dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

FETÖ ihanetine en güzel cevabı verdik


FETÖ ihanetine en güzel cevabı verdik
Göreve geldiğimiz günden beri özveriyle çalışıyoruz
Narin

Malatya Time Battalgazi İlavesi'nin bu ayki konuğu Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan. Battalgazi'deki çalışmalar ve gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Selahattin Gürkan, “Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya büyük bir gelişme yaşamıştır. Merkez ilçe olarak Battalgazi'nin de gelişimi devam etmektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, alt ve üst yapıyla ilgili çalışmalarımızı büyük bir süratle devam ettiriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimize ve kültür sanat etkinlikleri de ihmal edilmiyor” dedi.

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Time'a özel açıklamalarda bulundu. Battalgazi'de yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için büyük çalışmalara imza attıklarını belirten Selahattin Gürkan, yapılan çalışmaları detaylandırırken, “2016 yılı sonu itibarıyla Battalgazi'de asfaltsız yerleşim yerinin kalmayacak. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından Eskimalatya bölgesi Meydanbaşı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Küme Evleri'nin yolları asfaltladık. Geçtiğimiz günlerde Başkan Yardımcılarımız Yaşar Karataş ve Abdulvahap Şerefhanlı ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğümüzün Meydanbaşı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Küme Evleri'nde yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledim. Ekiplerimiz büyük bir gayret ve özenle çalışıyorlar. Sözkonusu yerde bir kadastro salt kaymadan mütevellit planlamada sıkıntı var. Hem doğalgazın gelmesi, hem diğer yol hatlarının belirlenmesi konusunda sorunlar var. Yoksa 1,5-2 sene önce buranın yapılması gerekiyordu. Tabi o süreç uzayınca gerek kadastro salt yapıdaki düzenleme, gerek doğalgazla ilgili vatandaşımızın tozdan topraktan ve çamurdan bizar olmuş vatandaşı bundan kurtarmamız gerekiyordu. Hemen asfalt ekibine talimat verdik ve çalışmaları başlattık. Çalışmalarımız sadece burada değil. Biz esasında 2017 yılı sonu itibariyle Battalgazi'nin 102 mahallesinde de hiçbir yerde asfaltsız yer bırakılmayacak dedik. Seçim taahhüdünde belirtmiştik. Fakat onu 1 yıl öne aldık ve 2016 yılı sonunda bitirilmek üzere 102 mahallenin asfaltının bitirilmesi konusunda ilgili arkadaşlara talimat verdik. Geçtiğimiz yıl 200 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt ve sathi kaplama asfalt çalışması yapıldı. Bu yılki hedefimiz 250 kilometre. Ben inanıyorum ki bu yıl 250 km'lik hedefimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde yerleşim yeri olan hiç bir yerde asfaltsız yer kalmayacak. Ayrıca bu dönemde çoğu bahçe yolları asfalt yapıldı. Özellikle Battalgazi, Mamirek, Bulgurlu, Üzümlü, Beydağı, Mola Bekir olsun hemen hemen her tarafta Battalgazi'mizin Fen İşleri ekibi, 102 mahallenin her tarafında çalışma yapıyor. Bu çalışmayı yapan ekibimize teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık diyorum. Netice itibariyle asfalt şantiyemiz 1 yıllık olmasına rağmen çalışmalarında ve ustalıklarında hakikaten, yıllardır bu işi yapan bir performansı sergiliyorlar. Bu anlamda da arkadaşlarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZA HİZMET İÇİN FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞIYOR

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Battalgazi ilçesinin muhtelif bölgelerinde sürdürülen kaldırım ve yol çalışmalarının devam ettiğini bildiren Başkan Gürkan, “Bu kapsamda Battalgazi ilçesine bağlı Eski Malatya bölgesinin Karahan Mahallesi'nde kaldırım ve yol çalışması yapıldı. Karahan Mahallesi Halil İbrahim Erdal Caddesi üzerinde bulunan 5 sokakta tamamlanan kaldırım ve yol çalışmalarını da yakından takip ediyorum. Kaldırım çalışmaları tamamlanan sokaklarda ise önümüzdeki günlerde sıcak asfalt çalışması yapılacak. Bizim görevimiz Battalgazi'nin bin 27 kilometrekarelik alanının her yerinde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet götürmektir. Hizmetleri götürürken, gerek sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz sivil toplum örgütlerimiz olsun, muhtarlarımız olsun, gerekse kanaat önderlerimiz ve meslek kuruluşlarımız olsun, onlarla ortak istişare neticesinde hizmet haritamızı da belirliyoruz. Bu mahallede arkadaşlarımızın kaldırım çalışmalarını ve hemen akabinde sıcak asfalt dökümü ile birlikte şehir merkezinde olan bir mahalledeki modernite, çağdaşlık ve hizmet standardı hangi seviyede ise burada da o seviyede olacak. Dolayısıyla biz bu bin 27 kilometre karelik alanda ve 102

