Fendoğlu: Depremler o meslek sahiplerine ihtiyacı arttırdı

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye’de son dönemlerde artan depremler nedeniyle inşaat mühendislerine ihtiyacın da arttığını belirterek, 'Toplumun doğayla iç içe, daha sağlıklı, daha güvenli yapılarda yaşamını sürdürebilmelerinde inşaat mühendisliği mesleği ve mühendisler belirleyici role sahip olmuştur' dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Genel Kurulunda söz alarak, inşaat mühendisliğinden mezun genç mühendislerin taleplerini gündeme getirdi. Fendoğlu, “İnsanlık tarihi mühendislik hizmetlerine paralel olarak gelişme göstermiştir. Toplumun doğayla iç içe, daha sağlıklı, daha güvenli yapılarda yaşamını sürdürebilmelerinde inşaat mühendisliği mesleği ve mühendisler belirleyici role sahip olmuştur. Bu gelişmeleri dikkate alarak, inşaat mühendisliğinden mezun genç arkadaşlarımız, liyakat esas alınarak kamu personeli seçme niteliklerine uygun istihdamlarının sağlanmasını talep etmektedirler” diye konuştu.
İSTİHDAMLARI SAĞLANMALI
Fendoğlu yaptığı konuşmada, "Son yıllarda yaşadığımız afetler ve sonrasında meydana gelen can kaybı ve maddi hasarları ivedilikle en aza indirecek şekilde yapılar ve şehirler oluşturulmalıdır. Kaynakların etkili kullanımı, verimli planlama, projelendirme ve etkili denetim sağlanabilmesi için inşaat mühendislerimize büyük önem ve ihtiyaç hâsıl olmuştur. Tüm bu gelişmeleri dikkate alarak, inşaat mühendisliğinden mezun genç arkadaşlarımız, liyakat esas alınarak kamu personeli seçme niteliklerine uygun istihdamlarının sağlanmasını talep etmektedirler” ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Disiplin Sopasına Karşı Direniş: Malatya'da Demokrasi Nöbeti Başlıyor
- Zafer Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı Turgut Şahin İstifa Etti
- Veli Ağbaba Kararı Sonrası CHP Malatya’da Siyasi Gerilim Tırmandı
- Hatunsuyu ve Selçuklu Mahallelerinde Yol Yenileme Çalışmaları Hız Kazandı
- Yeşilyurt İlçesinde Eski Husumet Kanlı Bitti! Evinin Önünde Pusu Kuran Şahıs Dehşet Saçtı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.