dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2324.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70740.58$

Feci kaza! 2 ölü, 3 yaralı


Malatya’da iki yük treni kafa kafaya çarpıştı. Malatya’da iki yük treninin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan feci kazada enkaz altında kalan makinist Mehmet Ulutaş’ın cansız bedenine 12 saat sonra ulaşılabildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Edinilen bilgiye göre Elazığ'dan Malatya istikametine gelen bir yük treni ile Malatya'dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kafa kafaya çarpıştı.

A_957

 

DEMİR YIĞININA DÖNDÜ

Feci kazada her iki trenin makinist bölümleri demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekipleri yönlendirildi. Bölge halkının da yardıma koştuğu kazada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri tarafından demir yığınına dönen trende arama çalışmaları başlatıldı.

B_590

OLAY YERİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR 

Maden ve katı yağ taşıdıkları öğrenilen iki yük treninin çarpışması sonrası iş makineleri de olay yerinde çalışmalara katılıyor. Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmalarında ise kayıp görevlinin, trenin enkazının altında kalmış olabileceği de değerlendirilerek çalışmaların bu yöne kaydırıldığı belirtildi.

C_251

VALİ BARUŞ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI 

Malatya Valisi Aydın Baruş, bir makinistin kaybettiği tren kazasının ardından bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler aldı. TCC Elazığ Yol Kurtarma ekibinin bölgeye gelmesi ile raydan çıkan vagonlardan biri çekilirken, ağır tonajlı vinçlerde kaza yerine gelerek enkaz kaldırma çalışmaları yapıyor. Malatya Valisi Aydın Baruş ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da kaza yerine gelerek yetkililerden bilgiler aldı. Kaza yerinde inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Baruş, enkaz kaldırma çalışmalarına başlanıldığını ifade ederek, “TCDD'ye ait 2 vinç var, 2 vinç daha gelecek onla birlikte hızlı bir enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirilecek. Kayıp personelden güzel haber alırız diye umut ediyorum. Şuanda hastanede 2 yaralı personelimiz var onlarında hayati tehlikesi yok” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da kazanın hemen ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgeye intikal ettiklerini ifade ederek, şu anda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Başkan Gürkan, kazanın oluş nedeniyle ilgili de edindiği bilgileri paylaşarak, “Elazığ'dan gelen trenimiz sevkli ama Malatya'dan yola çıkan trenin sevk emri olmadan çıktığı bilgisi var. Bu nedenle biri izinki çıkıp biri izinsiz çıkınca bu bölgede karşı karşıya geldiler” ifadelerine yer verdi.Vali Baruş ve beraberindekiler kaza yerinden ayrılırken, ekiplerin bölgedeki arama ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

 

A_959

KAZA SONRASI KAYIP MAKİNİSTİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 

Malatya'da iki yük treninin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan feci kazada enkaz altında kalan makinist Mehmet Ulutaş'ın cansız bedenine 12 saat sonra ulaşılabildi.
Malatya'nın Battalgazi ilçesi Karabağlar Mahallesi Kemerköprü mevkiinde sabaha doğru 02.10 sularında iki yük treninin kafa kafaya çarpışması sonrası yaşanan feci kazada 1 makinist olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 makinistte yaralanmıştı. Kazanın ardından ulaşılamayan diğer makinist Mehmet Ulutaş (53)'ın ise bulunması için AFAD, İtfaiye, UMKE ekipleri çalışma başlattı.
Arama -kurtarma köpeğinin de katıldığı çalışmalarda makinistin cansız bedeninin, kazadan yaklaşık 12 saat sonra izi bulundu. Kazanın ilk olduğu noktada da vagonlardan dökülen demir cevherlerinin altında kaldığı belirlenen makinist Mehmet Ulutaş'ın cansız bedenini, ekipleri n yaklaşık 1 saatlik çalışması ile çıkartılabildi.
Ulutaş'ın yakınları sinir krizleri geçirirken, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından makinistin cenazesi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, hastanedeki yaralıların durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

A_960

B_592

D_112

E_49

TREN KAZASINDA YARALILARIN DURUMU İYİ 

Malatya'da tren kazasında yaralanan personellerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Vali Aydın Baruş, Malatya merkez ilçe Battalgazi'ye bağlı Kemerköprü Mahallesi yakınlarında saat 02.00 sıralarında iki yük treni çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan Devlet Demir Yolları personelini tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Vali Aydın Baruş, meydana gelen tren kazasında yaralanarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan Erdoğan Batar ve İbrahim Kaya'yı ziyaret ederek kendileri ve ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulunup, doktorlardan bilgi aldı.
Tren kazasında yaralanan personellerin durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

A_963

B_595

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!