dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2459.5
  • BIST
    9896.75
  • BTC
    64460.56$

Fotoğraf siyaseti yapmamaya çalıştık!


Narin

 

 

  • Şovmen değil, siyasetçiyim!..
  • İlkeli siyaset yapmaya, fotoğraf siyaseti yapmamaya çalıştık
  • Şahsi meseleler dışındaki memleket meselelerinin % 99'unu sonuçlandırdık
  • Bulunduğumuz makama güç verme gayretinde olduk
  • Müminler kendi aralarında mütevazı olurlar
  • İddia edenler, ispat etmek zorunda...
  • Daire Başkanlarının uzaklaştırılması bizi üzdü
  • Destekten Malatyalı çiftçiler de yararlanacak
  • Malatyalı bakan, hepimizi sevindirir
  • Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde her türlü yardımı alıyoruz
  • Yaptıklarımı anlatma konusunda ben de yetersiz olduğumu

düşünüyorum

  • Tüfenkci'den samimi itiraf!
  • İddialara ne dedi?
  • O başkan için ne dedi?
  • Başkan Gürkan, 15 yıllık Ak Partili ve başarılı
  • Takımın kalma şansı hâlâ var!
  • Ve daha fazlası röportajımızın devamında…

 

 Malatya medyasının yenilikleriyle adından söz ettiren Malatya Time, interaktif söyleşileriyle yine adından söz ettirecek. Malatya Time İnteraktif Sohbetleri'nin ilkini dün yayınladık. Belli periyotlarla siyasetten ekonomiye, kültürden sanata birçok konuyu konuşup, ilk ağızdan bilgiler aktarmayı amaçlıyoruz. Kamuoyunu bilgilendirme ve yöneticilerimizi uyarma görevimizin gereği olarak yapacağımız yayınlarda, sizlerden gelen soruları konuklarımıza iletip, bir etkileşim oluşturma gayretindeyiz. Dün yayınladığımız Malatya Time İnteraktif Sohbetleri'nin ilkine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı göreviyle Malatya'mıza yıllar sonra gelen bakanlık vesilesiyle bazı hizmetleri tattıran Bülent Tüfenkci'yi konuk ettik.

 MALATYA TIME / ÖZEL HABER

Malatya Time'ı kırmayarak konuğumuz olmayı kabul eden ve önemli açıklamalarda bulunan Malatya Milletvekili ve Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatya Time Genel Yayın Yönetmeni Murat Çetin'in sorularına cevap verdi. Gayet sıcak ve samimi bir ortamda geçen söyleşide, Bülent Tüfenkci'yle ilgili kamuoyunda dillendirilen soru ve görüşlere de yer verildi. Bülent Tüfenkci'nin samimiyetine de dikkat çeken Murat Çetin, “Telefonla arandığı zaman en kolay ulaşılan milletvekili imajı çiziyorsunuz. Lakin size ulaşanların işini çözmekte sıkıntı yaşandığıyla ilgili serzenişleri de duyuyoruz. Bu eleştirilerle ilgili ne söylemek istersiniz?” şeklinde bir soru yöneltti.