mahallemizin her yerleşim biriminde, her hanesinde belediyemizin hizmetini vatandaşımızın memnuniyetini hedefleyerek götüreceğiz. Bu hizmetlerimizin de Karahan Mahallesi halkına ve buradaki mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah daha güzel hizmetler de muhtarlarımızla birlikte hep birlikte el ele vererek memleketimizi çağdaş, modern anlamda yaşanılabilir bir şehir hüviyetine kavuşturmak hepimizin görevi olacaktır” diye konuştu.

YARIMCAHAN MAHALLESİNDEKİ ASFALT ÇALIŞMALARI

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “2,5 kilometrelik birinci kat sathi asfalt çalışmasının yapıldığı Yarımcahan Mahallesi'nde, mahalle sakinleri yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Yarımcahan Mahalle Muhtarı Hasan Erdili, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Gürkan'a teşekkür ederek, “Yaklaşık 2,5 kilometrelik yolu 2016 yılı yatırım programına aldırdık. Çolakoğlu, 2,5 kilometre Yarımcahan yollarımızın şu anda asfaltı dökülmüş durumda. Bu konuda Battalgazi Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm personele teşekkür ediyorum. Ben 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Eskiden asfaltlarımız peyder pey yapılıyordu. İlk defa böyle alt yapıyla birlikte böyle bir asfaltlama gördüm” diye konuştu.

Çolakoğlu Mahallesi Muhtarı Şahin Çolakoğlu ise Battalgazi belediyesi tarafından mahallelerine 22 km yol yapıldığını ifade ederek, “Battalgazi Belediyemiz gerçekten çalışıyor. 20-25 yıldır mahallemize bir avuç dahi olsa asfalt dökülmez iken, 2016 yılında Battalgazi Belediyesi mahallemize 22 kilometre asfalt yaptı. Buna gerçekten insanlar inanmakta zorluk çekiyor. Vatandaşımız bu çalışmalardan dolayı oldukça memnun. Kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan kurtulduk. Bu çalışmalarından dolayı Battalgazi belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ADALET, HİZMETİ EŞİT ŞEKİLDE SUNMAKLA OLUR

Başkan Selahattin Gürkan, “Battalgazi Belediyesi olarak 2016 yılı sonunda asfaltsız hiçbir yerleşim birimi bırakmama hedefi ile çalışıyoruz. Bu konuda ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Bu talimat doğrultusunda arkadaşlarımız Üzümlü bölgesinde Balıkdere ve Beydağı bölgesinde çalışmalar yapılıyor. Umuyor ve inanıyorum ki Eylül ayı sonu itibariyle de bu bölgede yerleşim birimi noktasında asfaltsız bir yer kalmayacaktır. Şu anda da Çöşnük bölgesinde özellikle alt yapı çalışmaları bittikten hemen sonra o bölgenin asfalt, kilit taşı, bordür ve kaldırım çalışmalarına başlayacağız. Ben inanıyorum ki 2016 yılı Malatya'nın büyük bir ekseriyeti, kırsal kesimindeki mahallelerimiz olmak üzere asfalt, bordür ve kilit taş ile ilgili problemlerin yüzde 80-90'ı bitmiş olur. Hizmetlerde adil ve adaletli olmaya özen gösteriyoruz. Çalışırken adil ve adaletli olmak lazım. Sadece Fen İşleri ve alt yapı olarak değil, sosyal, kültürel, yeşilin korunması, hizmet belediyeciliğinin yanında diğer taraftan katılımcı bir anlayışında Belediye yönetimine katılmasıyla mümkündür. Bizim belediyecilik anlayışımızda hem vatandaş nezdinde, muhtarlarımız nezdinde o katılımcı ruhunu sağlıyoruz. Planlamalarımızı da ortak çalışmalar neticesinde belirliyoruz. Muhtarımız da bunlardan bir tanesidir. İnsanlara güven vereceksiniz. Güven vermek ise adil ve adaletli olmakla gerçekleşir. Yaptığınız hizmeti eşit şekilde sunmakla olur” ifadelerini kullandı.

