dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2324.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70709.43$

'Esenlik'i siyasete alet etmeyin'


'Esenlik'i siyasete alet etmeyin'
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Esenlik hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Polat, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik şirketinin gayrimenkullerinin, AK Parti Malatya Milletvekillerine has satışının yapıldığı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li vekilin TBMM’ye yolsuzluk önergesi vermesine de yanıt veren Polat, “Biz şeffafız her türlü rakamları ile de her şeyi açıklayabiliriz” dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Esenlik'in halka arzı konusunda düğmeye bastığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

POLAT İDDİALARA YANIT VERDİ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,yerel bir televizyon kanalına konuştu.
 Polat, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik şirketinin gayrimenkullerinin AK Parti Malatya Milletvekillerine has satışının yapıldığı iddialarına yanıt verdi. Olayın anlatım şekli itibari ile tamamen bir algıya yönelik olduğunu söyledi. 
 
"BÜTÜN BELEDİYELER MARKET AÇTI"
Polat programda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Esenlik, Malatya'nın bir markası ve değeri. Herkesin de bize gıpta ile bakmış olduğu bir kurumumuz.1980'li yıllarda rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bütün belediyeler tanzim satış mağazaları şeklinde marketler açmaya başladı. O zaman Esenlik ismi de Esenlik Tanzim Satış Mağazası idi. Bütün belediyeler market açtı ve hiçbir belediye başarılı olamadı. Ama Malatya Belediyesi başarılı oldu, Malatyalılar başarılı oldu. Malatyalı sahip çıkmasaydı, Malatyalı kucaklamasaydı, Malatyalı Esenliği sevmeseydi, Esenlik, Esenlik olamazdı. O yüzden bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Malatyalılar, Malatyalıya yakışanı yapar. Her insanın kendi hayatında iz bırakan dönemleri vardır. Benim en güzel günlerimden birisi de 2 yıl Esenlik'te genel müdürlük yapmaktı. Esenlik Malatya'mız için bir değer."
 
 "TABİ Kİ RAPOR İSTEDİM"
Polat, Esenlik ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından Esenlik'ten herhangi bir rapor talep edip etmediği ile ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi; “Tabi ki rapor istedim. Olayın baştan sonuna kadar anlatım şekli, bir algıya yönelik anlatım şeklidir. Tekrar bir açıklama yapılıyor, ‘şirketin ve milletvekilinin itiraf ettiği' gibi ifadeler kullanılıyor. Esenlik, Malatya'nın, Malatyalıların ve hepimizin.  Esenlik sadece marketler ile yönetilen bir şirket değildir. İlk önce bunu düzeltelim. Esenlik 44 market şubesi olan, Malatya'da gıda piyasasını belirleyen, fiyatları regüle eden, Malatya'da düzeni sağlayan önemli bir markamız. Çevre illerdeki gıda fiyatları ile Malatya'daki gıda fiyatlarını inceleyip görsünler. Maraş'tan ve Sivas'tan fiyatlara bakıp bir sepet oluştursunlar. O zaman Esenliğin Malatya'daki gücünü ve hizmetini hepimiz çok daha net anlarız.  Esenliği siyasete alet etmeyelim. Türk Ticaret Kanunu'na göre işleyen bir şirket pozisyonunda ama yüzde yüzü Malatya'nın olan, yüzde yüzü Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin olan bir şirketimiz. Esenlik sadece market işletmiyor. Esenliğin beton elemanları fabrikası var, kent mobilyaları fabrikası var, kimya elemanları fabrikası var, asfalt plenti var, et entegre tesisi var... Esenlik her gelen binanın üzerine bir taş koyarak büyütmüş. Bugüne kadar da Esenliğe emeği geçen başta genel müdürlerimiz olmak üzere, idari kadro olmak üzere bütün çalışanlarını tebrik ediyorum, kutluyorum. Şuan ki çalışan kardeşlerimizi de kutluyorum. Fedakarca çalışarak Esenliği bu noktaya onlar getirdiler, Malatyalı da sahip çıktı. 
 