 BULUNDUĞUMUZ MAKAMA GÜÇ VERME GAYRETİNDE OLDUK

Murat Çetin'in bu sorusuna cevap veren Bülent Tüfenkci, “Biz siyaseti hep samimi ve ilkeli yapmaya çalıştık. Fotoğraf siyaseti yapmamaya çalıştık. Maksadımız hep üzüm yemek oldu. Bizim temsil ettiğimiz bir değer olduğunu, bir medeniyetin çocukları olarak o medeniyetin göstermiş olduğu ilkeler doğrultusunda; hem hayatımızı yaşamak, hem de insanlara o anlamda örnek olmaya çalıştık. Makamların geçici olduğunu bilerek hareket ettik. Allah'a hamdolsun ben Malatya'da 30 yıla yakın avukatlık yaptım. Avukatlık döneminde de onurlu bir mesleğin temsilcisi olarak hep ilkeli davranmaya çalıştım. İl başkanlığında, milletvekilliğinde ve bakanlıkta bulunduğumuz zamanlarda hiçbir makamı erişilmez yapmadık. Bulunduğumuz yerlere güç vermeye çalıştık. Mütevazılığı da inancımızın bir gereği olarak gördük. Biliyoruz ki; müminler kendi aralarında mütevazı olurlar. Dolayısıyla biz bunu hayatımızda egemen hale getirdik. Mümkün olduğu kadar kavgacı bir profil çizmemeye sorunları çözmeye çalıştık. İnsanlarımızın bir kısmı şahsi meselelerini siyaset arenasına taşımak istedikleri için burada kendi adlarına kavga etmemizi istediler. Bağırıp, çağırıp sövmemizi istediler. Oysa biz hem hukukçu kimliğimizle, hem devlette yöneten birisi olarak bulunduğumuzdan; nerede nasıl davranacağımızı bildiğimiz için, özellikle birileri bunu yanlış anlayabilir. Ama biz doğrusunu sürdürmeye çalıştık. Neyi nerede söyleyeceğimizi çok iyi biliyoruz.” dedi.

 BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZME NOKTASINDA HAREKET EDİYORUZ

Bülent Tüfenkci cevabının devamında, “Eğer tribünlere oynuyorsanız, o zaman bağırır çağırısınız ve şov yaparsınız. İktidar olduğunuzdan dolayı sorunları ben söyledim, ben yaptım diye övünebilirsiniz. Oysa dikkat ederseniz ben siyasette olduğum süre içinde hep “biz” diye söze başladım. Hizmetleri biz getirdik diyoruz. Çünkü biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve onunla beraber siyaset yapan insanlar olarak, Ak Parti camiası ve teşkilatı olarak bütün sorunları çözme noktasında hareket etmeye çalışıyoruz. Siyaseti de şova çevirmemek lazım. Diğer yandan siyasetin şov yönünün olduğunu da kabul ediyorum. Bakanlarla konuşursun, ama çözüm bulunmaz. Ama şov yapmadan işin peşinden gider takip edersin ve işi sonuçlandırırsın. Biz Allah'a hamdolsun sonuçlandırmadığımız şahsi meseleler dışında memleket meselelerinin yüzde 99'unu sonuçlandırdık. Ama tayin, olmayacak meseleler, anayasanın değişmesi noktasında da yerine getiremediğimiz talepler oldu. Olacak da… Ama yaptığımız da hiçbir zaman “ben yaptım, şöyle oldu” diye dile getirmedim. Benim siyasi anlayışıma göre bu doğru değil. Bir yere bir müdür getirmişsem bunu ben getirdim demek doğru değil. Bir yere bir hizmeti getirmişsen, bunu ben getirdim demek doğru değil. Biz getirdik demek daha doğru geliyor. Onun için hemşerilerimiz böyle bir yorumda bulunabilir. Onlara da saygı duyuyorum. Memleket için takip edip sonuçlandırmadığımız bir hizmet yok. Eğer Ak Parti kimliğimizden dolayı bize yanlış yapanlar olursa da hesap sormadığımız kimse yok. Biz kendimizi, yırtıcılığımızı, kapasitemizi biliyoruz. Devletimizi çok iyi tanıdığımdan dolayı nerede ne yapacağımı iyi biliyorum. Bakanlığımız döneminde de Malatya'ya yapmış olduğumuz hizmetler belli.” ifadelerini kullandı.

BEN DE YETERSİZ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM!
Bülent Tüfenkci'nin “Siyasetçiyim ama şovmen değilimşeklindeki açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Siyaseti samimi yapmak lazım. Şov aracına döndürmemek lazım. Ben yaptım dememek lazım. Siyaseti hizmet aracı olarak kullanmak lazım. Eğer bir yerden bir hizmet yaptıysanız, bunu ben getirdim dememeniz lazım. O zaman hizmetin de bereketinin kaçacağına inanıyorum. Yaptığınız işten ücreti kimden beklediğiniz önemli. Siz ücreti Allah'tan bekliyorsanız farklı, Allah'tan beklemiyorsanız farklı davranırsınız. Ama yaptıklarımızı anlatma konusunda ben de yetersiz olduğumuzu düşünüyorum.

