dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62741.067$

'Etek boyu' mahkeme salonunu karıştırdı


'Etek boyu' mahkeme salonunu karıştırdı
Kadın avukatın etek boyu, duruşmada tartışma konusu oldu. Malatya Barosundan yapılan açıklamada, avukatın etek boyuna tepki gösteren hakim kınandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Barosundan yapılan açıklamada, avukatın etek boyuna tepki gösteren hakim kınandı. 

"EYLEMLERİN TACİZE VARDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ"
Malatya Baro Başkanlığı'ndan yapılan  açıklamada, “İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi Yargıcı tarafından duruşma esnasında davanın taraf avukatlarından olan kadın meslektaşımızın etek boyuna dair konuşmalar yapılmış, yazı işleri müdürü çağrılarak meslektaşımızın eteğinin fotoğrafı çektirilmeye çalışılmıştır. Duruşma yargıcının bu eylemleri, kabul edilemeyecek ölçüde cinsiyetçi, tacizkar ve kişilik haklarına saldırı mahiyetindedir. Görevi, önüne gelen dava ile ilgili hukuka uygun ve adaletli olarak karar vermek olan bir yargıcın meslektaşlarımızın resmi kıyafeti olan cübbesinin içine giydiği kıyafeti ile ilgilenmesi ve bu eylemlerini tacize kadar vardırması asla kabul edilemez. Meslektaşımıza yönelen bu açık saldırı ve tacizi kınıyoruz. Bu olay, son yıllarda bağımsız savunmayı temsil eden avukatlara yönelik olarak adeta sistematik bir hal alan saldırıların, ayrımcı ve cinsiyetçi yaklaşımların geldiği noktayı da göstermektedir. Bir yargıçta bulunması gereken özelliklere sahip olmadığı açık olan yargıç ile ilgili gereğinin yapılması için Hakimler ve Savcılar Kurulu'nu göreve davet ediyoruz. Kadın meslektaşımızın maruz kaldığı saldırı nedeniyle, her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi, meslektaşımızın ve İstanbul Barosu'nun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi. 

TARTIŞMALARA KONU OLAN OLAY ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ:

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'ndeki bir duruşma sırasında, mahkeme hakiminin, davacı avukatının etek boyunun diz üstünden 15 santimetre yukarıda olduğu gerekçesiyle İstanbul Barosu'na bildirmek üzere fotoğrafının çekilmesini istemesi duruşmada tartışmaya yol açtı.

Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davasında, mahkeme hakiminin davacı avukatının etek boyuna yönelik ifadeleri mahkeme tutanağına yansıdı.

Mahkeme hakimi Mehmet Yoylu, duruşmanın devam ettiği sırada davacı avukatı T.Ç'nin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santimetre yukarıda olduğunu, bu haliyle avukatlık mevzuatına ve giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğunun görüldüğünü tutanağa geçirdi.

Dinleyici sırasında bulunan iki avukatı huzura çağıran mahkeme hakimi, davacı avukatının etek boyunun avukatlık hukuku mevzuatına ve örfüne uygun olup olmadığı hakkında fikirlerini sordu.

Avukatlardan birisi etek boyunun avukatlık hukuku ve örfüne uygun olduğunu belirtirken, diğer avukat da özgürlük alanı ile ilgili olduğu gerekçesiyle müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine mahkeme yazı işleri müdürünü de duruşma salonuna çağıran hakim, tutanağa şu ifadeleri ekledi:

"Davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin 'kısa' değerlendirmesi ile huzurda bulunan avukatların 'kısa' değerlendirmesinin aynı olmayacağı nazara alınarak, Baro Başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun cep telefonu ile çekilmesi istendi."

Davacı avukatı T.Ç'nin ise, fotoğrafının çekilmesini istemediği tutanağa geçirildi.

Duruşma zaptının bir örneğinin İstanbul Baro Başkanlığına gönderilmesine karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!