“MALATYASPOR'UN YÜKÜNÜ ÇEKEN ESENLİKTİR”
Esenliğin Malatya ile ilgili her konuda destek verdiğini belirten Polat, Malatyaspor'u örnek gösterdi. Polat şu ifadeleri kaydetti; “Örnek verecek olursak, Malatyaspor bizim ortak değerimiz. Peki Malatyaspor'a her yıl 3 milyon 3,5 milyon desteği kim veriyor? Reklam için mi destek veriyor Esenlik? Malatyaspor ortak değerimiz olduğu için, Malatyaspor'u desteklemek için destek veriyor. Bugün yıllardır Malatyaspor'umuzun yükünü çeken de Esenliktir. 
Şimdi böyle güzide bir şirketimiz var. 
 
“ESENLİK İLK DEFA DÜKKAN SATMIYOR ”
Esenlik üzerinden bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Polat, “Soru direkte sorulabilir ama soru direk sorulmuyor bir algı operasyonu çerçevesinde yürütülüyor. Esenlik bugüne kadar binden fazla konut üretimi yapmış, aynı şekilde dükkanlar yapmış. Eski Kömür Tevzii'nde 17 dükkan satmış. Esenlik ilk defa dükkan satmıyor. Öyle bir algı şeklinde ortaya koyuluyor ki sanki Esenlik ilk defa dükkan satmış, veya borçlarına karşı ilk defa dükkan vermiş. Ben 5. ayda görevi devraldım dolayısıyla da Esenliğin yönetimini devralmış oldum. Biz 2004'den beri Malatya Belediyesi'nin yaptıklarının arkasındayız. 2009'dan beri de Sayın Ahmet Çakır başkanımızın yapmış olduğu işlerin altını cirolarız. Bu şirketi 2009'da hangi noktada aldığımızı ben biliyorum, 12 şubesi olan ve piyasa değerinde gücü çok zayıf olan bir şirketti ve bu şirketi o noktadan bu noktaya biz getirdik ve bu şirket Türk Ticaret Kanunu'na göre hareket ediyor. Yine çok hassas davranarak, öyle bir mecburiyetimiz olmamasına rağmen, emlakçılar odasından fiyat talep etmişiz ve cevap gelmiş. Cevap şu; "2 milyon 500 ile 2 milyon 800 arasında satılabilir". Bir aralık belirtilerek bize bir fiyat verilmiş. Bunun anlamı nedir? 2,5 milyona da 2 milyon 800'e de satabilirsiniz, biz 3 milyona satmışız aynı dükkanı. Burada eğer sorgulanacak bir şey varsa belediye şirketinin işlemini sorgulayabiliriz. Hukuka, kanuna uygun. İlk dükkanı da satmıyoruz. Bunun neden söylendiğini bende biliyorum vatandaş da biliyor. Esenlik hepimizin ortak malı. Bu şekilde Esenliği yıpratmayın.” açıklamasında bulundu.
 
" ESENLİK'İ SİYASETE ALET ETMEYİN!
CHP'li vekilin TBMM'ye yolsuzluk nedeni ile önerge vermesine de yanıt veren Polat, seçim sürecinden ötürü bu tür manipülasyonların söz konusu olduğunu belirterek, “Esenliği siyasete alet etmeyelim. Biz şeffafız her türlü rakamları ile de her şeyi açıklayabiliriz” diye konuştu.
Polat; “Malatya milletvekiline, Malatya'nın bu değerini siyasi malzeme yapıp, siyasete alet etmesini yakıştıramıyorum. Biz şeffaf bir şirketiz her şeyimiz açık. Esenlik bu şehrin bir markası diyorsunuz. Bu kadar sevdiğiniz bir markayı yalan dolan bir şekilde, yanlış bir şekilde anlatmanız size yakışıyor mu? Ben yakıştıramıyorum. Soru önergesinin birinde “Bir idari bina sattınız mı? Satacak mısınız? Diye bir soru var. Ben cevap veriyorum. ‘Satmamız gerekirse satarız. Yapan da biziz, satmamız gerekirse de satarız.' Soru önergesi meclise verilmeden önce bana bir sorsaydı kendisine bunu daha çok yakıştırırdım. Daha çok doğru bulurdum ve yapmamız gerek de bu. Fevkalade sorabilirler, fevkalade de açıklayabiliriz. Kendisi de ticaretin içerisinden gelmiş birisi, bu süreçleri de çok iyi anlayacak ve bilecek birisi. Biz Ticaret ve Sanayi Odası'nın aşure programında görüştük. Ben Esenlik hakkında bugün bombaladım dedi. Bende hiçbir şey anlamadım. Esenliği siyasete alet etmeyelim. Biz şeffafız her türlü rakamları ile de her şeyi açıklayabiliriz. Seçim süreci olduğu için bu tür manipülasyonlar söz konusu. Ticari şirketlerde, alacak verecek mahsuplaşmasında karşılıklı takas yönetimi her zaman vardır. Esenlik de bunu sadece bugün uygulamadı, geçmişte de uygulandı. Şimdi de uygularız, yarın bir daha uygularız.” İfadelerini kaydetti.
 
