Malatya
11 Eylül, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.28
  • EURO
    48.41
  • ALTIN
    4811.9
  • BIST
    10.586
  • BTC
    114283.07$

Etik değil!..


Etik değil!..

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye başkan adayı olmadığını belirterek, “Aday adaylarından birini de desteklemem etik değildir” dedi.
24 Temmuz basından sansürünü kaldırılışının yıldönümünde Malatya'da bulunmadığı için gecikmeli de olsa Gazeteciler Cemiyeti'ni, parti yöneticileriyle birlikte ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Öz, gündemdeki konulara da temas etti. Kamuoyunda konuşulan, 30 Mart 2014'de Malatya büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı şeklindeki söylentilere cevap veren Öz, Malatya Belediye başkan adayı olmadığını ifade ederek, “Aday adaylarından birini de desteklemem etik değildir, demokrasiye saygısızlıktır” dedi.
Caddelerden İsmet İnönü ve Turgut Özal isimlerinin kaldırılmasıyla ilgili soruya karşılık Öz, “Konuyu sosyal medyadan öğrendim. Halkın ve şehrin hafızasını yok etmemek lazım. Şehirlinin hafızasında yer etmiş isimlerin cadde ve sokaklardan değiştirilmesine karşıyım: Spesifik olanlar değiştirilebilir, ancak Malatya'nın yetiştirdiği iki cumhurbaşkanın isimlerinin verildiği caddelerin değiştirilmesine bir araştıracağım" dedi.
Basının ekonomik özgürlüğü olması gerektiğini söyleyen Öz, basının milli olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Mısır'daki olaylar ve Gezi parkı eylemlerinde basının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Milletvekili Öz, tutuklu gazetecilerle ilgili bir soruya karşılık da, “Gazeteciliği yaptığı için değil, bazılarının bir örgütle ilintisi olduğundan tutuklu bulunuyorlar. Ülkenin kargaşaya götürülmesi için çalışmalar yapanlar vardı. Bir gazetecinin ruhsatsız silah taşımasını nasıl değerlendirirsiniz?” dedi.
Öz, “Basınla ilgili bütün problemler çözüldü diyemeyiz ancak, son 10 yılda basın özgürlüğü konusunda birçok adımlar atıldı” iddiasında bulundu.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise,”Basın dün olduğu gibi bugün da sansüre tabidir. Ekonomik, siyasal ve yargısal güçlerin sansürü altındadır” diyerek, 2004 yılından sonra AK Parti iktidarlarının basın konusunda yaptığı çalışmaları da takdir ettiklerini bildirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!