20 MAHALLENİN KANALİZASYON ALT YAPISI YENİLENİYOR

Alt yapıyla ilgili çalışmalarını büyük bir süratle devam ettiğinin altını çizen Selahattin Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün ilçemiz ve Yeşilyurt'ta kanalizasyon hattı alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar yoğunlaştırıldı. Sağlam alt yapı oluşturma adına işler titizlikle yürütülüyor. İlçemize ve Yeşilyurt'a bağlı 20

mahallede 17 bin 500 metre kanalizasyon hattı döşemenin yanı sıra 265 adet parsel bacası yerleştirme çalışması yapılacak. Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL olan kanalizasyon hattı döşeme ve yenileme çalışmasının 9 bin 900 metrelik kısmı tamamlandı. İlçemize bağlı Fırıncılar, Karabağlar, Kemerköprü, Karahan, Hanımınçiftliği, Alişar, Alacakapı, Yıldıztepe, Göztepe, Hasan Varol, Orduzu ve Hidayet Mahalleri ile birlikte Yeşilyurt'un bazı mahallelerini içine alan projede 17 bin 500 metre hat döşeme ve 265 adet parsel bacası yerleştirme çalışması gerçekleştirilecek. 1. etap kanalizasyon çalışmaları 2016 yılının ilk aylarında tamamlanmıştı.” dedi.

ALACAKAPI'NIN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün, Alacakapı Mahallesi'nin su sorununu da giderdiğini söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan,

Alacakapı Mahallesi'nde eski içme suyu şebeke hatlarından kaynaklanan arızalar ve fiziki kayıp kaçaktan dolayı bölgede su sıkıntısı yaşanıyordu. Yapılan çalışma neticesinde bölgenin su sorunu çözüldü. Eski şebeke hatları ömrünü tamamlamıştı. Bundan dolayı özellikle fiziki kayıp kaçaklar su kaybına neden oluyordu. Tespit edilen arızalar anında giderildi. Suyu usulsüz kullananlar için ise adli para cezaları uygulandı. Bazı vatandaşlar bahçe sulaması yaparak komşusunun içme suyu hakkını gasp etmekteydi. Kısa vadede su sorununu çözüldü. Uzun vadede projeler de hazırlanıyor. Bu ve buna benzer sorunlarımızı çözen Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, MASKİ yöneticilerine teşekkür etmek isterim. Hep birlikte bu millete en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

YEŞİL KUŞAK PROJESİ

Battalgazi Belediyesi'nin Yeşil Kuşak Projesi'yle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Selahattin Gürkan, “Yeşil Kuşak Projesi içerisinde yer alan Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmaları başladı. Atatürk Kız Anadolu Lisesi yıkılarak, başka bir alana taşınması noktasında Selçuklu Mahallesi'nde okulun yapımı için ayrılan alanda temel kazı çalışmalarına başlandı. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz ile birlikte Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmalarını yerinde inceledim. Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan okullar şehir merkezinin dışına taşınacak. Esas olan mesele Yeşil Kuşak Projesi kapsamı içerisinde okulların şehrin dışında uygun yerlere taşınmasıdır. Oranın halkın akciğeri olacak bir yeşil alan şeklinde topluma hizmet verecek konuma getirilmesiydi. Bu çerçevede Atatürk Kız Anadolu Lisesi ile ilgili Bakanlıkla yaptığımız protokol çerçevesinde, Atatürk Kız Lisesi'nin mevcut yerinin buraya taşınması ve belediyemiz tarafından yapılmasıdır. Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yerinin de Yeşil Kuşak alanına terk edilmesi hususunda gerek bakanlığımızla, gerek valiliğimizle yapılan protokol neticesinde temel atma aşamasına başlamış bulunuyoruz. Bütçesi belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bu memleketin hizmetine sunulacak alanların, fiziki mekanların oluşturulması anlamında hakikaten belediye olarak, bir taraftan DSİ binası, bir taraftan da Yeşil Kuşak kapsamı içerinde Atatürk Kız Lisesi, daha sonra Sanat Okulu ile devam edecek. Önemli olan toplumun rahat ve huzuru, çağdaş ve modern bir şehircilik anlamında anlayışın Malatya ve Battalgazi'de hakim olmasıdır. Bunun gayreti ve çaba içerisindeyiz. Bu temelin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, Malatya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Selçuk Mahallesi içerisinde geçen kanalın ıslah edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Mahalle aralarında asfalt, kaldırım bordür, kilit taş çalışmaları da bu mahallemizde devam ediyor. Tabi biraz evvel de muhtarımız ifade ettiği gibi kanalın ıslah edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk. 5 km'lik bir kısmı Battalgazi tarafından yapıldı, bitirildi. Kalan kısmının da bütünleşmesi gerekiyordu. Bu konuda gerek büyükşehir, gerek biz olsun, gerek yerel bazdaki

