama Biz Yeniden Refah Partisi Olarak, Burada En Çok oyu alacağız yeni bir parti olmamıza rağmen inanıyoruz ki gördüğümüz bu coşkulu kalabalık bizlere daha güç veriyor dedi.

Erbakan daha sonra Malatya'da ayrıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!