dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57368.16$

Ezanların darbeyi susturduğu tarihin yıl dönümü: 15 Temmuz


Ezanların darbeyi susturduğu tarihin yıl dönümü: 15 Temmuz
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi mesaj yayınlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle: 

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ

15 Temmuz 2016,karanlık ellerce beslenen FETÖ/PDY terör örgütü eliyle ülkemizin, milli irademizin, demokrasimizin, hülasa istikbalimizin yok edilmek istendiğikara bir gün olarak tarihte yerini almış, bu kara günde, ülkemizin savunması ve terörle mücadelesi için Aziz Milletimizin alın teriyle alınan silahlar,Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli üniforması altında gizlenen hainler tarafından Milletimizin üzerine doğrultulmuştur.

Bin yıldır yurt edindiğimiz Anadolu'da varlığımızı kabul edemeyen, buldukları her fırsatta kin ve nefretle üzerimize saldıran ezeli düşmanlarımız Haçlı Seferlerinden Sevr'e uzanan planlarıyla Müslüman Türk kimliğimizi yok etme hülyalarından bir an olsun vazgeçmemişler ve son olarak 15 Temmuz'da harekete geçirdikleri menfur senaryo iletarihin her safhasında mazlum milletlerin umudu olan Necip Türk Milletinin bağımsızlığınabir kez daha kast etmişlerdir.

Cenâb-ı Allah (cc)'a sonsuz şükürler olsun ki Aziz Milletimiz, Kahraman Ceddinin Çanakkale Savaşında, İstiklâl Harbinde olduğu gibi tek yürek olarak kutlu bir kıyama kalkmış, darbe müteşebbisi hıyanet çetesinin karşısınaadeta bir kale misali dikilmiş, metanet ve cesaretle sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizle el ele vererek, tankların altına yatarak, mert sinesini kurşunlara siper ederek Milli İradesine, Vatanına, Bayrağına ve Devletine sahip çıkmıştır. Ne mutlu bizlere ki böyle asil ve âlicenap bir milletin mensuplarıyız.

Asla unutulmamalıdır ki, bu güzel yurdun, bu Necip Milletin terör örgütlerinin insafına terk edilecek bir tek evladı yoktur. Her türlü desiseile vatandaşlarımızın kutsal duygularını istismar ederek kendi lehine imkân ve insan devşiren FETÖ terör örgütü ve benzeri şer odaklarına karşı Devletimizin tüm imkânlarıyla mücadele edilmektedir ve edilmeye devam edilecektir.

İnanıyorum ki; Aziz Türk Milleti, Türkiye'nin bekasını hedef alan her türlü saldırıya karşı, milli ve manevi değerlerine her zamankinden daha fazla azim ve kararlılıkla sahip çıkacak, Ulubatlı Hasan'dan Ömer HALİSDEMİR'e kadar bu mukaddesat uğrunda can veren Şehitlerimizin emanetini layıkıyla koruyacak, 15 Temmuz Diriliş Ruhunu tüm benliğinde yaşatmaya devam edecektir.