muhtarlar ve gerekse milletvekillerimizin ortak girişimi neticesinde şu anda oranın parası yatırıldı ve ihale süreci içerisinde” diye konuştu.

Başkan Gürkan, asfalt çalışmalarına da değinerek, “Sizlerin de gördüğü gibi sadece bir mahallemizde 22 kilometre asfalt yapıldığını gördüğünüz zaman, Battalgazi'mizin 102 mahalleden oluştuğunu düşündüğümüz zaman, memleketimizde yüzlerce kilometre yol yapıldığı gerçeği ortaya çıkar” şeklinde konuştu. Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca bizim asfalt standardımız, tüm alt yapısının teşekkülünü tüm müştemilatını hazırlayarak, asfaltlarını döküyoruz. Yani hiçbir çalışmamızı göz boyamak için yapmıyoruz. Alt yapı dediğimiz su geçişleri ile ilgili ayrıca şarampollerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Alt zemini sertleştirdikten sonra üstüne asfalt döküm çalışmaları yapılıyor. İşte gördüğünüz gibi bahçe yolları ve bahçe evlerine kadar, her taraf asfaltlanmıştır. Bu yılın sonunda da ben inanıyorum ki yüzde 90 Battalgazi'nin 102 mahallesinin 102'sinde de asfaltsız yerleşim birimi kalmayacak. Ayrıca bir tarafta sıcak asfalt çalışmalarımız sürerken, öteki tarafta da kilit taşı çalışmalarımız var, bir tarafta bordür, bir tarafta çevre düzenlemesi çalışmalarımız var. Kültürel anlamda, sosyal anlamda, çevrenin ve yeşilin korunması anlamında belediyecilik hizmetlerimiz ve diğer alanlarındaki belediyecilik hizmetlerimiz de son hızla devam ediyor. Vatandaşımız memnuniyeti bizim için temel prensiptir. Çünkü biz vatandaşa hizmet etmekle görevli bir kurum ve kuruluşuz”

MUHTAR EVİ İNŞAATI

Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallelerinin muhtarlık binası inşaatı hakkında da bilgi veren Selahattin Gürkan, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Şehit Fevzi Mahalle Muhtarımız Sami Cengil ve Beylerbaşı Mahalle Muhtarımız Hasan Arıkan ile birlikte Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesi'nin ortak kullanacağı Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi'nin inşaatında incelemelerde bulunmuştum. Bu binamız da mahallenin birlik ve beraberliğinin, mahalle belleğinin korunması açısından önemlidir. Burası, hem çok amaçlı sosyal tesis olarak hem mahalle müzesi ve muhtar evini ihtiva eden, aynı zamanda bahçesinde ve çevre düzenlemesi ile birlikte çocuklarımızın oynayacağı, gençlerimizin spor yapacağı ve rahat edebileceği bir mekan olacak. Bu anlamda da arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmış. Şu anda da bina son aşamasına gelmiş. Bundan sonraki aşamalarda, eksik kalan kısımlar tamamlanacak ve çevre düzenlemesi yapılacak. Beylerbaşı ve Şehit Fevzi mahallelerine yakışan güzel bir muhtar evi ve mahalle müzesi olacak” diye konuştu.

