Malatya
06 Temmuz, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

'FETÖ'yle ilgisi olmayanlar operasyona dahil edildi!'


'FETÖ'yle ilgisi olmayanlar operasyona dahil edildi!'
Malatya'da 71 Sivil Toplum Kuruluşu FETÖ/PDY'ye karşı ortak tavır içerisinde bulunarak 'FETÖ'e hayır dedi. Ayrıca atılan iftiralar nedeniyle suçsuz insanların operasyonlara dahil edildiği de iddia edildi.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE…

Bilindiği gibi 40 yıldır milletimizin samimiyet ve fedakârlığını suistimal ederek millet ve devlet içinde çöreklenen ve dolaylı dolaysız tüm milletimizi mağdur eden FETÖ/PDY yapılanması bu millete yapılabilecek en büyük kötülüğü de 15 Temmuz gecesi yüzlerce insanımızın şehit olmasına ve binlercesinin yaralanmasına sebep olan darbe teşebbüsü ile yapmıştır.

"15 TEMMUZ HALK DEVRİMİ"

Ancak 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin dik duruşu sayesinde tarihe “Darbe” olarak değil “15 Temmuz Halk Devrimi” olarak geçmiştir. Bugüne kadar vesayet odaklarınca küçümsenen ve denkleme dâhil edilmeyen milletimiz o gece hem kendi hem de devletinin kaderine sahip çıkmıştır. O günden bugüne FETÖ'ye karşı başlatılan devletten tasfiye mücadelesine milletimiz çok büyük oranda destek vermiştir.

Ancak bu mücadele verilirken Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi zaman zaman “at izi it izine karıştırılmış”, kimi art niyetli çevrelerce asılsız iftira ve ifadelere dayanarak yer yer keyfi uygulamaların ve kurum içi hesaplaşmaların aracı haline getirilmeye çalışılmıştır. Bu üzüntü verici operasyonlardan biri de maalesef dün (09.11.2016) Malatya'da gerçekleştirilmiştir. Düşünsel yapısı ve cemiyet mensubiyeti kamuoyunca yakından bilinen ve FETÖ/PDY yapılanmasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı üniversite yönetici ve akademisyenleri de bu operasyona dâhil edilmiştir.

"ASILSIZ İFTİRA VE İFADELERE..."

Asılsız iftira ve ifadelere dayanan böylesi uygulamaların bu arkadaşlarımızın itibarının zedelenmesine yol açması bir yana başta 15 Temmuz olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak ve milletimizin destan yazdığı bu haklı mücadeleye gölge düşürecektir.

Biz Malatya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu mücadele sürecinde, FETÖ'ye karşı oluşan meşru zemini kendi kişisel ya da gurupsal çıkarları için kullanmak isteyenlerin olduğunun farkında olduğumuzu ve bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Son olarak FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelenin adalet, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ilkelerine uygun olarak ve halkımızın güvenini sarsmayacak şekilde yürütülmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini tüm yargı, kolluk ve idari yöneticilerimize hatırlatmayı bir borç biliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Malatya Sivil Toplum Temsilcileri

 İMZACI KURUM / KURULUŞLAR
1ANESİAD
2ANKA
3ARAPKİR KADINLAR DERNEĞİ
4ASKON
5AYDER
6BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PLATFORMU
7BATTALGAZİ MUHTARLAR DERNEĞİ
8BAYINDIR-MEMURSEN-SEN
9BENBİRSEN
10BİHAMDER
11BİLSAM 
12BİLSAM YAYINLARI
13BİREY VE TOPLUM DERGİSİ
14BİRLİK VAKFI
15BOĞAZİÇİ VAKFI
16BÜRO MEMURSEN
17CİHANNUMA DERNEĞİ
18DİLDER
19DİLEKDER
20DİYANETSEN
21EĞİTİMBİRSEN
22EĞİTİMBİRSEN ÜNİVERSİTE ŞUBESİ
23EMPATİ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU
24ENERJİBİRSEN
25ENSAR VAKFI
26GÜNDÜZBEY EĞİTİM DERNEĞİ
27HAKİŞ KONFEDERASYONU
28HANDER
30HANIMELİ DERNEĞİ
31HANIMINÇİFTLİĞİ DERNEĞİ
32HASIRCI KÜLTÜR DERNEĞİ
33HAYAT VAKFI
34HİZMET İŞ SENDİKASI
35HUKUKÇULAR DERNEĞİ
36HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ
37İHH MALATYA ŞUBESİ
38İLESAM MALATYA TEMSİLCİLİĞİ
39İLİM YAYMA CEMİYETİ
40İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ
41KADEMRAN DERGİSİ
42KARAGÖZ DERNEĞİ
43KONAK EĞİTİM KÜLTÜR DERNEĞİ
44MALATYA ORTAK DERĞERLER PLATFORMU
45MALATYA SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
46MAZLUMDER
47MEMURSEN KONFEDERASYONU
48MEŞALE DERNEĞİ
49MİLADER
50MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ
51MİMARLAR ODASI
52MÜSİAD
53NİYAZİ MISRİ VAKFI
54ORDUZU EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
55RADYOCULAR DERNEĞİ
56REHBER DERNEĞİ
57RIŞVANLILAR DERNEĞİ
58TAŞTEPE EĞİTİM DERNEĞİ
59TECDE DERNEĞİ
60TEKDER
61TİMAV
62TOÇBİRSEN
63TOKİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
64TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ
65TÜGVA
66TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ TEMSİLCİLİĞİ
67ULAŞTIRMA MEMURSEN
68YEKSAM
69YEŞEREN UMUTLAR
70YURTDER
71ZEYNEL ABİDİN VAKFI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!