“ESENLİK İÇİN DÜĞMEYE BASTIM!”
Esenliğin halka arzı konusunda düğmeye bastım” diyen Başkan Polat, “Tamamıyla, her şeyi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenen, takip edilen bir şirket haline dönüştüreceğiz” ifadelerini kaydetti. Polat; Şunu da ilan ediyorum; bu dönem içerisinde Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmeler yapıp, Esenliği halka arz edilen bir şirket haline dönüştüreceğiz. Tamamıyla, her şeyi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenen, takip edilen bir şirket haline dönüştüreceğiz. Esenliğin halka arz edilebilmesi için düğmeye bastım. Bu uzun bir süreç. Şartları gerekiyor, kararlar gerekiyor. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından incelenmesi gerekiyor. Sonuç itibari ile Sermaye Piyasası Kurulu bu şirket halka arz edilebilir kararını veriyor. Bu olaylar konuşulduğu andan itibaren talimatı verdim. Halka arz ile ilgili çalışmaları başlatın” dedim. Esenliğin halka arzı konusunda çalışmalar başladı ve halka arz edeceğiz, devlete arz edeceğiz. Ama her zaman da kim ne sormak isterse bütün hesaplarımız ile her şeyimiz ile açığız ve sunarız.” Şeklinde konuştu.
 
ESENLİK ÜRÜNLERİNİN PAHALI MI?
Esenlik marketlerinin, ürünleri mevcut diğer marketlere göre daha pahalı sattığı iddialarına da yanıt verdi Polat, “Ülke ekonomik saldırıyla karşı karşıya kaldı ve bu saldırı bizzat ABD'nin yönettiği bir saldırı ve çok ciddi anlamda ülkede döviz çıkışı oldu. Bunun üzerine de ülkede astronomik bir yükselme oldu, dövizin yükselmesiyle piyasada maliyetlerde yükseldi ve bu zam olarak yansıdı. Biz Esenlik olarak ne kadar pazarlık yaptığımızı, arkadaşlarımızın fiyat yükseltmemesi konusunda tedbir olarak pazarlık masasında ne çektiğini ben biliyorum. Evet sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu sık sık gündeme getirdi. Fırsatçılar olup piyasada anormal fiyat yükselmeleri elbette oldu ama biz esenlik olarak Malatyalılar bu fiyat farkıyla ne kadar az karşılaşabilirler bunun mücadelesini veriyoruz. Vatandaşlarımızın her ne şikayeti olursa olsun biz ciddiye alırız ve üzerine gidiyoruz. Biz Esenlikte günlük fiyat sepeti oluşturuyoruz. O fiyat sepetinde bile sadece Malatya'yı değil bölgeyi de takip ediyoruz. Bu zam sürecinde de direniyoruz, bizim kendi ürettiğimiz ürünlerde var. Esenlik sadece kar merkezli bir şirket değil. Esenlik öncelikle Malatyalılara kaliteli ürünü uygun fiyatla sunmak için kurulmuş ve bu amaca hizmet eden bir şirket.” Diye konuştu.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!