ARSLANTEPE HÖYÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK VERİYORUZ

Kültürel mirasa da sahip çıktıklarını belirten Selahattin Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve İtalya Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane ve beraberindeki heyet, bizi ziyaret etti. Bu ziyaret bizi ziyadesiyle memnun etti. Dünya ve insanlık tarihi açısında Arslantepe'nin önemini biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya da özen gösteriyoruz. Arslantepe, dünya insanlık tarihi açısından medeniyet tohumlarının ilk ekildiği, ilk saçıldığı ve ilk filizlendiği yer olarak karşımıza çıkıyor. Gerek insanlık tarihi açısından, gerek İslam tarihi açısından, gerek milletimizin tarihi açısından çok önemli bir merkez. İnsanlık tarihi açısından bir kere Arslantepe ilk devlet hayatı, ilk tarımsal hayat, ilk muhasebe kayıtları, ilk bürokrasi hayatının, ilk demir devrine dönüş ve demirin silahta kullanılması olgusunun olması hasebiyle gerçekten de Arslantepe'ki bu bulgular dünya insanlık tarihine büyük ışık tutuyor. Medeniyetimizin tanıtılmasında ve medeniyet tohumlarının Malatya'da zuhur ettiğinin bulunması ve anlatılması

noktasında Arslantepe, Malatya'nın önemini bir kere daha gün yüzüne çıkartmış oluyor. Bundan sonraki süreçte de Arslantepe'nin dünya kültürel miras aday listede olması ve o aşamaya gelmesi önemli bir aşamadır.” dedi.

TARİHİ ÇINAR REKREASYON ALANI PROJESİ'NDE SONA GELİNİYOR

Geçtiğimiz günlerde, Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi alanında incelemelerde bulunduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi ekim ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar hakikaten ilgili firma tarafından hızlı bir şekilde yürütülüyor. Tabi buradaki ilk planlamamızda 10 dönümlük bir alan içerisinde çınar ve çevre rekreasyon düzenlemesi içinde bir çalışmamız olacaktı. Daha sonra büyütüp 30 dönümün üzerinde bir rakama tekabül eden bir alan üzerinde çalışmaları yürütüyoruz. Parkla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Bundan sonraki süreçte burada bir sosyal tesis, sosyal tesisinde topluma açık, toplumun ihtiyaçlarını giderecek, fiziki yapı içerisinde ve aynı zamanda çocuklarımızın oynayacağı ve gençlerin sportif anlamdaki aktivitelerini yürütebileceği bir merkez düzenlemesi yapılacak. Onlarla ilgili ikinci kısım sosyal tesis ihalesi yapıldı. Oda en kısa zamanda inşallah neticelenecek. Eylülün sonu ekimin başları gibi veya ortaları gibi bura bütüncül olarak çevresiyle ve sosyal tesisleri ile birlikte park ve sosyal ihtiyaçları giderilerek vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak. Projenin şu anda yüzde 70-80'ini tamamladı. Buradaki duvar çok önemli bir duvar. O duvar bizim Malatya'nın medeniyet duvarı olacak. Geçmiş 5 bin yıllık, 9 bin yıllık tarihimizin oradaki nüvelerini göreceğiz. Ayrıca Malatya'nın bütün ilçelerini, kültürel fonksiyonlarını, icra eden bir fotoğrafik ya da rölyef çalışması diye tabir ettiğimiz duvar rölyef çalışmaları yapılacak. Burası kültür anlamında da, sosyal içerik anlamında da, çevrenin korunması ve yeşilin öne çıkarılması anlamında da vatandaşımızın dinleneceği, sosyal ihtiyaçlarını gidereceği bir mekan olacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

BAZI MAHALLELERE ÖLÇÜLEBİLİR SİSTEMLER YAPILIYOR

Battalgazi'nin bazı mahallelerinde ölçülebilir sistemlerin yapıldığını söyleyen Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçemizde ve Yeşilyurt'ta bazı mahallelerde ölçülebilir sistemler oluşturuyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, sağlam ve teknolojiye uygun içme suyu alt yapısı oluşturma adına Malatya merkez, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu, Aşağıbağlar, Tandoğan, Fırat, Çöşnük, Zaviye, Haciabdi, Şeyhbayram, Başharık ve Hasanvarol mahallelerinde ölçülebilir sistemler oluşturularak, içme suyu hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle 2014-2015 yılları içerisinde çok fazla arıza gelen bölgelerde yapılan etüt çalışmaları sonucunda tespit edilen yerlerin ihaleleri yapıldı. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) denilen uygulama ilk önce Çavuşoğlu ve Salköprü mahallesinde yapıldı. Saniyede 78 litre verilen su, yetmeyip sıkıntı oluşturabiliyordu. Şu an saniyede 17-18 litre suyla kesintisiz bir şekilde ve arıza olmadan hattı işletebiliyorlar. Aynı şekilde Çöşnük ve Fırat bölgesinde de ekonomik ömrünü yitirmiş borulardan dolayı yıl içerisinde çok fazla arıza oluyordu. Bu hatlar da yenileniyor. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL civarında bir masraf yapılacak. 16 kilometre civarında da boru değiştirilecek. Şu an 6 bin metrelik kısmı tamamlamış durumda. 640 abone bağlantısının yanı sıra 1 adet debimetre odası yapılacak. Yeni nesil borularla inşallah vatandaşlarımız tamamen güvenilir bir şekilde suyu içmiş olacaklar.” diye konuştu.

