dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2478.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61778.72$

Evinde ŞAH olan EYMS, dışarıda MAT!


MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Malatya futbolunun 11 yıllık Süper Lig özlemini gideren Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci haftada Sivasspor deplasmanındaydı. Evindeki 3-1'lik Osmanlıspor galibiyetiyle rakiplerine korku salan Doğunun Kaplanları, Kırmızı-Beyazlılara dış sahada 2-0 yenildi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 26 Ağustos'ta, Antalyaspor'u ağırlayacak. 

CEZALI TARAFTARLAR STADA GİREMEDİ 

TFF 1. Lig'de, 2016-17'nin 34. ve son haftasındaki 4-0'lık Sivasspor yenilgisinde yaşanan olayların faturası her iki kulübü de olumsuz etkiledi. Cezalı taraftarlar, Yeni 4 Eylül Stadı'na giremedi. Evkur Yeni Malatyaspor'da cezalı Turgut Doğan Şahin dışında eksik oyuncu yoktu. Zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayan ve kara yoluyla Sivas'a giden Sarı-Siyah-Kırmızılılarda moraller yerindeydi.  

ERTUĞRUL SAĞLAM NEŞELİ 

Son transferlerle birlikte Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve kurmaylarının da keyfi yerindeydi. Arjantin temsilcisi River Plate'ten alınan Ekvador Milli Takımı'nın stoperi Arturo Mina ve Fransa Ligue 1 temsilcisi Bastia'dan renklere bağlanan Sadio Diallo, tribünde de olsa arkadaşlarıyla birlikteydi. Ertuğrul Sağlam, Osmanlıspor'u 3-1 mağlup ettikleri müsabakanın ilk 11'ini bozmadı. Taktik çalışmalarda aynı kadroyu deneyen deneyimli hoca, sahaya da farklı zafere uzanan öğrencilerini çıkardı. 

STOPER HATTI YERLİLERE EMANET 

Evkur Yeni Malatyaspor'un 11'inde tam 7 yeni yüz boy gösterdi. Eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Medipol Başakşehir'den kapılan Yalçın Ayhan, Murat Akça ile birlikte savunmanın göbeğindeydi. Defansın solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake görev üstlendi. Onların ilerisinde eskilerden, Nijeryalı Azubuike Okey ile Murat Yıldırım seyredildi. Sol açıkta geçen yılki ekipten Eren Tozlu, sağ kanatta, Senegalli Issiar Dia, onların ortasında Fas asıllı Hollandalı Nacer Barazite vardı. İleride Faslı Khalid Boutaib izlendi. 

YENİLERDEN SETH VE DENİNG HAMLE GÜCÜ 

Kaleciler Ertaç Özbir ve Emre Selen'in dışında Sadık Çiftpınar, Sincere Seth, Michael Pereira, Aytaç Kara, Rahman Buğra Çağıran ve Emanuel Dening yedek başladı. Sağlam'ın düşüncesi karşılaşmaya kontrollü bir oyunla girmekti. Rakibi durdurduktan sonra kazanmak için hamle güçlerini kullanmayı planlıyordu. Dakikalar 6'yı gösterdiği anda Murat Akça sola aktardı. Aly Cissokho, Boutaib'i görmek istedi; ancak Dyakov araya girdi ve mutlak bir golü önledi. 

TAM ‘41 KERE MAŞALLAH' DİYECEKKEN! 
Azubuike sağdan hareketlenen Dia'yı gördü. Dia ceza sahasına iyi hareketlendi; ancak Uruguaylı Sergio Rochet'i karşısında bulacağı vakit Sivassporlular tehlikeyi savuşturdu. 41'de işler sarpa sardı! Nijeryalı Elderson Echiejile'nin soldan ortasında Fildişi Sahilili Arouna Kone kafasını çalıştırdı: 1-0. 45'te Dia ile Sivasspor kulübesi arasında kısa süreli tartışma hâkimdi. Evkur Yeni Malatyaspor teknik heyeti de hadisenin içerisindeydi. Hakem Serkan Çınar, Issiar Dia ile Sivasspor'un yedek file bekçisi Tolgahan Acar'ı uyardı. 

İLK DEVREDE İSTATİSTİKLER TERSİNE! 
İlk yarının istatistikleri Sivasspor'dan yanaydı. EYMS, oynama yüzdesinde 56'ya 44 gerideydi. Doğunun Kaplanları 5 şutta isabet sağlayamadı. Samet Aybaba'nın taktik verdiği Yiğidolar ise 6 denemesinde çerçeveyi 1 kez tutturdu, onda da fileler havalandı. İsabetli paslarla ev sahibi 169'a 139 üstündü. Ertuğrul Sağlam'ın talebelerinin önde olduğu tek girişim; 5'e 1 olmak üzere kornerlerdi.  

DEĞİŞİKLİKLER İŞE YARAMADI 
Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci devrede skoru çevirmeyi hedefliyordu. Ertuğrul Sağlam da bu düşünceden hareketle 60'ta Eren Tozlu'nun yerine Aytaç Kara'yı yeğledi. 61'de ise Murat Yıldırım'ı dinlendirdi, Nijeryalı Michael Periara'ya şans tanıdı. Ancak tabelayı Sivasspor değiştirdi. 66'da Galip Güzel'in servisinde hareketlenen Brezilyalı Leandrinho, bomboş kalan soldan meşin yuvarlağı sürdü, ardından Farnolle'yi üzdü: 2-0. 

AH DİREK AH! 

Umudunu yitirmeyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar yüklendi. 72'te Aytaç Kara'nın serbest vuruşunda, pozisyon arkada Barazite ile buluştu; ancak yetenekli isim direğe takıldı. 75'teki köşe atışında Sergio Rochet topu elinden kaçırdı. Elderson çizgi üzerinde müdahalede bulundu. İlave 5 dakikalık sürede de netice aynı kaldı: 2-0. 74'te Nacer Barazite yorulunca yeşil zemine Tangocu Emanuel Dening ayak bastı. 

UYUM İÇİN ZAMAN LAZIM… 

İlk düdükten görüldüğü gibi güç geçen mücadelede, Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni futbolcuları, uyum sorununu henüz tam anlamıyla çözememiş göründü. Bu sezon 13 oyuncuyla takviye edilen Evkur Yeni Malatyaspor'da un ve yağ mevcut; helvanın yeneceği günler uzak değil… 


elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!