dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

GALİBİYET, ÜST DİREKTEN KAÇTI!


GALİBİYET, ÜST DİREKTEN KAÇTI!
Narin

 

 

Genç kalecinin elmacık kemiği kırık
Ertaç Özbir, uzun süre sonra ilk 11'de
Kaplanların Kongolu forveti sakat
Zeki Yavru “korona”yı atlatsa da yok
Brezilyalı stoper, ısınırken sakatlandı
İyileşen Olcay Şahan yedek soyundu
Hücum hattında yine şaşırtan diziliş
Hamza Hoca'dan ikisi de zorunlu iki değişiklik
Hadebe'nin büyük şanssızlığı; iki puan uçup gitti!
Müsabakanın izlenim içerikli yorumu..


Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 11'inci haftasında, geçen sezonun şampiyonu Başakşehir'i ağırladı. İlk yarının sonunda geriye düşen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, kaptanı Adem Büyük'ün üstün meziyetleri sonucu, Carlos Ponck'un kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kaldı. Önceki haftalara göre daha derli toplu ve pozitif bir görüntü ortaya koyan Kaplanlar, Hadebe'nin 90+2'deki kafa vuruşu gol olmuş olsaydı, 3 puana uzanacaktı. 13 puana yükselen Kaplanlar, 12 Aralık'ta Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

G_72

ABDULSAMED FORMA GİYEMEDİ
Kaleyi, yeni transferlerden, Arjantinli file bekçisi Guido Herrera'dan kapan Abdulsamed Damlu'nun, Gaziantep deplasmanında yüzüne aldığı darbe sonucunda elmacık kemiğinde kırık belirlendi. Tedavisi süren genç oyuncu, çalışmalara özel maske ile devam edebilirken, Başakşehir önünde eldivenleri Ertaç Özbir'e teslim etti.

H_26

ERTAÇ ÖZBİR, TAM 559 GÜN SONRA...
2019-20'de Gençlerbirliği'nde oynayıp tekrar yuvaya dönen Ertaç Özbir, uzun süre sonra bir ilki yaşadı. Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı 26 Mayıs 2019 tarihinde, Malatya'daki 2-1'lik Bursaspor yenilgisinde giyen Ertaç, 549 günün akabinde Yeni Malatyaspor'un kalesini korumuştu. Tecrübeli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda, Malatya'da Etimesgut Bld.'nin 2-0'la saf dışı bırakıldığı gün boy göstermişti. Ertaç tam 559 gün sonra, Süper Lig'de, Yeni Malatyaspor'un yeniden “1 numaralı” ismi oldu...

J_6

KONGOLU YILDIZ SAKAT
Yeni Malatyaspor'da, disiplinsiz davranışları gerekçesiyle, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporu doğrultusunda yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva yoktu. Sakatlığını atlatamayan Kongolu Jody Lukoki'nin yanı sıra, koronavirüs testi pozitif çıkan, karantina süreleri bitince arkadaşlarıyla birlikte antrenmanlara başlayan ikiliden Zeki Yavru esame listesinde görülmedi; Olcay Şahan yedek soyundu.

K_86

YİNE WALLACE ŞOKU; STOPERDE YİNE HADEBE
Kaplanlarda yüzleri asan gelişme, Wallace Fortuna dos Santos cephesinde oldu. Kritik randevudan önceki ısınma bölümünde sakatlanan Brezilyalı stoper, ilk 11'den mecburen çıkarıldı. Bu, teknik direktörler açısından pek de istenimleyen bir durumdur ki, bu defa Hamza Hamzaoğlu'nun başına geldi. Brezilyalı stoperin yerine, Zimbabweli Teenage Hadebe'nın adı 11'e yazıldı.