 ONKOLOJİ HASTANESİNE NE GİBİ KATKILARI OLDU

Murat Çetin'in Onkoloji hastanesiyle ilgili sorusuna “Buradan Ahmet Kızılay Hocamıza teşekkür ediyorum. Hem proje aşamasında işi takip noktasında, hem kararlılığı noktasında kendisine teşekkür ediyorum.” diyerek cevap vermeye başlayan Bülent Tüfenkci, “Bu konuda çok dedikodular çıktı. ‘Projenin fikrini ben ortaya attım' diyenler oldu. Süreci en başından beri takip ediyorum. Fikrin nasıl çıktığını da çok iyi biliyorum. Ama burada önemli olan üzüm yemek. Çok şükür güzel bir hizmet oldu. Ahmet Hoca ilk rektör olduğu zaman “Ben bu projeyi biliyorum ve önemsiyorum” demişti. Bu projeyi nasıl gerçekleştirebiliriz konusunda istişarelerde bulunduk. O zamanın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı aradık. 20 milyonluk bir destek istedik. Ahmet Hocamız projeyi çizmişti. Ben çizilen projenin büyütülmesini istedim. Projeyi 30 bin metre kareye çıkarmak istedik. Yeniden projelendirdik. O zaman da Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan olmuştu. Projemizi gerekli girişimler sonucunda büyüttük. Temeli atıldı ve inşaatı hızlı bir şekilde devam etti. Cumhurbaşkanımızın da desteğini başından beri almıştık. Ödenek yetersizliğinden dolayı işler bitirilemedi. Ahmet Kızılay Hocamız devreye girdi. Feshettirmedi. Ben bizzat Maliye Bakanımızla görüştüm. Netice itibarıyla şuanda 100 milyonluk bir eser bitmiş oldu. Naci Ağbal'a da teşekkür ediyoruz. Onkoloji alanında Türkiye'nin birinci hastanesi yapılmış oldu. İnşallah Karaciğer Enstitüsü gibi, Onkoloji Hastanesi de büyük başarılara imza atacaktır. İnsan kaynaklarıyla da adından sıkça söz ettiren bir hastane olacak. Onkoloji Hastanesi sağlık turizmi açısından çok önemli.” dedi.

 ÜNİVERSİTEMİZ, ŞEHRİMİZLE ENTEGRE OLMUŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açılış için talepte bulunduklarını belirten Bülent Tüfenkçi, “Sağlık Bakanımıza talimat verdi. Telekonferans şeklinde online bir açılış yapalım denildi. İnşallah yakında gerçekleştirmiş olacağız. Ahmet Kızılay Hocamıza bir noktada daha teşekkür etmek istiyorum. Organize Sanayide sanayi için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu dönem yine bizlerin de katkılarıyla oraya bir meslek yüksekokulu kampüsü inşa edildi. Burası yeni bir üniversite gibi gerek donanımlarıyla, gerek derslikleriyle orada bulunan sanayicilerle ara eleman ihtiyacını tamamen sanayinin talebine göre şekillendirecek bir esneklikte; bir eğitim modeli de geliştirerek bana göre Türkiye'de öncülük yaptılar. Bu anlamda iki üniversitenin Organize Sanayi ile işbirliği var. Ahmet Hoca rektör olmadan önce Malatya'da üniversite ile sanayinin iş birliği yapılmadığı söyleniyordu. Bugün sanayi ile iş birliği yapan, şehirle entegre olan bir üniversitemiz var. Bu da bana göre önemli. Artık sanayicinin üniversiteye yabancı olmadığını, üniversitenin sanayinin tam ortasında konumlandırıldığı bir modele geçildi. Bunu da önemsiyoruz. Belki bu konu Malatya kamuoyunun dikkatini çekmedi. Bugünkü parayla 70-80 milyona mal olan bir yatırım sessiz sedasız eğitime geçti. Malatyalıların ve sanayicilerimizin hizmetinde. Ben bu konuyu da çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

 İKİNCİ ÜNİVERSİTE DE ÇOK ÖNEMLİ...

