dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

'FETÖ’cü hain teşebbüslere...'


'FETÖ’cü hain teşebbüslere...'
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Toprak, cennetten bir köşe olan Türkiye’nin şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu ifade etti.
Narin

Vali Mustafa Toprak mesajında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle neticelenmesinin akabinde 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesinin verilişinin 95. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününü milletçe idrak etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Toprak, “Kadim zamanın tanıklık ettiği en büyük kahramanlık destanlarını yazan Türk milleti dost, düşman herkesin nazarında cesaret, kahramanlık, ahlak ve adalet timsali olmuş, vatanı, devleti, bayrağı ve milli birliği söz konusu olduğunda tereddüt etmeksizin canını ortaya koyarak önüne çıkan her engeli büyük bir azim ve kararlılıkla bertaraf etmiştir. Fıtratı gereği mukaddesatına sadakat ve samimiyetle bağlı olan Türk milleti, yüce Allah'ın övgüsüyle taçlanmış şehitlik ve gazilik mertebelerine nail olabilmeyi en büyük şeref kabul etmiş, düşmanla çarpışırken can vermeyi yatakta ölmeye yeğlemiş, dualarında ya şehitlikle nurlanmayı ya da gazilikle onurlanmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz eylemiştir. Türk'ün yiğit evlatları dün Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Mohaç'ta, Plevne'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda ateşten ve tunçtan mürekkep ruhlarıyla ölüme nasıl meydan okuyup zafer libasını kuşandılarsa, bilinmelidir ki bugün de aynı ruhla mukaddesatını muhafaza etmekten imtina etmeyeceklerdir. Dosta güven düşmana korku veren Türk Silahlı Kuvvetleri, gece gündüz demeden vatan aşkıyla görev yapan polis teşkilatımız ve damarlarında dolaşan asil kanın gereği olarak işgale, yıkıcı, bölücü, FETÖ'cü hain teşebbüslere mukabele etmeye her an hazır necip milletimiz, Anadolu'nun üzerinde kara bulutların dolaşmasına bedeli ne olursa olsun müsaade ve müsamaha göstermeyecektir. Adeta cennetten bir köşe olan Türkiye, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, muhterem halkımızın huzuru, güvenliği ve selameti için büyük bir özveriyle görev yaparken gazilik ya da şehitlik unvanıyla onurlanan kahramanlarımız bizler için daima ilham ve gurur kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımızın bekası, yüce milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehitlik ve gazilik mertebeleriyle şereflenmiş başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranlarımla yad ediyor, şehit ailelerimizin ve hayatta olan gazilerimizin her dem yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyor, güvenlik ve emniyet güçlerimize muvaffakiyetler ve muzafferiyetler temenni ediyor, aziz Türk milletine sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!