DERME KANALI BATTALGAZİ'YE HAYAT VERECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Malatya'nın en önemli sulama kanallarından biri olan Derme Kanalı'nın, ilçeye yeni bir güzergahla ulaştırılacağını söyleyen Selahattin Gürkan, “Malatya İçme suyu Kaptaj Tesislerinden başlayıp Battalgazi ilçesinde sona eren Derme Kanalı ile ilgili olarak, etaplar halinde çalışmalar devam ediyor. Etaplar halinde devam eden çalışmalar kapsamda Güney Kuşak Yolu ile birlikte sürdürülen kanal yapımının Cemal Gürsel Mahallesi'nden geçen 800 metrelik bölümünde işin önemli bir bölümü tamamlandı. Derme Kanalı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu kısımdan ilçemize kadar olan mevcut güzergahı ise değiştirilerek, yeni bir güzergah belirlenmesi ve bu konuda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yetki verilmesi ile ilgili Meclis kararı da temmuz ayı toplantısında kabul edildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Derme Kanalının yeni güzergahı olarak, Atatürk Kapalı Spor Salonu önündeki kısımdan itibaren İnönü Stadı yanından devamla Sivas Caddesi'ne, Sivas Caddesi Yeni Hal Cami yanından çevre yoluna doğru, oradan da Köprü Ağzı Caddesi üzerinden Battalgazi Yolu ortasından devamla ilçe merkezine kadar devam edecek. Yeni güzergah ile ilgili olarak kot belirleme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor. Akabinde de kanal işi Devlet Su İşleri tarafından yapılacak. Bu iş için gerekli bütçe de yine Devlet Su İşleri tarafından oluşturuldu. Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır olmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'na, Devlet Su İşleri Genel Müdürü ile bölge ve Malatya şube müdürlerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


FETÖ İHANETİ, TOPLUMUMUZU DAHA ÇOK BİRBİRİNE BAĞLADI

FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine değinerek sözlerine devam eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İçinden geçtiğimiz süreç hakikaten çok sıkıntılı bir süreç. Demokrasimize müdahale ve bu müdahaleye karşı, milletimizin top yekun, basınımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve siyasi partilerimizle birlikte yekvücut olması, milletimiz açısından sevindiricidir.” diye konuştu. Gürkan, milletin demokrasiye sahip çıktığını belirterek “Tüm bu sıkıntılı süreç içinde de bizler belediye olarak vatandaşın hizmetle ilgili sorunlarında en ufak bir kesintiye uğramadan, gece gündüz demeden, hafta sonu demeden sürekli 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışan bir ekibimiz var” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ'DAKİ İHANET FARKLI BİR İHANETTİR”

Selahattin Gürkan, “15 Temmuz ülkemizin üzerine kara bulutların geldiği ve geleceğimizi karartmaya yönelik dış güçlerin içerdeki maşaları tarafından organize edilen ve memleketimizde bir iç savaş çıkararak memleketimizi bölüp parçalamak isteyen bir takım isimleri bizden, renkleri bizden, bizim gibi inandığını da ifade eden insanlar tarafından ülkeyi bölme operasyonu yapmışlardır. Cenabı Allah buna müsaade etmemiştir. Milletimiz buna müsaade etmemiştir. Anadolu'yu anayurt yaptığımız bu memlekette, çok ihanetler gördük. Bu coğrafya pahalı bir coğrafya. Bu coğrafyada bu tür problemler hiç bir zaman eksik olmaz. 15 Temmuz'daki bu faaliyet terörist bir hadisedir. Ama milletimizin sağduyusu buna müsaade etmemiştir. Milletimizin istikametini ve istikrarını bozmak isteyenlere bu fırsatı vermemiştir. Bu anlamda Malatya'daki hemşerilerimi de, Türkiye'deki vatandaşımı da kutluyorum. 15 Temmuz'daki ihanet farklı bir ihanettir. Kendi silahlarımızla, toplarımızla bizleri vurmaya kaktılar. Ama bu millet ne dedi ‘dur' dedi. ‘Benim verdiğim vergilerle, benim aldığım tankla, topla, silahla beni vuramazsın' dedi. 260 kardeşimiz şehitlik şerbetini içti. Allah onlardan razı olsun. Allah onlara rahmetini esirgemesin. Allah onların mekanlarını cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin ve 2 binin üzerinde de bir

