dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Fatih Erbakan Çakır'ı ziyaret etti


Fatih Erbakan Çakır'ı ziyaret etti
Türkiye Cumhuriyeti 54. Başbakanı merhum Prof.Dr Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan beraberindeki heyetle birlikte, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.
Narin

Aynı zamanda Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı olan Fatih Erbakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın hayırlı hizmetlerini her zaman duyduklarını ve takdir ettiklerini belirterek, bu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Milli Görüş olarak 'Halka Hizmet Hakk'a Hizmettir' anlayışıyla hareket ettikleri için belediyecilik hizmetlerine çok büyük önem verdiklerini belirten Erbakan, "Türkiye'de belediyecilik alanında çığır açan hizmetleri, ilk olarak 1994 yılından itibaren milli görüşçü Belediye Başkanları Türkiye'ye getirdiler. Maddi hizmetlerin yanında milletiyle hemhal olan, onlarla samimi bir şekilde münasebet kuran, kendi makamının kapılarını onlara açan, onları kardeşi olarak gören belediye başkanlarını, belediyecilik anlayışını ilk defa milli görüş belediyeciliğiyle milletimiz gördü. 1995 yılındaki milli görüş iktidarının önünü aslında belediyecilik hizmetleri açtı. Bu açıdan Belediyecilik hizmetleri bizim için son derece önemli. Burada da başkanımızın hayırlı hizmetlerini her zaman duyuyoruz ve takdir ediyoruz. Bu vesile ile hem kendisini ziyaret etmek hem de takdirimizi iletmek, teşekkürlerimizi iletmek istedik. İnşallah hayırlı hizmetlerinin devamını Cenab-ı Allah nasip eder. Kendisine ve bütün belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Fatih Erbakan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Çakır, büyükşehir statüsü ile birlikte Türkiye'deki başarılı belediyeciliğin temelinde 1994'deki anlayışın olduğunu belirterek, "Halkın içinden çıkmış, halk gibi düşünen, dertlenen, ülke sorunlarını kendi yaşamına tercih eden, ülkesi için çalışan kadroların özverili çalışmaları ile insan odaklı, halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışıyla yola çıkan bir ekibin başlatmış olduğu bu açılım, bugün Türkiye'de gerçekten Türkiye'nin kalkınma hamlesine dönüşmüş durumda. Tabi yerel reform gibi bir kanunla 14 belediyenin büyükşehir olması da bu anlayışın bir devamıydı. Gerçekten çok doğru alınmış bir karar. Büyükşehir statüsü, sağlıklı kentleşme, imar bütünlüğü, altyapı çalışmalarının bütün ve tek elden yürütülmesi, kaynakların hizmete dönüştürülmesi anlamında büyük avantajlar getirdi" dedi.

Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya'da 40 dolayında belde belediyesinin kapandığını ve şu anda 13 ilçe belediyesinin bulunduğunu söyleyen Çakır, geçmişte her belediyenin kendine göre imar planı ve altyapı çalışması yaptığını, bunun da çarpık ve plansız kentleşmeye neden olduğunu belirtti. Çakır, "Bu yasayla da kısmen bunların önüne geçilmiş oldu. Tabi biraz daha zaman gerekiyor. Belki 5-10 yıl içerisinde bakıldığı zaman faydalarını görmüş olacağız" dedi.

Çakır, ziyaret sırasında Fatih Erbakan'a kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!