Yapılan hizmetlerin şova dönüştürülmeden sessiz sedasız bir şekilde hayata geçirildiğinin altını çizen Bülent Tüfenkci, “Birçok hizmeti Malatya'ya kazandırdık. Mesela ikinci üniversiteyi Malatya'ya kazandırdık. Ak Parti ve Cumhurbaşkanımızın Malatya'yı ne kadar önemsediği gözler önüne serildi. Ben ikinci üniversiteyi de çok önemsiyorum. Orada da çok iyi şeyler olur diye düşünüyorum.” dedi.

 DEPREM MAĞDURLARININ DURUMU

Ocak ayındaki depremden sonra, koordinasyon eksiklikleri yaşandığı ve deprem mağduru kişilerin mağduriyetlerinin giderilmediğiyle ilgili gelen bir soruya Bülent Tüfenkci'nin cevabı ise şu şekildeydi: “Öncelikle ben de böyle bir eksikliği hissettim. Deprem olduktan sonra başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız ilk saatlerden itibaren depremin olduğu merkezlerdeydi. Daha sonra birçok kurumun devreye girmesi, beklentilerin fazla olması, bilgilendirmenin yeterli yapılamaması, toplantılarda yeterli insana ulaşılmaması, bilgi kirlilikleri işlerin aksamasına neden oldu. TOKİ tarafından vatandaşlarımız için binaların ihalesi yapıldı. Malatya'ya bu noktada kira yardımlarıyla hayırseverlerin ve devletin bütün kurumlarının sahada olması sevindiriciydi. Zaman geçtikçe ilçe belediyelerimizin daha fazla inisiyatif alması gerekiyordu. Doğru iletişim ve köprünün kurulması lazım. Devlet toplu konut yapıyor isteyen buraya gelsin diyor. Ya da muhtarlara yer gösterin köylüleri kendi köyü içinde iskan edelim. Veya köylünün kendi bahçesine evini yapalım deniliyor. Depremden evleri zarar görenler için çeşitli noktalarda imkan doğdu.  İnşallah mecliste yasalaşır. Kendi evini yapanlara da belli oranlarda destek verilme noktasında bir ön açıldı. Dolayısıyla devlet olarak bu derece geniş bir yelpazede hizmet verirken sahaya gittiğimizde birçok vatandaşımızın bunlardan haberdar olmadığını veya nereye başvuracağını bilmediğini görüyoruz. Bütün kurumları organize edecek bir muhataplık oluşturulabilir. Ben inşallah bu konuları görüşeceğim. Zaten TOKİ'nin kalıcı temsilcisi de Malatya'da görevlendirildi. TOKİ ile işlerde o muhatap olabilir. Bunları koordine edecek bir vali yardımcısı görevlendirebilir. İnşallah insanlarımız görevlendirilen vali yardımcımızın eliyle sorunlarını çözer diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta bu konuya yöneleceğim.”

 DESTEKLER KİMLERİ KAPSIYOR?

Tarım Bakanlığı'nın yağlı tohumlu bitkiler ve besi desteği ödemelerinin kimleri kapsadığı ve nasıl başvurulacağıyla ilgili bir soruyu dile getiren Murat Çetin, “Koronavirüs sürecinden perişan olan çiftçiye nasıl bir destek sağlanacak?” diye sordu.

Bu soruya Bülent Tüfenci'nin cevabı, “Malatyalı çiftçiler de yararlanacak. Yağlı tohumlar ve bitkiler desteğiyle besi desteği kapsamında ödenen yardımlar 146 milyon 302 bin liralık yardım. Bunun dışındaki destekler bu kapsama dahil değil. TC Kimlik Numaralarının sonu 0-2 olanlar 12 Haziran 2020'den itibaren, sonu 4-6 olanlar 19 Haziran 2020'den itibaren, sonu 8 olanlar da 26 Haziran 2020'den itibaren bu hizmetlerden yararlanabilecekler. Bunun içinde Malatyalı üreticilerimiz de var.” şeklinde oldu.  

