dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2418.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66039.9$

FUTBOL ŞAKAYA GELMEZ!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla, averajla 3. basamakta tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna doludizgin devam ediyor. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son 16 turu eşleşmesinin ilk ayağında ağırladığı 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Bodrum Belediyesi Bodrumspor'u 3-2 yenerken çok zorlandı.

KAFALARDA SORU İŞARETİ…
İlk devreyi 2-0 geride kapatan Doğunun Kaplanları, Sırp yıldızı Danijel Aleksic'in müthiş performansıyla güldü. Nijeryalı Michael Pereira'nın da fileleri havalandırdığı mücadelede kafalarda soru işaretleri bırakan Malatya ekibi, 23 Ocak'ta Bodrum'da çeyrek final biletini cebine koymaya çalışacak. Yarın da (19 Ocak) Süper Lig'in ikinci yarısını sahasında Göztepe'yle açacak…

1002_118

KUPA 11'İNDE TAM 6 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, 2-0'ın rövanşında 19 Aralık 2018'de Ankara'da aynı skorla kazandıkları Etimesgut Belediyespor maçında 11'inde tam 6 değişikliğe gitti. Abdulsamed Damlu ve Berkan Durdu yedek kulübesinde bekledi. Nijeryalı Sincere Seth, Rahman Buğra Çağıran, kaptan Adem Büyük ve yolların ayrıldığı Ganalı Sulley Muniru yoktu.

ERTAÇ ÖZBİR 116 GÜN SONRA KALEDE
Bu isimlerin yerine Başkent'te şans yakalayamayan Faslı sağ bek Issam Chebake, Murat Yıldırım ve Erkan Kaş'ın yanı sıra Danijel Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu ilk 11'de görevlendirildi. 22 Eylül 2018 tarihinde Yeni Malatya Stadyumu'ndaki 1-0'lık Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından sakatlığı nedeniyle uzun süre formasını hasret kalan Ertaç Özbir, tam 116 gün sonra kaleye geçti. 1998 doğumlu Gökhan Akkan kupada 3. kez boy gösterdi. 11'i Ertaç, Gökhan, Chebake, Erkan, Ekvadorlu Arturo Mina, Murat Yıldırım, Pereira, Ahmed Ildız, Aleksic, Mustafa Eskihellaç ve Ömer oluşturdu.

1003_97

24 GÜNLÜK ARA YARAMAMIŞ!
23 Aralık'ta, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının 17. ve son haftasında Bursa'dan 1-1'lik beraberlikle dönen Doğunun Kaplanları'na 24 günlük ara pek yaramamış! Öyle ki, Bodrum Belediyesi Bodrumspor önünde oynanan ilk yarı tam anlamıyla hayâl kırıklığıydı. 7. dakikada Ozan Sol'un golüyle üstünlüğü bulan misafir takım, 45'te farkı yine Celal Dumanlı'nın asistinde Hüseyin Kala'yla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

1004_50

BARIŞ VE ROBİN YALÇIN'DAN İLK…
Sahada donan oyuncularına uymayan Erol Bulut, ikinci devreye Murat Yıldırım-Donald, Mustafa-Barış Alıcı değişikliğiyle girdi. Sadık Çiftpınar'ın Fenerbahçe'ye imza atmasının akabinde sezon sonuna dek bedelsiz kiralanan Barış Alıcı da böylece ilk kez resmi bir karşılaşmada sarı-siyah-kırmızılı formayı giydi. Çaykur Rizespor'la ipleri kopartıp bonservissiz gelen Robin Yalçın da Ahmed'in yerine 65'te yeşil zemine ayak basarken, Barış gibi ilki yaşadı.

1005_38

MUHTEŞEM 3'LÜ: ALEKSIC, ÖMER VE PEREIRA…
Vakit ilerlemesine rağmen bir türlü Engin İpekoğlu'nun talebelerine oyununu kabul ettiremeyen EYMS, aradığı golü geç de olsa 75'te attı. Özgür Yılmaz'ın, Ömer'i ceza sahasında düşürmesinin ardından Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına giden Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi, Aleksic affetmedi: 1-2. 82'deki Aleksic kornerinde Ömer arka direğe indirirken Nijeryalı Michael Pereira fileleri sarstı: 2-2. 88'te bu defa Pereira'nın ortasında kafasını çalıştıran Aleksic, Evkur Yeni Malatyaspor'da toplamdaki 9. sayısına ulaştı.

1006_19

TEKNİK HEYETİN MUNIRU KARARI DOĞRU
Müsabakanın izlenimine geçmeden önce 4 Ocak'ta başlayan, 31 Ocak'ta bitecek olan ara transferde Evkur Yeni Malatyaspor'un attığı adımlardan kısaca söz edelim… Sulley Muniru'yla iplerin kopması yerinde bir karar; çünkü Ganalı totalde sadece sekiz 90 dakikada 401 dakika ter dökerken, beklentileri de karşılayamadı. Benzer şekilde Senegalli Issiar Dia'nın da Malatya macerasının sonuna geldiği aşikâr!

1008_6

“SADIK, 750 BİN EURO MU EDER?”
Şehir kamuoyunun tartıştığı asıl konu, Süper Lig'in ‘en iyi çıkış' yapan isimlerinden Sadık Çiftıpınar'ın Fenerbahçe'ye gittiği rakam. Yiğithan Güven'in (20) tapusu, Barış'ın (21) 5 aylığına kasadan para çıkmadan kiralanması ve üzerine alınan 750 bin Euro bazılarını tatmin etmedi. Ancak futboldaki gerçek, “Gitmek isteyene dur” denmeyeceği. Lakin her dönemde rastlanan bu tür gelişmelerde oyununun performansının düştüğü yadsınamaz bir gerçek.

1009_6

BOUTAIB'İN BOŞLUĞU DOLAR MI?
Malatya kamuoyunun içine sinmeyen bir diğer tercih Khalid Boutaib'e veda edilmesi. 1.5 milyon Euro'ya Mısır'dan Zamalek'e giden de Faslı santrforun yerine daha golcü bir forvet alınır mı bilinmez; ama onun gibi savaşçısını bulmak epey güç olacak! Eski Trabzonsporlu Mustafa Akbaş ile Çaykur Rizespor'dan ayrılan Robin Yalçın hamlelerinin başarılı olup olmadığı ise zamanla anlaşılacak.

102_102

KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEYECEKSİN!
Kritik randevunun haber-yorumunu da şöyle özetlemek mümkün… Yeşil zeminde ikinci 45 dakika ve iki farklı oyun mevcuttu. Küçümsenen, belki de hafif görünen rakiplerin ne denli kafa ağrıtabileceği yeniden hatırlandı. Ciddiyetle yaklaşılınca ise neler ortaya konulabileceği ikinci devrede net şekilde görüldü.

103_71

RÖVANŞTA SUNİ ÇİME DİKKAT!
Skor değil; fakat oynanan futbol çoğunluğu mutlu etmezken, uzun maratonda ileriye dönük şüpheler uyandı! 3-2'lik skorun son 8'i müjdeleyebilmesi için EYMS'nin önünde şimdi zorlu bir sınav daha var. Doğunun Kaplanları'nın handikabı, 5 bin seyirci kapasiteli Bodrum İlçe Stadı'nın zemininin suni çim olması. Her türlü güçlüğe rağmen futbolcular işlerini ciddiye alırsa kulüp tarihine kupada ilk çeyrek final başarısı yazdırılacak…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!