dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2425.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64297.33$

Erdoğan: Ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırdık


Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem bölgesindeki faaliyetlerin ötesinde ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı da şu anda hızlandırdık. 20 yılda hizmete sunduğumuz 1 milyon 180 bin toplu konut ve inşasını gerçekleştirdiğimiz 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesi, sözümüzü tutacağımızın teminatıdır" dedi. Erdoğan'ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı video dikkat çekti.
Narin

“Bugüne kadar sunduğumuz arama kurtarma-acil yardım ve geçici barınma hizmetlerinin ötesinde bizim milletimize depremde yıkılan şehirlerimizi bir yıl içinde yeniden ayağa kaldırma sözümüz var” diyen Erdoğan, hasar tespit çalışmalarında sona gelinmek üzere olunduğunu belirtti.

LAF OLA BERİ GELE YOK

Erdoğan, “Önümüzdeki 1 yıl içinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Bunların bir kısmını zemin artı 3, bir kısmını zemin artı 4 katlı olarak, köylerde ise ahırı ve bahçesiyle köy evi olarak inşa ediyoruz. Daha önce Van, Bingöl, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerinde, Bartın, Kastamonu, Giresun sel afetlerinde, Antalya ve Muğla yangınında bu konutları yapan bir iktidarız. Laf ola beri gele yok. Biz icatlarımızla konuşuyoruz” dedi.

SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

6 şubat depreminde evi yıkılan veya kullanılmaz hale gelen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Zemini sağlam yerlerde kuracağımız evlerimizin yanında mevcut şehirlerimizin tarihi ve kültürel dokusunu koruma altına alacak şekilde bir planlama yapıyoruz. Hazırlıkları tamamlanan yerlerde şu anda kazmalar vuruldu, inşaatlara başlandı. TOKİ’nin kurumsal birikimi ve ülkemiz inşaat sektörünün kapasitesi bir yıl içinde tamamlama sözü verdiğimiz konutları yapmaya fazlasıyla yeterlidir. Geçtiğimiz 20 yılda hizmete sunduğumuz 1 milyon 180 bin toplu konut ve inşasını gerçekleştiğimiz 3.3 milyon kentsel dönüşüm projesi sözümüzü tutacağımızın teminatıdır” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN MUHALEFETE SESLENDİ 

Ana muhalefete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz ama siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz, o ayrı bir konu. Deprem bölgesindeki faaliyetlerin ötesinde ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı da şu anda hızlandırdık. Biz işte bu mücadelelerle, bu gayretlerde bugünlere geldik. Ülkemizin dört bir yanında başlattığımız kentsel dönüşüm projelerinin bir kısmının nasıl yalan ve iftira furyasıyla engellendiğini hiçbir zaman unutmayacağız. Vatandaşlarımızı modern yuvalara kavuşturma çabalarımızın ideolojik bağnazlıklar sebebi ile nasıl sabote edildiğini gayet iyi hatırlıyoruz. 6 Şubat depremlerinin önümüze serdiği deprem gerçeği karşısında bu projelere her kesimden samimi ve etkin destek veriyoruz. Görüldüğü gibi depremler bizim kendi aramızdaki tartışmaları bitirmemizi beklemiyor. Bir an önce şehirlerimizi sağlam, dayanıklı, güvenli binalarla dönüştürmezsek hep beraber o yıkıntıların altında kalabiliriz. Bakanlıklarımızla, belediyelerimizle, özel sektörümüzle, hak sahibi vatandaşlarımızla el birliği içinde hareket edersek bu meselenin üstesinden kısa sürede gelebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ-ANKARA 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!