 AYASOFYA ÖZELLİKLE BUGÜN GÜNDEME GELMİŞ DEĞİL

Son günlerde Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili tartışmaların yaşandığını hatırlatan Murat Çetin, Bülent Tüfenkci'ye, “Neden şimdi?” diye sordu.

Bülent Tüfenkçi bu soruya, “Ayasofya Türkiye'nin milli bir meselesi. Bu noktada bütün sağ kesim ve muhafazakar kesimin veya bütün Türkiye'nin yıllarca ibadete açılması noktasında bir beklenti mevcuttu. Her şey sırasıyla önemli. Hükümetimiz de böyle bir karar alabilir ama daha önceden yargıya götürülmüş bir dava var. Dolayısıyla Danıştay'ın Temmuz ayında vereceği bir karar var. Koronadan çok önce Bakanlar Kurulu kararı alınmıştı. Ayasofya 1934 yılında alınan  Bakanlar Kurulu Kararıyla müze statüsüne dönüştürüldü. Bu kararın iptali için açılmış olan bir dava vardı. Bu dava koronadan önce açılan bir davaydı. Araya korona girdi. Karar sürecinde Danıştay bunu gündemine alınca Türkiye'nin gündemine de esasında oradan girdi. Yoksa özellikle Türkiye'nin gündemine getirdiğimiz bir onu değil.” Şeklinde cevap verdi.

 DAİRE BAŞKANLARININ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI BİZİ ÜZDÜ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın önceki başkan Ahmet Çakır ve bazı milletvekilleriyle arasında bazı sıkıntıların olduğuyla ilgili bir soru üzerine Bülent Tüfenkçi, “Selahattin Başkan yerel seçimlerde büyükşehirler içinde ikinci, bir oy oranıyla göreve geldi. Milletimizin teveccühü üst noktadaydı. Seçim esnasında vaat ettiği hizmetler vardı. Hizmetleri hızlı bir şekilde yapmaya başladı ve devam ediyor. Malatya'yı farklı noktaya taşıyacaklarına inanıyorum. Her başkan kendi ekibiyle geliyor. Kendi ekibini oluşturması da bana göre normal. Adaleti elinden bırakmaması gerekiyor. Siz de iş yerinizde istediğiniz insanla çalışabilirsiniz. Başkanımız da ehliyete, liyakata önem vererek istişareler yaparak çalışacağı insanları kendisi belirledi.  Bu noktada bizimle istişare etmedi. Ama hizmet anlamında her ay toplanarak istişare ediyoruz. Acil durumlarda bir araya geliyoruz. İki daire başkanının görevden uzaklaştırması bizleri üzdü. Bu konuda herkesin katıldığı toplantıyla ilgili bana bilgi verildi. Ben o toplantıya katılamadım ama daha sonra konuşulanlar benimle paylaşıldı. Görevden alınan arkadaşlarımızın başkan aleyhinde söylemleri olduğunu, bilgisayarlarında bazı bulguların yer aldığı ve bunun sonucunda soruşturma açıldığı söylendi. O soruşturmanın sonucunu merakla bekliyoruz. Soruşturma sonucunca bu kişilerin göreve tekrar iadesi de söz konusu olabilir. Ama geçmiş dönemde başka arkadaşlarla çalıştığı için soruşturma açılması doğru değil. Öyle yapıldığına da ben inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.  

 AK PARTİ DÖNEMİNDE, DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN MERKEZİ HALİNE GELDİK

Ak Parti'nin kurulduğu günden itibaren en çok destek gördüğü il olan Malatya'nın aynı oranda hizmet almadığıyla ilgili bir soru üzerine Bülent Tüfenkci, “Bu soru bizim Ak Parti olarak hizmetleri ne kadar az anlattığımızın bir ifadesi demektir.”