gazimiz var. Dolayısıyla bu Anadolu'nun her karış toprağı şüheda ve gazi kanlarıyla sulanmıştır” şeklinde konuştu.

Gürkan, İstanbul Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında da Gürkan, “Yenikapı'da fotoğraflar vardı, o fotoğraflar Türkiye'nin özlediği fotoğraf ve tablolardı. Biz Malatya'da bu tabloları hep yaşıyoruz. Ama Allah'a şükür Türkiye'de de bu tabloları yaşamayı bize nasip etti. Yenikapı Meydanı'ndaki mitinge 5 milyonun üzerinde insan ve bütün siyasi partiler katıldı, devletin ve milletin elbirliğiyle bütünleştiği o fotoğraftan herkes kendine ders almalı. Yani dosta güven veren tablo, düşmana da ‘Artık bu memleket üzerinde hesap yapma, yaparsan senin üzerinden daha büyük hesap yapar' mantığını onlara kavratmıştır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

BATTALGAZİ'NİN TORUNLARI BU KEZ DE DEMOKRASİ DESTANI YAZDI

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından meydanlarda tutulan Demokrasi Nöbetlerine de değinen Selahattin Gürkan, “Battalgazi'nin torunları kahramanlık destanları yazarken, 15 Temmuz'dan sonra meydanları boş bırakmayarak demokrasi destanları yazdı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün bu darbe girişiminin başarısız olması ile birlikte ülke genelinde meydanlarda 'Demokrasi Nöbeti' tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile 'Demokrasi Nöbeti' tuttuk. İşte Malatya'nın güzelliği bu. Battalgazi'nin torunları dün kahramanlık destanları yazarken, meydanlarda demokrasi destanları yazdı. Gerçekten de Malatya ile gurur duymamak, Malatya'nın bu sesini dünyaya duyurmamak mümkün değil. Biz Battalgazi'yi ve Malatya'yı tarif ederken 'Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehir Battalgazi' diyorduk, Malatya diyorduk. Malatya hep ilklerin öncüsü olmuştur. Biz Malatya insanı olarak, biz Türk milleti olarak, kadirşinaslık örneğini, alicenaplık örneğinin en güzelini gösterdik. Bu darbe girişimine sadece belli bir terörist grup meyletti. Buradaki amaç Türk milletinin, Türk devletinin, Türk ordusunun kolunu kanadını kırıp, bu ateş çemberindeki coğrafyamızda bizi güçsüz bırakmaktır. Ama milletimiz sağ olsun, okyanus ötesinde bu senaryo yazılmış, arkasında belli güçlerin, belli devletlerin olduğu bu oyunu, siz demokrasi direnişiyle en güzel şekilde bozdu. Onun için ne kadar şükran duysak azdır. Meydanlarda her kesimden, her düşünceden, her partiden, her ideolojiden insan vardı. Darbeye karşı koymanın en güzel örneğini göstermişlerdir. Biz onlara da minnettarız. Onun için aramıza fitne ve fesat sokmaya çalışanlara müsaade etmeyelim. Allah'a şükür aramıza fesat girmedi. Birbirimizi incitmedik. Demokratik mücadelemizi, demokratik tavra yakışır, Malatya insanına yakışır ve Battalgazi'nin medeniyetine yakışır bir şekilde icra ettik. Bu anlamda bütün Malatyalıları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

MALATYA'DAKİ SURİYELİLER İÇİN 1 TIR GİYİM YARDIMI YAPILDI

Battalgazi Belediyesi olarak, Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde bulunan Suriyelilere verilmek üzere bir TIR dolusu giyim yardımı yapıldığını da belirten Selahattin Gürkan, “Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hayırseverlerin bağışları ile toplanan kıyafetler, Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı aracılığı ile Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde bulunan Suriyelilere verilmek üzere bir TIR dolusu giyim yardımı, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine teslim ettik.” dedi.

