dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62858.72$

Ersoy BABA / Doktor taifesi “kese” görünce dayanamıyor!


Ersoy BABA / Doktor taifesi “kese” görünce dayanamıyor!
Ersoy BABA yazdı.
Narin

Ütü işinde uzman olanlar sosyal medyada işin inceliklerini, tiyolarını veriyor. Diyorlar ki; “kıyafetinizin sadece ütü yaptığınız yüzeyinin değil, altta kalan yüzeyinin de ütü tabanı görmüş gibi olması için ütü masanızın yüzeyine muşambamsı bir kumaş ya da naylon kaplayınız”
***
Geçen hafta içinde benim için büyük ama tıp alemi için küçük sıradan bir iş sayılabilecek bir operasyon geçirdim. “Aldırdım, kurtuldum”.

Yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce böbrek ağrısı için gittiğim tıplar aleminde yapılan tetkikler sonucu böbrekten daha önemli olarak safra kesemi gördüler. Hemen alınması lazımmış. Doktor taifesi “kese” görünce dayanamıyor. İllaki bi eline alıp kontrol edecek. 

Tarih verdiler. Bir hafta önceden tetkikler yapıldı. Ameliyata gireceğim gün:

-“Sizde covit tespit ettik” dediler. Ameliyatı 3 ay ertelediler. 3 ay sonra gittiğimde kan tahlilimde gariplikler bulup tekrar ertelediler. Kanımda pıhtılaşma varmış. Pıhtı atma vs bir sürü tehlikelerden bahsedilince onun da tedavisini oldum. Artık beni ameliyat edecek doktorlar kaçacak yerleri kalmayınca gün vermeyip uzak tarihlerde kontrole gelmemi istediler.

Hani Temel ile Cemal bir kahveye gidip oturmuşlar. Birer kahve söylemişler. Temel:

-“Benum kahvem şekerli olsun” demiş. Cemal:

-“Aman haa! Benumki şekersiz olsun!” demiş.  Birazdan kahveler gelmiş. Kahveleri getiren garson hiç sormadan Temel’in önüne şekersiz, Cemal’in önüne de şekerli kahveyi bırakıp gitmiş. Her ikisi de kahvenin tadına bakınca yüzlerini buruşturmuşlar. Bir süre şaşkın gözlerle kahvelere bakıp durumu nasıl çözeceklerini düşünmüşler. Fikir Temel’den gelmiş:

-“Kalk cemal yerleri değişelim. Bu iş anca pöyle düzelur.”

Kalkmışlar. Temel’in sandalyesine Cemal, Cemal’in sandalyesine de Temel oturmuş. Tam kahvelerini yudumlamak için fincanlarına el atmışlar ki yan masadan bir ihtiyar basmış kahkahayı.

-“Çocuklar. Yanlış yaptınız. Sandalyeyi değiştireceğinize kahveyi değiştirseydiniz ya!”

Temel ile Cemal “Punu nasıl düşünemedik” modunda birbirlerine bakmışlar. Temel ayağa kalkmış:

-“Emica doğru söylüyor Cemal. Kahveyi değiştirelim. Kalk başka kahveye gidelum.”

Ben de bu kadar öteleme sonucu hastaneyi değiştirme kararı aldım. Ankara şehir hastanesinde ameliyat için verilen tarihte yatışı gerçekleştirdim. Yazının başında ütü ile ilgili verdiğim bilgi sadece bu kadar konunun son noktasıyla ilgili idi. “Hastaneye yatış” ile. Yattığımız yataklar muşamba (kibarcası suni deri ile) döşenmişti. Üzerine tek çarşaf takılıyor ve hasta yatırılıyordu. Ütü tabanı gibi insanın derisini pişiriyordu. 

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!