-“Mesela yıllardır Malatya'da bir çevre yolu meselesi konuşuluyordu. 2017 yılında ihale edilebildi. Ak Partiden önce de konuşuyordu. Çalışmalar devam ediliyor. 2020'nin sonunda o yolda hizmete açılmış olacak. Dolayısıyla çalışma 2017'nin sonunda yapıldı. Temeli 2018'de atıldı. Israrlı bir şekilde takip ediyoruz.


-“ Malatya ciddi anlamda yatırım aldı. Malatya Cumhuriyet tarihinde almış olduğu hizmetin 3-4 katı hizmet aldı. Sağınıza, solunuza, önünüze bakın Ak Partinin yaptığı hizmeti görürsünüz. Örneğin Ak Partiden önce Malatya'da 110 fabrika vardı. Şimdi ise 380 fabrika var. Ufak yatırımları da saymıyoruz. Bazıları diyor ki Sümer ve Tekel Fabrikası vardı. Orada çalışan işçilerin on katı kadar organizede çalışıyor.

-“ Malatya'da bir marka haline gelen Karaciğer Enstitüsü hangi dönemde oluştu? Onkoloji Hastanesi hangi dönemde oluştu? Ak Parti döneminde hiçbir bölge müdürlüğü Elazığ'a gitmedi. Üstelik Ak Parti döneminde 2-3 tane bölge müdürlüğü Malatya'ya kazandırıldı. Mesela Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Ak Parti zamanında Malatya'ya kazandırıldı. Geçtiğimiz sene Halkbank Bölge Müdürlüğünü Malatya'ya kurduk.

-“ Ak Parti döneminde ikinci bir üniversite kuruldu. İnönü Üniversitesi de Ak Parti döneminde büyütüldü.”

-“ Malatya ilk defa 6. Bölge Teşviklerinden faydalandı.”

-“ Malatya sıcak asfaltla tanıştı.”

-“ Malatya'ya ikinci pist yapıldı. Şimdi de yeni bir terminal yapılıyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz.”

-“ Ak Partiden önce temelleri atılan ama ortada kalan projeler Ak parti ile beraber bitirildi.”

-“ Yeni bir stat inşa ettik.”

-“ Vagon Fabrikası yıllardır atıl vaziyetteydi. Malatya siyasetini bir numaralı gündemiydi. Şuanda ise temeli atıldı. Kızılay bütün tekstil merkezi Malatya'ya geliyor. Diğer kısım da depo olarak faaliyetlerini sürdürecek. En az 1500 insana orada istihdam sağlanacak.”

-“ Özel Harekâtın Bölge Başkanlığı için Türkiye'de pilot il olarak Malatya seçildi. Burada 3 bin özel harekâtçı istihdam edilecek. Doğu ve Güneydoğu'ya operasyonların lojistiği buradan sevk edilecek. Malatya'da ikamet edecekler. Aileleri ile beraber 4 kişi hesaplarsanız 12 bin kişi Malatya'ya gelecek. Küçük sanayiyi şehir dışına çıkarıyorduk. 10 pilot il içerisine Malatya'yı da koydurduk. O günler bunun için hayal diyenler bugün gördüler.
” dedi.

 CUMHURBAŞKANIMIZA GİTTİĞİMİZ ZAMAN HER TÜRLÜ YATIRIMI ALIYORUZ

Malatya'nın sağlık turizmi noktasında merkez haline geldiğini belirten Bülent Tüfenkci, -

-“Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yanında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Diş Hastanesi çok modern ve güzel oldu.”

-“ Eski Devlet Hastanesinin yerine Battalgazi Devlet Hastanesi yapıyoruz. Ak Partiden önce hastanelerimiz neydi şimdi ne oldu?”

-“ Bugün 3 tane Organize Sanayi var. 1 milyon metrekarelik yeri Ak Parti döneminde organize sanayiye kazandırdık. Bir şehrin sanayiye kazandırılması çok önemli. Dolayısıyla biz çalışmalarımızı yürütürken birçok hizmetin unutulduğunu ya da haberdar olunmadığını düşünüyoruz.”