Bu vesileyle; 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde canlarını feda ederek şehadet mertebesine vasıl olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve maziden günümüze topraklarımızın hamurunu kanlarıyla yoğuran bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah(cc)'tan rahmet, Şanlı Gazilerimize sağlıklı bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor,  Aziz Milletimize huzur, sağlık ve esenlikler diliyorum.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, “15 Temmuz gecesi, güçlü bir ülke olan ve tüm dünyanın bu gücü ve başarıyı hayretle seyrettiği ülkemiz, haince bir kalkışma ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimiz büyük bir inançla o gece devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiştir. Yeni bir kurtuluş mücadelesi veren ülkemiz, 15 Temmuzla birlikte devletin milletiyle nasıl bütünleştiğini göstermiştir. Erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşla zaferin gelişini müjdelemiştir. 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, bugün de, yarın da her türlü saldırı sonrası karşılarında yüce milletimizi bulacaklardır. Şanlı tarihimize baktığımızda, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanlara milletimiz hiçbir zaman geçit vermemiştir. Hainlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur' sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten aziz milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKAN MEHMET ÇINAR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Demokrasi ve millet iradesinin önünde ne tank, ne tüfek, ne uçak hiç bir engel duramaz. Türkiye'de darbe dönemi tamamen kapanmıştır. Devlet ve millet iradesi dışında hiç bir gücü tanımıyoruz.” dedi. 
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milletinin, üç yıl önce bugün genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazdığını belirtti. 
15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması sırasında tarihe geçen büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını dile getiren Başkan Çınar, “Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Necip milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ‘tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan' ülküsünde birleşerek, hainlerin kirli oyununu bozmuştur” ifadelerine yer verdi. 
FETÖ'cü hainlerin ve işbirlikçilerinin bu ülkeye neler yaptığını asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz. ‘Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın' dizelerindeki gibi yurdu, milleti için göğsünü hainlere karşı siper eden ve Şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, onların emanetlerini asla unutmadık, unutmayacağız. Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikayesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti'nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Şairin dediği gibi; “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır. 15 Temmuz'un yıl dönümünde tüm vatandaşlarımızı yine meydanlarda beraber olmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından Türkiye'ye, milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, ‘Vatan milletin, irade milletin' ilkesinden taviz verilmeyeceğini belirterek, “15 Temmuz, demokrasiye inanan yüce milletimizin, hain çetelere karşı koyduğu özel bir demokrasi destanıdır” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 yılında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından haince ve alçakça bir darbe girişimi, bir kalkışma yaşanmıştır. Kalkışma, yüce milletimize karşı yapılan alçak bir eylemdir. Amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizde bir kaos ortamı yaratarak, kardeş kanı akıtmaktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen yüce milletimiz, ‘Vatan milletin, irade milletin' diyerek Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının darbe girişimi ve kalkışmasını geri püskürtülmüştür. Demokrasiye inanan yüce milletimiz, hain çetelere karşı yeni bir demokrasi destanı yazmıştır. Milletimiz kendi idaresine sahip çıkmış, söz konusu vatan olunca bir olmayı, iri olmayı, birlikte Türkiye olmayı başarmıştır. Çanakkale'de bu milletin kararlılığını ve kahramanlığını unutanlar, 15 Temmuz'da bir kez daha milletimizin sarsılmaz kararlılığı ve kahramanlığı ile karşılaşmışlardır. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, dün olduğu gibi bugünde, yarında karşılarında milletimizi bulacaklardır. Biz onlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi canı gönülden kutlarken, 15 Temmuz şahitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ HAKAN KAHTALI 

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "15 Temmuz'da darbeler ezanı değil, hamdolsun ezanlar darbeyi susturdu. Ayakta ölmeyi, dizüstü yaşamaya tercih eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi. 
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı mesajında, millete silah doğrultmaktan çekinmeyen hastalıklı zihniyete en iyi cevabı yine milletin verdiğini söyledi. 
15 Temmuz'da Türk tarihinin en alçak darbe girişiminin yaşandığını belirten Kahtalı, “Ama Allah'a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa inen göğsü vatan imanıyla dolu Türk milleti, bayrağına sahip çıkmıştır. Akif, 'Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' diyor ya o karanlık gecede de hilaline sahip çıkan binlerce güneş, üniformalı hainlere en büyük tokadı vurmuştur" şeklinde konuştu. 
15 Temmuz'un en küçük şehidinin henüz 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım olduğunu anımsatan Kahtalı, "O karanlık gecede 7'den 70'e herkes, vatanını korumak için darbecilerle mücadele etti. Ve yine o gece bu toprakların kahraman evlatları; Ömer'imiz, Erol'umuz, Malatyalı Engin Tilbaç kardeşimiz ayakta ölmeyi dizüstü yaşamaya tercih ederek bu yolda şehadet şerbetini içti" ifadelerine yer verdi. 
"Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" diyen Kahtalı, "15 Temmuz'da vatanına sahip çıkan kahramanlarımıza minnettarız. Allah'a şükürler olsun ki o gece darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturmuştur. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın: Bu millet, hainlere her zaman gerekli dersi verecektir. Ben o hain gecede tabir-i caizse 'cuntaya conta ayarı yapan' ve şanlı bir direnişe imza atan Malatya halkımıza da yürekten teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu. 

