dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2324.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70740.58$

Esnaf, faizsiz krediyi sevdi


Esnaf, faizsiz krediyi sevdi
Ali Evren'den kredi çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler
Narin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, hükümetin esnaf ve sanatkarlara sağlamış olduğu faizsiz 3 yıl ödemeli 30 bin TL tutarındaki krediye yoğun bir talebin olduğunu belirterek, “Hükumetimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Şartları uyan tüm esnaf ve sanatkarlarımız bu krediden faydalanıyor” dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamış olduğu hükumetin eylem planı kapsamındaki esnaf ve sanatkara faizsiz 30 bin TL tutarında kredi verilmesi uygulamasın değerlendirdi. Başkan Ali Evren, uygulamanın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığı ile gerçekleştirdiğini aktararak, uygulamaya esnafın ve sanatkarların yoğun bir talepte bulunduğunu söyledi. Evren, “Son 4 gün içerisinde 155 esnaf ve sanatkarımız başvuruda bulunarak işlemlerini başlatmıştır. Tüm esnaf ve sanatkarımızın taleplerine yetişmeye çalışacağız” diye konuştu. Uygulama öncesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nden kredi kullanan esnafların mağdur olduğunu, bu durumun ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin kendi uygulamasından kaynaklanmadığını belirten Evren, “1 Aralık 2015 tarihinden önce borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız bu krediden faydalanamıyor. Ancak, esnaf ve sanatkarlara verilen kooperatif kredilerinden faydalanabiliyorlar. 4 gün içerisinde 155'in üzerinde esnaf ve sanatkarımız kredi için başvuruda bulunmuştur. Başvuruları tamamlanarak kredisi çıkan esnaf ve sanatkarlarımızdan 25 kişiye 25 Aralık 2015 Cuma günü 815 bin TL tutarında kredi verildi. Kredi başvuruları esnasında esnaf ve sanatkarlarımızın bazı itirazları var kesintilerden dolayı. Bu kesinti işlemi kooperatifimizin veya kooperatif yönetiminin özel uygulamasından değil, genel uygulama ve bankacılık işlemlerinden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.

“TÜM ESNAF VE SANATKARLAR, YARARLANABİLECEK”

Faizsiz kredi uygulamasının 3 ayda 1 ödemeli ve aylık 2,5 bin TL taksitli olduğunu belirten Evren, tüm esnaf ve sanatkarın faizsiz krediden yararlanabileceğini belirtti. Başkan Evren, “Yeter ki esnaf ve sanatkarlarımızın bankacılık ile ilgili sorunları olmasın. Bankacılık ile ilgili sorunu olmayan hangi meslekten ve sektörden olursa olsun tüm esnaf ve sanatkarlarımız bankacılık kapsamındaki sorunları olmadığı takdirde bu kredi uygulamadan yararlanabilirler. Bu şartları da kooperatif yönetimi olarak biz belirlemiyoruz. Bu şartlar Türkiye genelinde uygulanan genel şartlardır. Kooperatif olarak genelge ve yönetmenliklere göre hareket ediyoruz. Ocak 2016'dan itibaren KOSGEB tarafından projeli olarak verilecek destekler var. Projesi olan, sertifikası bulunan ve 30 yaşını geçmemiş olan esnaf ve sanatkarlarımız içinde faizsiz kredi uygulaması 100 bin TL olarak verilecek. Bu konuda genelgeler yayınlanmadı. Genelge ve yönetmenlikler yayınlandığı an bunu esnaf ve sanatkarımıza duyuracağız” dedi. Hükumete teşekkür ettiklerini belirten Evren, “Hükumetimiz ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum. Faizsiz kredi uygulaması esnaf ve sanatkarımıza can suyu olmuştur. Bu süreçte faizsiz kredi sıkıntı ve zor durumdaki esnafımız için önemli bir çözüm olmuştur. Bu krediyi en az 6 ay süreyle vereceğiz. Hangi meslekten olursa olsun ve esnaf ve sanatkarımız bankacılık sistemi ile ilgili sorun ve sıkıntıları olmadığı takdirde gelerek bu krediden yararlanabilirler” ifadelerini kullandı.
Esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla devlet tarafından tahsis edilen kaynakların kullandırılması için Halk Bankası'nın görevlendirildiğini ifade eden Başkan Ali Evren, “Bu uygulamada kooperatif, ortağı olan esnaf ve sanatkara sadece bankaya karşı kefalet verilmektedir. Kooperatif yönetimi olarak tamamen yasa ve yönetmenlikler çerçevesinde faaliyet yürütüyoruz. Burada istediğimiz kişilere kredi verme, istemediğimiz kişilere kredi vermeme gibi kişisel bir tavrımız söz konusu olamaz. Şartları uyan tüm esnaf ve sanatkarımız kredisini almıştır. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak işlemlerimizde Malatyalı esnaf ve sanatkarın başı eğdirecek hiçbir uygulamamız şimdiye kadar olmadı, bundan sonrada olmayacaktır. Hesabını veremeyecek bir hiç işlemimiz olmamıştır. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Türkiye'de örnek kooperatiftir ve bunun başarısı Malatyalı esnaf ve sanatkarımıza aittir” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!