dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2463.8
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65777.74$

FETÖ’nün pis kokusu nereden geliyor?


FETÖ’nün pis kokusu nereden geliyor?
Festivallerden gelen FETÖ’nün pis kokuları burnumuzun direğini kırıyor. Yoksa FETÖ kokuları başka taraftan mı geliyor?
Narin

NİYE KILLIK YAPIYORSUN?

Bir gün karga ile tilki uçağa binerler. Uçak henüz kalkmıştır. Karga, hostesi çağıran düğmeye basar.

Hostes, “Buyurun efendim” diyerek gelir.

Karga gayet pişkin bir şekilde: “Yok bir şey. Kıllık olsun diye düğmeye bastım” der.

Bir müddet sonra karga yine düğmeye basar. Hostes ile karga arasında yine aynı diyalog geçer. Bu olay birkaç kez tekrar eder. Bu oyun tilkinin çok hoşuna gider. O da düğmeye basar ve hostes oraya da gelerek, “Buyurun efendim.” der. Tilki de aynı karga gibi “Yok bir şey. Kıllık olsun diye düğmeye bastım” der. Hostes artık iyice bıkmış ve kokpite doğru ilerlemeye başlamıştır. Bu arada karga, tilkiye dönerek “Sen uçmayı biliyor musun?” diye sorar. Tilki de bir anlam veremeyerek cevap verir: “Hayır bilmiyorum”. Karga acele ve biraz da gülerek, “Hostes şimdi pilotun yanına gidiyor. Belli ki bizi şikayet edecek. Sonuçta uçaktan atılacağız. Madem uçmayı bilmiyorsun. Niye kıllık yapıyorsun?” der.

 
FETÖ'NÜN PİS KOKUSU NEREDEN GELİYOR SAYIN AĞBABA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, olur olmadık her şeye itiraz ediyor. Geçtiğimiz günlerde iptal edilen film festivaliyle ilgili de itirazları vardı. Hatta “Festivalin iptal edilmesinden dolayı kıyametleri kopardı” desek yeridir.

İşi darbeye kadar götürerek şöyle dedi: "Eğer darbe başarılı olsaydı Film Festivali iptal edilecekti. Darbe başarısız oldu film festivali yine iptal edildi."

Bu tespite gösterebileceğimiz tek tepki var: "Kıllık yapma Veli bey, ne alaka?"

Muhalefet partisi temsilcisi olarak şöyle söylese daha iyi olmaz mıydı?:

"Film festivali için o kadar masraf yapıldığı halde, iptal edilmesi iş mi? Bunu vali, vali yardımcıları ve şehrin ileri gelenleri düşünemiyorlar mı? Şehri yönetmek basiret ister. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının, şehrimize katkısı olmayan bu tür festivallere verilmesini tasvip etmediğim halde, bu kadar masraf yapıldıktan sonra iptal edilmesini nasıl anlayacağız?"

“İlahi, Murat Çetin, koskoca muhalefet partisi milletvekiline nasıl konuşacağını mı öğretiyorsun?” diyenleri duyar gibiyim.

Önce iptal edilen ve sonra ileri bir tarihe ertelenen bu festivalin(!) Malatya'ya faydasının olduğunu düşünmüyorum. Daha önce bu ve bunun gibi festivallerle FETÖ ve yandaşlarının nemalandırıldığını çok duyduk. En azından şimdi onun önü kesildi.

Festivallerden gelen FETÖ'nün pis kokuları burnumuzun direğini kırıyor. Yoksa FETÖ kokuları başka taraftan mı geliyor?

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya konuşması için küçük bir tüyo…

ÇAKIR'IN SESSİZLİĞİNE, ANLAM VEREN BERİ GELSİN…

Geçen haftaki “Hasbıhal” yazısında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın hiç sesinin çıkmadığından bahsetmiştim. 15 Temmuz darbe girişiminde halkın kahramanı(!) olarak karşımıza çıkan ve dillere destan(!) olan Çakır'ın son zamanlarda performansının negatife geçmesine bir anlam veremiyorum. Bazı medya kuruluşlarının Belediye Başkanımız hakkındaki iddiaları veya ithamları orta yerde dururken, "Yahu kardeşim siz ne diyorsunuz? Benim bu söylediklerinizle ilgim-alakam yok.” demeyip sessiz kalmasına bir anlam veren beri gelsin.

 AHİR ÖMRÜNÜZDE HATA YAPMAZSINIZ İNŞAALLAH SAYIN VEKİLİM

Kurban Bayramı dolayısıyla Doğanşehir ilçesini ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, partililer ve vatandaşlarla bayramlaşmış ve tarihi şu sözleri söylemiş ti: "Hatalarımız olabilir."

Peki bu sözü nasıl anlamalıyız?

* Biz milletvekiliyiz. İnsanız. Lâyuhtî değiliz, hata yapabiliriz.

* Darbeyi yapan FETÖ'ye aldanmakla; AK Parti olarak hata yaptık.

*Çözüm süreci ve Dolmabahçe mutabakatı aslında baştan sona hataydı.

*Geçmişte birçok hata yaptık ama gelecekte hata yapmamak içi bizi uyarın.

Keşke bütün milletvekilleri aynı kanaatte olsa. Baki ömrünüzde hata yapmamanız dileği ile sayın vekilim...

 

MALATYA'NIN 2 MİLLETVEKİLİ NEREDE?