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KIZILAY

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.İnönü Üniversitesinin resmi web sitesinde yayınlanan mesajda Rektör Kızılay şu ifadelere yer verdi: “Milli iradeye ve ülkemizin bağımsızlığına yönelik gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve aziz milletimizin destansı mücadelesiyle yenilgiye uğratılmış; milli birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek süreceği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün üçüncü yıldönümünde vatanın bağımsızlığı, milletimizin bekası uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

MHP MALATYA İL BAŞKANI BÜLENT AVŞAR

 MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmek istenilen darbe girişiminin sadece iktidara değil, milli iradeye karşı yapıldığını ifade etti. 
MHP İl Başkanı Avşar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz günü tüm dünyaya millet olma dersinin verildiği demokrasi zaferi olduğunu belirterek darbe teşebbüsünün sadece iktidara karşı değil, Milli İradeye karşı yapıldığını söyledi. 
15 Temmuz kalkışmasının Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Avşar, “Peki neydi bu ihanet kalkışmanın sebebi neydi. Bütün Dünya'da zulme uğramış İslam dininin ve Müslümanların tek kalesi olan cennet vatan güzel ülkemiz Türkiye'mizi bölmek ve parçalamaktı. Bunlara teessür eden şimdiye kadar söylenmedi ama Yahudiler ve Hristiyanlardır. Bunların elinde kukla olmuş onların ajanı kendini bu aziz millete Müslüman din alimi kisve tinde gösteren kansız, melanet ve iblisin yeryüzündeki garnizonu FETÖ ve onun kansız şahsiyetten yoksun adamlarıydı” ifadelerine yer verdi. 
Avşar'ın mesajında, “Biz bu Milleti karşılıksız olarak sevdik. Önce ülkem dedik her zaman sonrada milletim dedik. Kumpas kurdular, kursunlar. Alayı birden üzerimize geliyorlardı, varsın olsun. Yeter ki bizler saflarımızı sık tutalım. Birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim. Öleceksek te adam gibi kahraman gibi ama tam bağımsız bir şekilde ölelim. Devlet Beyin kendisine yapılan eleştirilere cevaben, siyaset dediler, koltuk dediler, makam dediler, Bilge liderim ne dedi ‘Akıbet dedi, vatan dedi önce milletin gönlü' dedi. Menfaat dediler, korku dediler ölüm dediler. Bilge liderim, önce şehadet sonra cesaret dedi. Kanlarının son damlasına kadar mücadele ederek destan yazan aziz şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. O zulmet gecede fedakarca kahramanca karşısına dikilen gazilerimize de büyük Türk milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bütün vatan hainleri şunu bilsin ki, alemde şer bitmez, Allah rızasında yapılan bizim davamız bu kutsal ova dada ülkücü nefer bitmez. Ne Mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı. 

MALATYA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN ÖZCAN

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu alçak girişimi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. 
15 Temmuz 2016 yılında FETÖ'cü bir gurup askerin gerçekleştirmek istediği darbe kalkışmasının 3. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Sureti haktan görünen bir grup alçak ve Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış bir avuç vatan haininin küresel bir takım işbirlikçilerle planlayıp uygulamaya koyduğu bu alçak girişimi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerine yer verdi. 
Özcan mesajında, “Bu coğrafyada yüzyıllardır onurlu bir mücadele veren bu asil ve aziz Türk milleti büyük bir cesaret ve feraset örneği gösterip adeta ölümü ölümsüzleştirip tanklara, uçaklara ve mermilere karşı göğsünü siper ederek vatanın savunmasını gerçekleştirerek şehadet şerbetini gözünü kırpmadan içmiş. Şehit olmak için ortaya bir irade koyarak alçak ve hain darbe girişimini bertaraf edip dünya tarihine bundan önce yazmış olduğu birçok destan gibi yeni bir destan yazmıştır” ifadelerini kullandı. 
Başkan Özcan'ın, “Milli iradeye kastetmek isteyen vesayetçi zihniyet bilmelidir ki, bu vatan toprakları içinde bu tür bir girişimi hala aklından geçirenler varsa; bir daha tutuklanıp ceza evini göremeyebilirler. Bu millet vatanına, dinine ve namusuna halel getirecek her türlü girişimin cezasını ağır bedellerle geri ödetecektir. 15 Temmuz 2016 günü vatanın savunması milli iradenin korunması için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, ailelerine sabır dilerken ve o gün vücudunun her parçasını cesaretle feda eden gazilerimize bu millet tarih boyunca minnettar olacaktır” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!