-“ Bütün yolar yenilendi. Biz Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde istediğimiz her yatırımı da alıyoruz.”

-“ Kayısı noktasında çalışmalarımız var. Kayısı ile ilgili Lisanslı Depolar yapıyoruz. Bugün bir tanesi bitirildi. Üreticilerimiz noktasında önemli işlere imza atmış olacağız. TMO bu sene alım yapacak. Kayısıyı ayakaltına aldırmayacağız. Bu noktada belki fiyatlar istenilen seviyelerde olabilir olmazsa da TMO devreye girecek. Üreticilerimiz ellerindeki malı erken den çıkarmasınlar.”

-“ Kayısıya coğrafi işaret tescil belgesi aldık. Ak Parti olarak Malatya'ya hizmet noktasında büyük çalışmalar yaptık.”

-“ İlçelere yapılan hizmetlerin tamamında Ak Partinin imzası var.”

-“ Okullarda, yollarda Ak Parti'nin imzası var.

-“ Beydağı ve Turgut Özal Tabiat parklarını Malatya'ya kazandırıyoruz.”

-“ Eski Malatya'daki vakıf eserlerine bakın. Oradaki tarihimiz ve mazimiz ayağa kalktı. Bunlar Ak Partiden sonra yapılan hizmetler. Bu noktadaki eserlere bakın tamamında Ak Partinin imzasını bulursunuz.”

-“ Yeşilyurt'taki devlet hastanesini yeniledik. Dolayısıyla biz bu noktada çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

-“ Demir Yolları ile ilgili hızlı tren projesini 2022-2023 yılları arasında başlatacağız. Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla incelemelerde bulunduk. İskenderun- Malatya için hızlı trenin önemli olduğunu söyledik. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Malatya için önemli bir proje. Bu projenin ayrıntısını da kamuoyu ile ileriki günlerde paylaşmış olacağız. Yapılan hizmetler saymakla bitmiyor.”

-“ TOKİ binaları Kentsel Dönüşüm projeleri yapıldı. Malatya'nın hangi ilçesine baksanız Ak Parti'nin hizmetlerini görürsünüz.”

-“ Emniyet binaları, hükümet konakları, kamu binaları, yeni iş alanları yapıldı. Malatya'ya çok hizmet yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da Malatya'ya çok önem veriyor. Bu arada yapılan hizmetleri daraltarak anlattığımı da belirtmek isterim.
” ifadelerini kullandı.

 İDDİA EDEN İDDİASINI İSPAT ETMEK ZORUNDADIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın toplumun her katmanından oy aldığı ve Ak Parti davasından ziyade, Atatürkçü düşünce ile birlikte MHP'ye daha ziyade yakın olduğuyla ilgili iddiaların da gündeme geldiği söyleşi de Bülent Tüfenkci, “İddia eden iddiasını ispat etmek zorunda. Başkanımız yaklaşık 15 yıldır Ak Parti'de belediye başkanlığı yapan arkadaşımız. Biz kendisini öyle tanıyoruz. Daha önce Battalgazi'de Ak Parti'den belediye başkanlığı yaptı. Ak Parti kurulmadan önce herkes başka partilerde yer almıştır. Biz kendisini tanıdığımız zamandan beri hep Ak Parti için çalışan, Erdoğan ile birlikte hareket eden, teşkilat için çaba gösteren bir arkadaşımızdır. Kim ne iddia ediyorsa önce iddiasını ispat etmesi lazım. Dedikodularla iş yapacak değiliz. Cumhurbaşkanımız da Selahattin Gürkan'ı aday gösterirken kendisini bütün yönleriyle incelemiştir. Aldığı oy oranı da ortadadır. Bu da hem Ak Parti'nin hem de Selahattin Gürkan'ın başarısıdır.” şeklinde konuştu.  