TUR OTOBÜSÜ, TARİH YOLCULUĞUNA YENİDEN BAŞLADI

Battalgazi Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü'nün tarih yolculuğuna yeniden başladığını da aktaran Selahattin Gürkan, “Tur otobüsü, gün içerisinde 2 kez tarihi mekanlara yönelik tur gerçekleştiriyor. Eski Belediye Meydanı'nda gün içerisinde sabah saat 10.00'da ve öğleden sonra saat 15.00'de tur gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü'ne vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor.” dedi.

Geçtiğimiz ay MÜSİAD heyetinin Battalgazi ve şahsını ziyaret ettiğini hatırlatan Selahattin Gürkan, “Genel Başkanımız ve değerli ekibini burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Şube Başkanımız bu ekibin buraya getireceğini söylediğinde biz misafirlerimize ev sahipliği yaparız dedik. Misafirlerimizin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Kendileri de Eski Malatya programını kendi programlarına dahil ettiler. Sayın genel başkanımız ve başkan yardımcılarıyla birlikte Ulu Camiyi ziyaret ettik. Öğlen namazını orada eda ettikten sonra Kervansaray'a geldik. Buradaki iş atölyelerini birlikte gezdik. Daha sonra da onlara Battalgazi'nin diğer güzelliklerini gösterme imkanı bulduk. Bu ziyaret vesilesiyle Battalgazimiz daha çok insana tanıtma imkanı da bulmuş olduk” ifadelerini kullandı.

“ŞİRE PAZARI'NI MALATYA'YA YAKIŞIR HALE GETİRECEĞİZ”

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya Şire Pazarı'nın altyapısı, sokaklarının asfaltı ve kaldırımının yapılarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu hatırlatan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şire Pazarımız hakikaten Malatya'mızın can damarı. Malatya ekonomisinin can damarı olan bir yerde ve para piyasasının esas merkezi olduğu bir yerde ve Malatya'yı hem yurt dışında, hem de yurt içinde tanıtma noktasında bir merkez olan Şire Pazarı Malatya'ya yakışmıyordu. Üst yapısı ve alt yapısı itibariyle, çevre düzenlemesi ve dış görünümü ile gerçekten Malatya'ya yakışmıyordu. Zaman zaman burayı ziyarete gelen ziyaretçilerden de olumsuz sinyaller alıyorduk. Şire Pazarı'nın buradan çıkarak ayrı bir yerde modern anlamda, çağdaş, aynı zamanda müteşebbisimizin ihtiyacına ve müşterimizin ihtiyacına cevap verebilecek, nitelik kazandırılabilecek bir merkezde yapılması gerekir. Şu anda en az 50-100 dönümlük bir alan bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden mevcudu rehabilite etme noktasına gittik. Biliyorsunuz burada 19 sokak bulunuyor. 19'unda da çalışmalar yapıldı. 3 bin metre alt yapı çalışması yapıldı. 2 bin 250 metre kaldırımı çalışması yapıldı. Asfalt çalışmaları ile birlikte, Şire Pazarı en azından vatandaşımızın rahat bir şekilde girip çıkabileceği, araçlarıyla birlikte rahatça yük indirip boşaltabileceği bir mekan haline getirildi. Burada şunu da peşinen belirtmem gerekir ki, Belediyemizde bu konuda yardımcı olacaktır. Ancak vatandaşta fedakarlık etmeli. Paranın can damarının Şire Pazarı olduğunu belirtmiştik. Para babalarının olduğu bu Şire Pazarı'ndaki bu dükkanlar, bu Şire Pazarı esnafına yakışmıyor. Biz alt yapısını yaptık. Peyzaj çalışmalarını yaptık. Bu çalışmaya uygun dükkan sahipleri de bu işin bir an evvel düzeltilmesi, en azından geçici de olsa buranın dış cephesinin güzel bir görünüme kavuşturulması, buradaki esnafa da güven verecektir. Gelecek müşteriye de bir itimat kazandıracak. Aynı zamanda buradaki çalışanlara da bir standart getirilmesi noktasında önemli bir kazanım olacaktır diye düşünüyorum. Bu çalışmaların sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah o eksiklikleri de el ele vererek gidereceğiz. Malatya'ya yakışan bir Şire Pazarı olmasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.v

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!