dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2473.1
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61499.53$

Fazlalıklar törpülenmeli, eksiklikler giderilmeli!


Fazlalıklar törpülenmeli, eksiklikler giderilmeli!
Fikret ÖZCANLI Yazdı...
Narin

 

Fazlalıklar törpülenmeli, eksiklikler giderilmeli

 -Sevinmenin de dövünmenin de vakti değil!..

- Mutlu yarınlara emin adımlarla ulaşılır

 -Sevinmek veya karalar bağlamak için çok erken

  

Yeni Malatyasporumuz'un hasretle beklediği 3 puan nihayet geldi. Takım kadrosunun iyiliği veya kötülüğü ya da transferlerin iyiliği veya kötülüğünü konuşmak için çok erken olduğunu birkaç kez dile getirmiştim.

 Alınan 3 puan sonrası Yeni Malatyaspor'u takip edenlerin kahir ekseri takıma methiyeler dizdi. Skora göre eleştiri yapanlardan olmadığımı takip edenler iyi bilir. Evet takım 3 puanı nihayet hanesine yazdırmayı başardı. Ancak eksiklikler ve fazlalıklar halen var. Bunları görmezsek, önümüzdeki günlerde yine karaları bağlarız.

 Son maçtan alınan puanlar bizleri yanıltmasın. Rakibin son vuruşlardaki yetersizliği sonucunda alınmış bir 3 puan olduğunu düşünüyorum. Acizane fikrim, stopersiz ve forvetsiz Yeni Malatyaspor'un maçı kazanmış olması tamamen rakibin son vuruşlardaki konsantrasyon eksikliğinden ve defans oyuncularımız ile kalecimizin gününde olmasıdır. Bu arada maçı taraflı gözlerle izleyenlerin “Antalya pozisyon bile bulamadı” dediğini duyuyorum. Hayır kardeşim kazın ayağı öyle değil. En basit örnekle; Tetteh'nin kaçırdığı pozisyon sonrası geri dönüşte gol yememiz işten bile değildi.

Yine daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi yapılması muhtemel transferler var. Alınan futbolcuların uyum sorununun aşılması var. Hepsinden önemlisi de sabırsızlıkla bekleyen bir taraftar var. Her ne kadar maça seyirci alınmasa da hem yazılı ve görsel medyadan hem de sosyal medyadan, ardı arkası kesilmeden yapılan olumsuz yorumlar, yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları etkiliyor. Sevinmek için de karalar bağlayıp üzülmek için de çok erken. Biraz daha sabır lütfen…

 “Nedir bu yukarıda bahsettiğin eksiklikler ve fazlalıklar?” dediğinizi duyar gibiyim. İşte acizane görüşlerimin ana başlıkları: (Detaylarda boğulmamak adına görüşlerimi ana başlıklar şeklinde kaleme almanın daha uygun olacağını düşünüyorum.)

 1- Sevinirken veya dövünürken, 38 maçın daha oynanacağını unutmayalım.

 2- Bugüne kadar ki performansına bakarak “Tetteh, iyi ki alınmış” diyoruz. (Bu arada Tetteh için çok bencil olduğuyla ilgili yorumlar da görüyoruz. Bencillik konusunda kantarın topuzunu biraz kaçırdığını ben de düşünüyorum.) Tetteh'nin sakatlanması durumunda alternatif olabilecek futbolcuların yetersiz göründüğü unutulmamalı.

 3- Sağlam bir ön libero alınmalı.

 4- Bu maça bakarak, Wallece ile Semih'in kısa sürede iyi bir uyum yakaladığını söyleyebiliriz. Milli maç arasının, hem Wallece-Semih ikilisine hem de Tetteh'e iyi geleceğini düşünüyorum.

 5- Lukoki'nin takıma uyumuyla ilgili bir sorunu var gibi görünüyor. Bence iyi ve uyumlu bir partner Lukoki'yi olması gereken kıvama getirir.

 6- Chebake'nin artık kendini toparlaması gerekiyor.

 7- Yeni Malatyaspor'un yetiştirdiği kaleci Abdulsamed Damlu'nun biraz daha pişmesi gerekiyor.

 8- Sabırlı olmasını istediğim taraftarımıza yine sesleniyor ve diyorum ki; Bir kaç maça bakarak karar vermeyin. Sosyal medyadan sallayanların da gazına gelip, yönetimin ve teknik heyetini moral-motivasyonunu etkilemeyin.

 9- Son olarak Yeni Malatyaspor yönetimine iki çift laf etmek isterim. Geçtiğimiz seneden bugüne kadar eleştirilen saha zeminine bir çare bulun. Biliyoruz, kulübün gelir kaynaklarında müthiş bir sıkıntı göze çarpıyor. Siz de takıma iyi takviyeler yapmak için mücadele ediyorsunuz. Gelir kaynaklarını artırılması adına alternatifler üretmeye çalışın.

 Selam ve dua ile…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!