 YENİ MALATYASPOR İÇİN HERKESİN KENETLENMASI LAZIM

Yeni Malatyaspor'un ligde kalma mücadelesine ne gibi katkılarının olacağıyla ilgili görüşleri sorulan Bülent Tüfenkci, “Son oynanan maçın sonucu hepimizi üzdü, böyle bir sonuç beklemiyorduk. Şehrin Ak Parti siyasetçileri olarak dün olduğu gibi, bugün de takıma sahip çıktılar. Adil Başkan sıkıştığı dönem içerisinde maddi anlamda başvurduğunda; hemen 5 milyon gibi bir kaynağı oluşturabildi. Şimdi ise 20 milyon gibi hesaplı bir kredinin işlemleri neredeyse bitmek üzere. Ak Parti milletvekilleri ve belediye başkanları ellerinden gelen maddi ve manevi desteği gösterdiler. Bunu kimse inkar edemez. Bu başarı biraz da sahadaki futbolcuların gayretiyle, biraz şansla, biraz da yönetimin futbolcuları motive etmesi, teknik direktörün becerisiyle mümkün olur. Son zamanlarda kulüp üzerinden çeşitli oyunlar oynayarak Ahmet gitsin, Mehmet gitsin hesabı yapıyorlar. Bana göre şehrin kenetlenmesi lazım. Bu zincirdeki herhangi bir kopukluk herkesi etkiler. Sadece siyasetçinin, belediye başkanının, milletvekilinin, kulüp başkanının sahip çıkması yetmez. Maç ile ilgili olarak yazmış olduğunuz yazıda ‘Kaplan Yoğun Bakımda' demiştiniz. Bana göre bu çok doğru. Şuanda yoğun bakımda bir hastamız var. Öncelikle bizim bunu kurtarmamız lazım. Hastamızı servise alalım, iyileştirelim sonra hesaplarını yapalım. Elimizden gelen gayreti gösterip şehri bir arada tutmaya çalışıyoruz. Netice itibarıyla bu iş sahada bitiyor. Futbolcuların teknik heyetle birlikte kendilerine çeki-düzen vermeleri gerekiyor. Kasımpaşa maçını alsaydık yüzde yüz kalır derdim. Ama şuanda yine kalır şansı var. Buna futbolcuların ve şehrin inanması lazım. Şehrin bu takımın ligde kalacağına inanması lazım. Futbolcuların motive edilmesi lazım. Herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor. Hesapları takım küme düşsün üzerine yapılmaması lazım.” diyerek cevap verdi.

 KABİNEDE MALATYALI BAKAN OLABİLİR Mİ?

Kabinede revizyon olacağıyla ilgili iddialar ve revizyon olursa Malatyalı bir bakanın kabinede olup olmayacağıyla ilgili sorulara da cevap veren Bülent Tüfenkci, “Bu noktada takdir tamamen Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Biliyorsunuz eskisi gibi şehir dengeleri ve başka hususlar yok. Yine de Cumhurbaşkanımız kabineyi oluştururken kriterlerinde elbette Malatyalı bir arkadaşımızın olması hepimizi sevindirir. Bunun benim şahsımın olmasının veya olmamasının bir önemi yok. Bu noktada olsa da olmasa da hükümetimizin ortaya koyduğu vizyon, hükümetimizin ortaya koyduğu hizmet eserleri, hükümetimizin ortaya koyduğu dış politika, hükümetimizin gençlerimize iş-aş bulma noktasında ekonomiyi ayakta tutma gayreti ve çabası. Bizim olaya bu yönden bakmamız lazım. Türkiye'nin geleceği açısından bakarak yolumuzu çizmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

 ORTAK AKILLA, BİRLİKTE ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ

Malatya Time İnteraktif Sohbetleri'nin ilk konuğu olan Bülent Tüfenkci son söz olarak “Yayında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki, yarınlar bugünden daha güzel olacak. Her türlü öneriye açığız. Malatya'ya hizmet konusunda herhangi bir siyasi parti ayırt etmeksizin ortak akılla birlikte çalışmaya açığız. Malatya'nın kalkınması noktasında bölgenin parlayan yıldızı olması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Not: Röportajımızı, YouTube kanalımızda görüntülü olarak seyredebilirsiniz

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!