dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2425.6
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62361.84$

Ersoy BABA / Dikkat edin, içinden cin min çıkar!

Ersoy BABA / Dikkat edin, içinden cin min çıkar!
Ersoy BABA yazdı...
Narin

Merhaba Gazetemizin değerli okurları. 
Merhaba binlerce haber sitesi arasından gazetemize tıklayıp giren, girdikten sonra da benim yazıma tıklayıp okuyan ve benim için 2 kat daha değerli hale gelen okurlarım.
Geçen haftadan bu yana uzun bir aradan sonra yine bu sütunlardayız. Bu haftaki yazımız gerçek hatıraları konu alıyor. Diyeceksiniz ki “Ersoy baba yine anılarla tınılarla yazıyı geçiştirmiş”. İnanın bu haftaya sığdırmak için olayları çok kısalta kısalta yazdım.
Kısalta kısalta deyince aklıma bir hatıram geldi. 
Bundan çok uzun yıllar önce şimdilerde kazık kadar olup bana tepeden bakan çocuklarım henüz bebek sayılan yaşlardaydı. Ailece İstanbul’dan çıkıp köyümüze gidiyorduk.  Yolculuk sırasında küçük oğlum uykusundan aniden sıçrayıp çığlık çığlığa ağlıyordu. Birkaç gündür bu uykudan sıçrayarak çığlık çığlığa ağlamalar vardı, ama yol boyunca bu durumu daha sık yaşamıştık. Çocuğu sakinleştirmek için uygun bir yerde durup mola veriyorduk. Tekrar uyutup yola çıktığımızda aynı çığlıkları tekrar duyuyorduk. Bu molaları 5 saatlik yolda 10-15 kere yapmak zorunda kalmıştık. Köyümüze geldiğimizde durumu büyüklere anlattık.
-“Korku” dediler. 
-“Kütahya Zafertepe Çalköy’de korku çıkaran bir kadın var. Hemen ona götürün”
-“Korku bir çocuğa nasıl yerleşir? Korku çıkarmak nedir? Korku çıkarmak nasıl bir operasyondur? Kesecek mi? Biçecek mi?”
Bu sorular kafamızda döne döne köyden tekrar yola koyulup Zafertepe Çalköy’e gittik. Sora sora o “Korku çıkaran” teyzeyi bulduk. Yaşlıca biriydi. (Şimdi o yaşlardayım. Bana “yaşlıca biri” deseler bozulurum.) Bizi içeri aldı. Çocuğa biraz okudu. Sonra:
-“Bu çocuğu korkutmuşlar” dedi. Eline 50 santimlik bir ip aldı. Okuya okuya ipe düğüm attı. Yaklaşık 10-15 düğüm atınca tekrar okuya okuya düğümleri çözdü. İpin üzerindeki düğümler çözüldüğünde ipin yarı yarıya kısaldığını hayretler içinde seyretmiştik. “Geçti-gitti!” deyip bizi gönderdi.  Çocuktaki korku gerçekten geçip gitmişti. Bir daha da olmadı. 
Ertesi sene yolumuz Zafertepe Çalköy’den geçtiğinde teyzemize teşekkür babında uğradık. Birkaç ay önce vefat etmiş. Belki el verdiği ve bu tedaviyi yapan birileri vardır. Bilemiyorum. Ama bildiğim böyle bir tedavi var. Böyle “bir alternatif tıp” var.  İhtiyaç olursa araştırıp bulursunuz.

***

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!