Malatya'da AK Parti'nin kaç milletvekili var?” diye sorsam, alacağım cevap “5” olacaktır. “İsimlerini sayın” desem, eminim 3'ten öteye isim hatıra gelmeyecektir. Sahi iki isim nerede?

 

GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı toplantısı FETÖ tartışmasına sahne oldu. Meclis Üyesi Ergül Kılınç, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un kendisini arayarak “FETÖ'yle çekilmiş fotoğrafların var. İstifa etmen gerekiyor” dediğini iddia etti.

Kılınç konuşmasının devamında, "Bu fotoğraflar eğer delil ise burada Hasan beyin de fotoğrafları var. Bakın ben Hasan beye böyle bir ithamda bulunamam. Ama mevzu fotoğrafsa, fotoğrafı olmayan kaç kişi var" ifadelerini kullandı. İşin enteresan tarafı Hasan Hüseyin Erkoç bu iddianın doğruluğunu belirtir bir açıklama yaparak, “Aradığım kişiler oldu, ben burada emniyetin ve yargının görevine soyunmuş değilim. Hiçbir hukuksal sorumluluk üstlenerek istifa edeceksin diye bir yapı içerisine de girmedim. Aradığım kişiler oldu, belki de arayacağım kişiler olacak bunu da ifade edeyim. 17-25 Aralıktan sonra kendini bu yapı içerisinde ilişkisi olan arkadaşlar geleceklerine zarar gelmemesi için istifa edebilirler.” dedi.

Bu olayla ilgili olarak sayın Kılınç'ın yaptığı açıklamayı destekliyor, sayın Erkoç'un kendini polis, savcı ve hakim yerine koyarak hareket ettiğini düşünüyorum. Maalesef Hasan Hüseyin Erkoç, hiçbir yönetim kurulu üyesi arkadaşına danışmadan kendi inisiyatifiyle böyle davranmıştır. Her kafasına esen kişi birilerini arayıp “İstifa edeceksin” demiş olsaydı, memlekette kimseyi bırakmamak lazım. Bu durumu şunu da ortaya koyuyor: MTSO'da yönetim kurulu başkanı, hem yönetim kurulu üyesi, hem denetleme kurulu üyesi hem de denetleme kurulu üyesi görevlerini aynı anda yapıyor. Nasıl ki bir insan hem polis, hem savcı hem de hakim olamayacaksa Hasan Hüseyin Erkoç da yönetim kurulu başkanlığıyla yetinmeli bir adım atacaksa yanındakilere bir danışsın. İstişarenin ne kadar önemini birileri kendisine anlatsa iyi olur.

 

BAKMAYIN SİZ ANKETLERE!..

Seçim olur mu? Bana göre olmaz..

Nedeni ise "At izinin it izine karıştığı"FETÖ'cü olmayanların, FETÖ'cü diye ilan edildiği bir süreçte yapılacak seçim; AK Partiye çok oy kaybettirir. Bakmayın siz anketlere.

Eğer “İçimizdeki FETÖ'nün siyasi ayağını kıracağız” der ve buna milleti ikna ederler se, o zaman AK Parti yediden yetmişe herkesin desteğini alır.

 

FETÖ, AK PARTİ'NİN YANINDAN YÖRESİNDEN HİÇ GEÇMEMİŞ(!)

Yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarıyla Malatya'da bir araya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “AK Parti de bugüne kadar 874 belediye başkanı ve 12 bin yakın meclis üyesiyle ilgili FETÖ soruşturması yapıldı. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesi ihraç edildi. Birinin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şuana kadar 14 meclis üyesinin istifaları alındı” dedi.

Sayın Kaya'nın sözlerine bakacak olursak, Fetullahçı Terör Örgütü, Ak Parti'nin yanından yöresinden hiç geçmemiş(!)

 

NE OLUYOR BİZE?..

Dün gece A Milli Futbol Takımımız, İzlanda'yla bir maç yaptı. Maalesef takımımız maçı kaybetti. Hem maç öncesinde, hem maç sırasında hem de maç sonrasında onlarca haber yayınlandı Milli Takımla ilgili. Yayınlanan bu haberler elbette çok önemlidir. Ancak benim itirazım, Milli Takımla ilgili bu kadar çok haber yapılırken, terör belası sonucunda yitip giden canlarımız ufak tefek haberlerle geçiştiriliyor olmasınadır. Toplum olarak, şehit haberlerine çok duyarsız kaldığımızı düşünüyorum. Bugünkü milli maça olan ilgi şehit haberinden çok yüksektir. Ne oluyor bize?Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, “Tüm milletimizin başı sağolsun” diyorum.

 heyet

BİR OKURUMUZUN NOTU ÜZERİNE:..

"Burası Malatya devlet hastanesi heyetbölümü. Verilen hizmetin kalitesi, hastalara verilen değer tablosu, sedyede inleyerek bekleyen hastalar, yaşlı insanların ıstırap içindeki bekleyişi ve hastaların kaybolan zamanı… Her bir heyet raporundan alınan 200 lira… Başhekim ile yardımcılarının buradan kazanılan döner sermayeden pay almaları…

“Acaba hak ediyorlar mı?” sorusunu aklıma getiriyor. Hastanemizde, istenilse çok kolay bir şekilde çözülebilecek sorunlar yumağı…

 Murat Çetin

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!