dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2497.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62474.52$

Erkuş İnönü’ye veda etti!


Erkuş İnönü’ye veda etti!
4 yıldır İnönü Üniversitesi Genel Sekreter vekili olarak görev yapan Prof.Dr. Hakan Erkuş, bugün itibariyle mevcut görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Ayrılığı bir açıklamayla duyuran Erkuş, görev süresi boyunca 12 önemli projenin hayata geçirilmesine katkı sunduğunu kaydetti. Erkuş, akademik hayatına İnönü Üniversitesi çatısı altında devam edecek.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

İnönü Üniversitesi Genel Sekreter Vekilli Prof. Dr. Hakan Erkuş görevinden ayrıldı. Erkuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Ağustos 2016 tarihinden beri dört yıldır yürütmekte olduğum Genel Sekreter Vekilliği Görevimden bugün itibariyle kendi isteğimle ayrıldım” ifadelerini kullandı.

ERKUŞ GÖREVDE BULUNDUĞU SÜRE İÇERİSİNDE YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERİ KISACA ŞÖYLE ÖZETLEDİ:

Geride kalan dört yılı da yapısal olarak üniversiteye kazandırdıklarımızı şöyle sıralayabilirim;
1- Ek ders otomasyon programı. Ders ücreti formu doldurulması öğretim üyeleri açısından zahmetli ve zaman alan bir işlemdi. Algoritması ve tasarımı tamamen bize ait olmak üzere yeni bir program yazdırarak bu sorunu kalıcı olarak çözdük. Destekleri için Genel sekreter yardımcısı Birol Kılıçaslan ve strateji ekibine çok teşekkür ederim.

2- Uluslararası öğrenci ofisi yönergesinin hazırlanarak. Ofisin kurulması. Ofis kurulduktan sonraki çalışmaları Prof. Dr. İlhan Erdem hoca yürüttü.

3- İnönü üniversitesi yayınevi yönergesinin hazırlanması ve yayınevi organizasyonunun gerçekleştirilmesi. Yayınevi kurulduktan sonra Prof.Dr.Cengiz Yakıncı hoca ile birlikte faaliyetleri yürütüldü.

4- Su otomasyon sisteminin kurulması. Üniversiteye su temin eden kuyular ıslah edilerek. Kuyulardaki motorların harcadığı elektrikten yaklaşık %50 oranında tasarruf sağlandı. Ayrıca kuyulardan çıkan suyun daha verimli kullanılması sağlandı. Bu yolla araştırma hastanesinin suyunu tamamen bünyemizden karşılayarak hastane yılık yaklaşık 6 milyon TL su harcamasından kurtarıldı. Yapı işleri teknik daire başkanımız ve ekibine destekleri için teşekkür ederim.

5- Enerji otomasyon sisteminin kurulması
Enerji otomasyon sistemi kurulumu devam etmektedir. Bu yolla tüm bitir enerji harcayan birimlerin elektrik sarfiyatları merkezden kontrol edilebilecektir. Hat ve trafo bakımları yapılarak önemli miktardaki kayıp ve kaçaklar önlenecektir. Bu proje %95 seviyelerinde tamamlanmıştır. Bu çalışmalar tamamlandığında teknik ekibin hesaplamalarına göre toplam elektrik sarfiyatında ilk etapta %15 e yakın tasarruf sağlanacaktır.

6- Merkezi harcama yönergesi ve harcamaların ve depoların birleştirilmesi
Bu yolla kağıt toner kalem vb. sarf malzemeleri ile temizlik malzemelerinin satın alınması ve sarfiyatı kontrol altına alındı. Toplu alım yapılarak fiyat avantajı sağlandı. Kontrollü harcama yoluyla israfın önüne geçildi. Bunun sonucunda sarf malzeme giderlerinde yaklaşık %30-40 arası tasarruf sağlandı.
2016 yılında taşeron firmaya aylık 50.000 TL temizlik malzemesi gideri ödenirken (yılda yaklaşık 600.000 TL). Yapılan bu çalışmadan sonra yıllık sarfiyatımız 150-200 bin TL indirildi. (idari ve mali işler daire başkanımıza ve ekibine destekleri için teşekkür ederim.)

7- Fakültelere kağıt havlu ve tuvalet kağıdı temini
Göreve geldiğimiz de akademik ve idari personel fakültelerde tuvalet kağıdı ve kağıt havlu için para toplayarak kendileri satın alarak bu ihtiyaçlarını giderirken yapılan tasarruflardan kalan para ile kağıt havlu ve tuvalet kağıdı rektörlük tarafından temin edilmeye başlanmıştır. (İdari mali işler ekibine teşekkürler)

8- Sıfır atık projesi
Öğrenci toplulukları ile birlikte MEDİKO yemekhanesinde atık ayrıştırma çalışmaları yapıldı. Fakültelere atik ayrıştırma kutuları yerleştirildi. Sıfır atık konusunda farkındalık çalışmaları yapıldı.

9- Günlük rutin işler
Yılda yaklaşık 70.000 imza

10- 3.500.000 TL bütçeli "Girişimcilik merkezi ve Kuluçka Merkezi" kurulması projesi. (Fatih Kocamaz ve Teknokent ekibine teşekkürler)
Proje zamanında tamamlandı ve yaklaş 750 kişiye girişimcilik eğitimi verildi.

11- Turgut Özal üniversitesi ebys ve öğrenci işleri otomasyon programı kurulması (Strateji daire başkanlığı ve öğrenci işleri daire başkanlığı ekibine destekleri için teşekkür ederim)

12- Merkezi kimyasal deposu projesi

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!