dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP!


GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber/Yorum/Analiz: Mehmet Ayhan 

(Sesli Makale)

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de, mehrum Lefter Küçükandonyadis'in adının verildiği 2018-19 sezonunu 5'incilikle tamamladı. 34. ve son haftada Bursaspor'u ağırlayan Kaplanlar, 2-1 kaybetmesine rağmen sıralamadaki yerini korudu. Yeşil-Beyazlı rakibi ise aldığı 3 puana rağmen küme düştü. 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 yenilgiyle 47 puan toplayarak UEFA Avrupa Ligi biletini alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 32 yıllık kulüp tarihinin en iyi başarısını elde etti. 2-0 geriye düşen Malatya temsilcisi 61'de Kamara ile cevap verdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda da yarı finali gören Malatya futbolu, gururlu ve gelecekten umutlu...

2009_54

BIFOUMA KIRMIZI, ÖMER SARI KART CEZALISI
3 gabiyet ve 1 mağlubiyetin çıktığı daha önceki 3 maçta istikrarlı bir 11'i yeğleyen sportif direktör Ali Ravcı, Bursaspor önünde eksikler nedeniyle ideal kadro oluşturmakta zorlandı. Antalya'da 3-0 kaybedildiği gün, hakem Arda Kardeşler'e itirazı yüzünden iki dakika içerisinde ikinci sarıdan kırmızı kartla ilk yarım saatte ihraç edilen Thievy Bifouma yoktu. Bu sezon 4'üncü sarı kartını gören Ömer Şişmanoğlu da forma giyemedi.

3000_6

ADEM VE DONALD'A ANTRENMAN CEZASI!
Formsuz futbolcuların da sayısının fazla oluşuyla Ali Ravcı zorunlu olarak rotasyona gitti. Sakatlıklarını öne sürüp antrenmana katılmayan isimlerden kaptan Adem Büyük ile Hollandalı Mitchell Donald görülmedi. Brezilyalı Guiherme yedek soyunurken, Nijeryalı Michael Pereira 11'deydi. Evlerindeki 3-1'lik BB Erzurumspor galibiyetinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Faslı Issam Chebake döndü.

3001_5

İLK 11'DE 5 DEĞİŞİKLİK
Ali Ravcı, Antalya 11'ine göre; Bursaspor karşısında 2'si mecburiyetten 5 değişikliğe gitti. Cezalı Bifouma'dan yararlanamayan genç teknik adam, Rahman Buğra Çağıran ile Guilherme'yi yedek soyundurdu. Sırp yıldız Danijel Aleksic'in esame listesinde dahi olmayışı da başka bir sürprizdi. Adem'in olmayışı o kadar şaşırtmadı. İsmi sayılanların yerine Chebake, Robin Yalçın, Ahmed Ildız, Eren Tozlu ve Pereira'yı görevlendirildi.

3002_4

10 NUMARA POZİSYONU AHMED ILDIZ'IN
Eldivenleri Ertaç Özbir giyerken, 4-2-3-1 dizilişinde, savunmanın ortasında Ekvadorlu Arturo Mina'ya yine Mustafa Akbaş eşlik etti. Bu ikilinin solunda Bülent Cevahir, sağında Chebake vardı. Onların önünde Murat Yıldırım ile Robin Yalçın ağır yükü çekti. Genç Ahmed 10 numara pozisyonuna geçerken, Fransız Aboubakar Kamara, Pereira ve Eren Tozlu hücum hattını tamamladı. 19 kişilik listede Berkan Durdu, Nijeryalı Sincere Seth, Erkan Kaş, Şeref-Can Büyük, Guilherme, Barış Alıcı, Rahman ile Senegalli Issiar Dia'nın adları da yazılıydı.   

3003_3

BURSA'NIN 2. GOLÜ ESKİ MALATYALILARDAN
Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı Malatya Stadyumu'nda ilk gol 4'üncü dakikada izlendi. Arka direğe gönderilen ortada Yusuf Erdoğan yükseldi. Chebake'nin sırtına çarpan top ağlarla buluştu. Hakem pozisyonu incelemek için Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvurdu ve skor tabelası 0-1 olarak  değişti. 20'de iki eski Yeni Malatyasporlunun çabasıyla fark 2'ye çıktı. Aytaç Kara'nın sağdan asistinde Umut Nayir, kafayı vurdu: 0-2.

3004_3

MUSTAFA AKBAŞ USLANMIYOR!
Mustafa Akbaş, bariz gol şansını engellediği için 35'te kırmızı kart görerek Kaplanları 10 kişi bıraktı. Devre arasında Trabzonspor'la yollarını ayırınca sözleşme imzalanan bu oyuncu, 20 Nisan 2019'da, Trabzon'da 2-1 yenildikleri gün de 2. sarıdan kırmızı kart yaptırımına uğramıştı. 

   3005_3

PENALTI BEKLENTİSİNE YANIT YOK

Ali Ravcı ikinci yarıya Ahmed- Guilherme, Pereira-Barış değişiklikleriyle girdi. 54'te ceza sahasına ortalanan topu göğsüyle kontrol eden Kamara, arkadan yapılan müdahale sonucu kendini yerde buldu. Penaltı beklenen bu pozisyonda Palabıyık “devam” dedi.

3009

KAMARA BİR İLKİ BAŞARDI
Ara transferde İngiltere Premier Lig'deki Fulham'dan 15 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralanan Kamara, EYMS'de ilk golünü attı. Kaleci Okan Kocuk'a pres uygulayan ve topu kapan Fransız santrfor bir ilki başardı: 1-2. Ali Palabıyık 85'te VAR'a gitti. Chebake'ye arkadan faulünün ardından sarı kart gösterdiği Diafra Sakho'yu, VAR incelemesi sonucu direkt kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Mina da 90+2'de ikinci sarı kartın akabinde kızardı.

3008_1

10 KİŞİYE RAĞMEN İYİ MÜCADELE
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... Kaplanlardan 4, Timsah'tan 3 ismin sarı, birer futbolcunun kırmızı kart görmesi, maçın ne kadar zorlu olduğunun ispatı niteliğindeydi. Evkur Yeni Malatyaspor 35. dakikada 20 kişi kalınca ilk yarının kalan zaman diliminde bocaladı. Ancak ikinci devrede eksik olmasına rağmen çok iyi mücadele etti. Avrupa kupalarına katılım yolunda büyük önem taşıyan zorlu randevu için tribünlere gelen ve iftarını da burada açan cefakâr taraftar bir kez daha alkışı hak etti.

3006_3

İLK YARIDA ‘MAÇ MI VAR BUGÜN?' DİYENLER!
Son 7 maçta 2 gol atan Bursaspor'dan 20 dakikada 2 gol yenmesi pek yakışmadı. Özellikle ilk 45'i seyredenler Malatyalı futbolcuların, “Maç mı vardı bugün?” der dediğini duyar gibiydi! Bunun yanıtı ise istatiktiklerde gizliydi. Mesut Bakkal'ın talebelerinden, eski Malatyalı Aytaç ilk yarıda 6.01 km'lik koşu mesafesiyle zirvede yer alırken, onu 5.93'le yine eski Yeni Malatyasporlu Umut izledi. Bu ikilinin ardına Furkan Soyalp yerleşti. Bu üçlüyü ancak 5.51'le Murat Yıldırım takip edebildi...

 4000_1

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!