L_68

İLK 11'DE, İKİSİ DE ZORUNLU İKİ DEĞİŞİKLİK
Hamza Hamzaoğlu, 10'uncu haftada deplasmandaki 2-2'lik Gaziantep FK beraberliğinin 11'ine göre; Başakşehir karşısında ikisi de zorunlu olan, iki değişikliğe gitti. Abdulsamed ile Wallace'tan yararlanamayan Hamzaoğlu, bu öğrencilerinin eksikliğinde Ertaç ile Hadebe'ye şans tanıdı.

N_202

HÜCUM HATTINDA İLGİNÇ DİZİLİŞ
Hamza Hamzaoğlu, talebelerini yine 4-2-3-1 oyun sistemiyle oynattı. Kaleye Ertaç Özbir geçti. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya, Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Tek fark, Semih'in sağ stoper oluşuydu. Onların önünde Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Ganalı Afriyie Acquah ağır bir sorumluluk üstlendi. Hücum hattı yine aynıydı; fakat diziliş çok farklıydı. En ileride Umut Bulut'un ardında sağdan sola; Kubilay Kanatsızkuş, Ganalı Benjamin Tetteh ile kaptanlık bandını da takan Adem Büyük dizildi. Bu oyuncular, mevkilerini zaman zaman karşılıklı değiştirdi.

O_59

CHEBAKE'TEN SAĞ KANATTAN BİNDİRMELER..
İlk 20 dakika geride kalırken, özellikle Chebake, geride kalan bölümde, Başakşehir savunmasının arkasına koşular gerçekliştirdi. Arkadaşları da onun sağ kanatan ileriye çıkma düşüncesine destek olmak amacıyla Faslı futbolcuyu uzun toplarla besleme çabasına girdi.

P_19

İLK SARI KART, 26'INCI DAKİKADA
Cüneyt Çakır, ilk kartını Fredrik Gulbrandsen'e çıkardı. Malatya'ya dek, son 3 karşılaşmada 5 golü olan Norvençli, defansına yardım etmek isterken Hafez'e faul yaptı ve bu hareketinin neticisinde sarardı.

R_9

İLK YARIM SAATTE İSABETLİ ŞUT: 0!
İlk yarım saatlik dilimde bakılan istatistikler hayli ilginçti. Ev sahibinin 2, misafirin 1 şutunda hiç isabet sağlayan oyuncu yoktu. Karşılıklı top kayıplarının fazla oluşu ve atılan pasların bir türlü yerine ulaşmaması da seyir keyfini hayli düşürdü. Etkili performansı ve skora katkısıyla dikkati çeken Boşnak yıldız Edin Visca'nın olmayışı, Yeni Malatyaporlular açısından avantajdı.

İLK TEHLİKELİ AKINDA ŞUT, TETTEH'TEN
38'de, zorlu sınavın ilk etkili ve en önemli atağı gelişti. Bu pozisyonda Umut Bulut, ceza sahasında buluştu. Tecrübeli isim vücudunu koyarak Carlos Ponck'u engelleyip içeriye çevirdi. İki Başakşehirliye, Mahmut Tekdemir ve Martin Skrtel'ın baskısına rağmen topu sol ayağına alan Tetteh, yakın mesafede şansını denese de az farkla çerçeveyi tutturamadı. Meşin yuvarlak, Mert Günok'un uzandığı sağ üst köşede, direğin hemen yanından auta gitti.

S_8

İRFAN CAN'IN KİŞİSEL BECERİSİ...
Günün verimli futbolcularından Acquah, 38'de İrfan Can Kahveci'yi öyle bir ekarte etti ki, Başakşehirli onu sarı kart görme pahasına durdurabildi! Ancak İstanbul temsilcisinin Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Alman Leipzig'e 3 gol atan formda starı, ilk 45'in sonundaki golün mimarı oldu. Serbest atıştan gelen yüksek topu Semih Kaya karşıladı. Onun uzaklaştırdığı topla buluşan İrfan Can, Hasan Ali Kaldırım'ın bilinçli boşalttığı sol çapraza doğru indi ve Semih Kaya'nın presine karşın arka direğe sert kesti. Hadebe'nin seyre daldığı anda Brezilyalı Giuliano, Hafez set olsa da Ertaç'ın soluna yolladı: 0-1.

