dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2400.4
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62805.64$

Evinizi botanik bahçeye çeviren kür: Kesinlikle toprağa 1 kaşık eklemlisiniz

Evinizi botanik bahçeye çeviren kür: Kesinlikle toprağa 1 kaşık eklemlisiniz
Çiçeklerinizin toprağına ekleyeceğiniz 1 kaşık kür sayesinde eviniz bahçe gibi olacak.
Narin

Ev hanımlarının göz bebeği olan çiçekler çok sevilir. Evlere huzur ve ferahlık veren bu çiçekler bazen solabiliyor. Solan çiçekler ise yetiştirici ev hanımlarını üzebiliyor. Ama artık bu üzülmeye son. Çiçekleriniz solduysa ya da sarardıysa onları canlandırmak çok basit.

Doğal ve organik yollarla çiçeklerinizi eski haline getirebilir ve hatta onları daha da iyi yapabilirsiniz. Nasıl mı? 1 tatlı kaşığı toz şekeri çiçeklerinizin dibine ekin. Toprakla fermentasyona giren toz şeker vitaminini toprağa salarak çiçeklerin köklerini besleyecek ve daha gür açmasını sağlayacak.

KİMYASALLARDAN UZAK DURUN

f5haber.com’un haberine göre saksı çiçeklerinizi canlı tutmak öğrenilen bir beceridir ve sizin de bunu yapmayı öğrenmemeniz için hiçbir neden yoktur. Size yardımcı olmak ve bitki bakımı yolculuğunuza başlamanızı sağlamak için, saksı bitkilerinin bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren bu öğretici bilgileri bir araya getirdik. Doğru drenaj sistemi, uygun saksıyı seçmek, yeterli miktarda su vermek, ışığı ayarlamak, sıcaklık dengesini sağlamak gibi bilmeniz gereken bazı çiçek bakım tüyoları var. Ancak çoğu durumda bu işlemler de çiçeği kurtarmak için yetmeyebilir. Böyle durumlarda aşağıda verdiğimiz formülü uygulamanız çiçeği açtıracaktır.

Milliyet.com.tr'de paylaşılan bu formül açmayan çiçeklerin şelale gibi coşmasını sağlıyor ve salkım salkım yapıyor . İşte o formül:

- 1 ölçü kıymık
- 1 ölçü kuru yaprak
- 1 ölçü çim artığı
- 1 ölçü ahır gübresi
- 1 ölçü tavuk gübresi

Gerekli malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı birkaç günlüğüne güneşte kurumaya bırakın. Ardından karışımı iyice ezerek toz haline getirin. Doğal gübreyi bitkilerinizin, çiçeklerinizin dibine serpiştirin. Daha hızlı büyümeye başladıklarını fark edeceksiniz.

BOLCA IŞIK VERMEYİ İHMAL ETMEYİN

Patuxentnursery.com'daki içeriğe göre, Her bitkinin gölge ve güneş tercihleri ​​farklı olsa da hiçbir bitki kesinlikle ışıksız büyümeyecektir. Bitkinizi dolaba, karanlık bir rafın üstüne veya gölgeli bir köşeye koyarsanız, iyi sonuç vermeyecektir. Bitkinizin gelişmesi için en azından biraz güneşe ihtiyacı var. Bu nedenle pencere kenarları bitki koymak için harika yerlerdir. Yeterince geniş bir pencereniz yoksa başka seçenekler de vardır. Bunları pencerenin önündeki bir masaya veya arabaya veya bol güneş ışığı alan bir yere koyun.

SOLAN ÇİÇEKLERİNİZ ŞELALE GİBİ AÇACAK

Solan çiçeklerini canlandırmak için aşağıdaki bu önerilere dikkat edebilirsiniz:

Solan bitkiler genellikle yeterli ışığa ihtiyaç duyarlar. Bitkinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmasından kaçının, çünkü fazla güneş solmaya yol açabilir. Yarı gölge bir alan, solan bitkiler için genellikle daha uygundur. Solan bitkileri düzenli aralıklarla sulamak önemlidir. Toprağın kurumasına izin vermemek önemlidir, ancak aşırı sulama da bitkinin köklerinin çürümesine yol açabilir. Toprağın nem seviyesini kontrol etmek için parmak testi yapabilirsiniz. Toprak nemli hissediyorsa, sulamaya ara verin.

Bitki için uygun bir toprak seçimi önemlidir. Genellikle iyi drenaj yapabilen organik bir toprak tercih edilir. Toprağın drenajı iyi olmalıdır, aksi halde su birikebilir ve köklerin çürümesine yol açabilir. Solan bitkiler, düzenli aralıklarla bitki besinleri ile beslenmelidir. Genellikle sıvı veya granül formda evde kullanılabilen bitki gübresi tercih edilir. Fakat, önerilen dozlarda kullanmaya özen gösterin. Aşırı gübre bitkiye zarar verebilir. Solan bitkiler, yüksek nem seviyelerini severler. Eğer evinizde hava kuruluğu sorunu varsa, bitkiyi nemli tutmak için bitkinin etrafına su püskürtmek veya nemlendirici kullanmak faydalı olabilir.

Bitkinin üzerinde hastalık belirtileri veya zararlılar görürseniz, hemen müdahale etmek önemlidir. Bu, bitkiyi sağlıklı tutmanın ve yayılmasını önlemenin bir yoludur. Bitkinin kökleri saksının içinde sıkışıp kaldığında veya toprak tükenmişse, bitkiyi daha büyük bir saksıya taşıyarak ve taze toprak ekleyerek canlandırabilirsiniz. Bitkiler zamanla tepki verebilir. Onları canlandırmak bazen biraz zaman alabilir. Sabırlı olun ve bitkinizi düzenli olarak gözlemleyerek ihtiyaçlarını belirleyin.

Kaynak: Milliyet.com.tr, Patuxentnursery.com - F5haber.com

Derleme: malatyatime.com

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!