dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

Ersoy BABA / Gölgen seni adam sanıp peşinden geliyor!


Ersoy BABA / Gölgen seni adam sanıp peşinden geliyor!
Ersoy Baba yazdı.
Narin

Önümde giden araçlardan en öndeki kırmızı ışık yanınca durdu. Hemen arkasından giden ise gereksiz bir duruşmuş gibi korna çalarak onu protesto etti. Önündeki araç kırmızı ışığa uyarak beklemeye devam edince sinirlenerek solundan çıkıp yoluna devam etti. Onunla kalsa iyi. Bir de pencereyi aralayıp el kol hareketi yapıp bağırdı.
-“Burası Siteleeer! Burda Kırmızıda durulmaaaz!”
Ankara’daki Mobilyacılar Sitesinden bahsediyorum. Trafiğinde kuralsızlık o kadar kanıksanmış ki sadece dışardan alışverişe gelen müşteriler kurallara uydukları için sıkıntı çekiyorlar. 
Orada araç kullanıyor iseniz plakasız traktörlerin römorklarının yan tarafından 70-80 santim dışarı taşırarak taşıdıkları suntaları görebilmeniz gerek. Kırmızıda geçip sizinle burun buruna gelebilecek muayenesiz ve sigortasız şahinleri de görebilmeniz gerekir.  Motosikletinin üzerinde koca plaka süngeri taşırken önünü görmeyen kalfayı da sizin görebilmeniz gerekir. 2-3 sıra park etmiş araçların olduğu caddelerde park edebileceğiniz yeri bulabilmek önemli. Nereye durursanız durun aracın kontağını kapatıp kapıları kilitleyip, tam arabadan uzaklaşırken arkadan sırıtarak:
-“Oraya gamyon gelecek. Yükleme var. Aracınızı alın oradan” diyenleri de göz önüne almanız lazım.
Ankara Siteler’de araç kullanmak alışveriş için gelen perakende müşteriler için her zaman korkutucudur.
Sitelerde esnaflık yapan bir arkadaşın anlattığı da enteresan:
Müşteri İnternetten takımı beğenmiş. Kumaşta takılmış.
-“Kumaş kartelaları burada var, gelin burada seçin” dendiğinde müşteri:
-“Kesinlikle Sitelere arabayla gelmem. Dolmuş ya da otobüs de çok uzakta bırakıyor. Ben Aydınlıkevler’e kadar geleyim. Siz de kumaş örneklerini oraya getirin. Orada seçeyim”. 
5000’in üzerinde iş yerinin olduğu bu bölgede sağ elimdeki + sol elimdeki + sağ ayağımdaki ve sol ayağımdaki parmaklarımın toplamı kadar.. yani en fazla onların 15-20 katı kadar olan bu magandalar yüzünden koskoca bir sektörün önemli bir alanını “gidilmez” ilan etmek de yanlış tabi. Emniyete bir sürü şikayetler gidiyor. Ama her halde onlar da burada araçlarının hasar almasından korkuyorlar ki pek içeri girmiyor ve müdahale etmiyorlar. Oysa suçlulara ceza yazmaya kalksalar devletin bütçesi büyük bir açığı kapatır. Petrol ve gazdan daha fazla bir getiri sağlanabilir. O kadar yani! Ancak tek ricam ben oralarda değilken ceza yazma işlemleri yapsınlar. Malum; Devletin cari açığı kapanacak derken benim cari açık çoğalabilir. Hele ki her şeyin ateş pahası olduğu bu zamanda…
“Ateş Pahası” demişken, bu lafın kaynağını öğrendim geçenlerde. Size de anlatayım ki bilin. Bilmeyenlere de benim yazılarımı paylaşıp bilmelerini sağlayın. Okunma oranlarım umurumda değil, yeter ki toplum aydınlansın.
 

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!