Fendoğlu: Kayısı Çekirdeği mi güvenilir değil?

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Dulavrat otu güvenli, Kayısı Çekirdeği mi güvenilir değil” diye sorarak, kayısı çekirdeğinin güvenli bitki listesine alınmasını istedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuştu. Fendoğlu konuşmasında, “Dünya kayısısının yüzde 85'i Malatya'da üretiliyor.
KAYISI ÇEKİRDEĞİ GÜVENLİ BİTKİ LİSTESİNE ALINMALI
Kayısı kadar Kayısı Çekirdeği de ülkemizin ürünlerinden birisidir. Ama işe bakınız ki, dünya ilaç, gıda ve kozmetik sanayinde bir hammadde olarak kullanılan kayısı çekirdeği Türkiye'nin milli tarım politikalarını oluşturmakla, milli tarım ürünlerini korumakla yaşatmakla görevli tarım ve Orman Bakanlığı'nın güvenli bitki listesinde bulunamıyor. Listede Yok yok. Atkestanesi var. Dulavrat otu var. Sarıpapatya ve Yılanyastığı Kadıntuzluğu var. Dahası Türkiye'de yetiştirilmeyen Arap zamkı var Ancak niye ise faydalı olduğu dünyada kabul görmüş kayısı çekirdeği yok. İthal edilen onlarca bitkinin güvenli listede olmasına karşın, 51 ülkeye ihraç edilen Malatya Kayısı çekirdeğinin listede olmaması Sizce de garip değil mi, Dulavrat otu güvenli, Kayısı çekirdeği güvenilir değil mi Tarım Bakanımız” ifadelerini kullandı.
Fendoğlu, kayısı çekirdeğinin güvenli bitki listesine alınmasını istedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Ustasından Tescile: 45 Yıllık Emek Coğrafi İşaretle Taçlanacak
- Malatyalı Öğrenciler Teknofest’te Türkiye Üçüncüsü Oldu
- TOGG’un Mavi T10F Modeli Cumhurbaşkanlığı Forsuyla Teslim Edildi
- Depremzedelerin Umudu Olan Konutlar Teslim Ediliyor
- Sıcak Başladı, Serin Bitecek: Malatya’da Cumartesi Gününe Saat Saat Hava Durumu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.