T_2

ADEM'İN KATKISIYLA “BÜYÜK” GOL
Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk devrenin akabinde, soyunma odasından dönüşte beklenen gol gecikmedi. 50'de Hafez ceza alanına yerden gönderdi. Martin Skrtel'in pres uyguladığı Adem Büyük, klas çalımının hemen peşinden orta-şut karışımı sert vurdu. Carlos Ponck sağ ayağıyla engel olmayı planlarken, kendi ağlarını havalandırdı: 1-1.

V_5

BÖYLE PENALTI ZATEN OLMAZDI
58'deki serbest vuruşta İrfan Can Kahveci'in ortasında Mahmut Tekdemir, hava topuna birlikte yükseldiği Ertaç'ın kendisine faul yaptığı yönündeki itirazıyla, Başakşehirlilerin diğerleri gibi penaltı bekledi. Bu akında zaten son çizgide Hadebe, Demba Ba'dan önce davranıp topu uzaklaştırmıştı. Cüneyt Çakır ise yoğun itirazlara olumlu yanıt vermedi.

CHABEKE, BOYLU BOYUNA UZANDI!
Beklentileri karşılayamayan Kubilay, 77'de kenara gelirken Olcay'ın elini sıktı. 83'te, Başakşehir'in kazandığı serbest vuruşta Yeni Malatyasporlular, son dönemin tercih edilen barajlarından birini kurdu. Umut, Hadebe, Youssouf ve Tetteh'in ayakta olduğu barajın ardında, Chebake de boylu boyuna uzanıp yerden gelecek bir şuta engel olma fikrindeydi. Deniz Türüç ile meşin yuvarlağın başına geçen İrfan Can, barajın değil, kalecinin kapattığı tarafı yeğledi. Semih'in kafasının solundan geçen ve soluna giden topu Ertaç, köşeden çıkarmayı başardı.

Y_7

7 DAKİKALIK DURAKLAMA, NEFESLERİ KESTİ
Hamza Hamzaoğlu, ilk zorunlu hamlesini 85'te gerçekleştirdi. Youssouf sakatlanınca Ahmed Ildız yeşil çimlere ayak bastı. 85'te günün yıldızlarından Adem Büyük, Kosovalı santrfor Jetmir Topalli ile değişti. 7 dakikalık duraklamalarda heyecan tavan yaptı. Hızlı ataklardan birinde Umut Bulut topu hâkimiyetine alamayınca Mert Günok kontrolü sağladı. 90+1'de bu defa Acquah'ın servisinde Tetteh, sağ çaprazda Ponck'un yanındayken vursa da Mert kornere attı.

Z_35

ÜST DİREKTE KAÇAN GALİBİYET
Yeni Malatyaspor, 90 dakikada izlenilemeyen fırsatları +7'de yakaladı. 90+2'deki korneri Ahmed kullandı. Mükemmel sıçrayan Hadebe'nin kafasında top, kıvraklığını ve reflekslini konuşturan Mert'in çaresizliğinde üst direkten döndü. Devamında Tetteh, rakibine faul yapınca akın sonlandı. Okan Buruk'un ekibinin özellikle çıkarken kaptırdığı toplar, Başakşehir'in başına bela oldu! Tetteh'in şık gördüğü Hafez, 92'de uzaklardan denese de Başakşehirlileri aşamadı.

ERTAÇ ÖZBİR DEVLEŞTİ
90+4'te Ertaç devleşti. Demba Ba, Semih'in dibinde tabelayı 2-1'e taşımayı hedeflese de Ertaç harika bir kurtarışa imza attı. Oyunu soğutmayı amaçlayan Hamza Hamzaoğlu, 90+7'de Tetteh'i yanına çağırırken, Fildişi Sahilili Moryke Fofana topa dahi dokunamadan son düdük çaldı...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!