Gayrimenkul Sahipleri Dikkat: Mehmet Şimşek’ten Kira Geliri Uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerine vergi beyannamesi konusunda önemli bir uyarıda bulundu. İşte detaylar.
KİRA GELİRİ VE VERGİ BEYANNAMESİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tapu sahibi olan ve kira geliri elde eden vatandaşlara yönelik kritik bir uyarı yaptı. Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kira gelirlerinin vergi beyannamesi ile bildirilmesinin önemini vurguladı.
MÜKELLEFLERE YÖNELİK ÖNEMLİ HATIRLATMA
Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tapu ve benzeri idari kayıtlar aracılığıyla kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit ettiğini belirtti. Ayrıca, “Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz,” diyerek, tespit edilen gayrimenkuller hakkında yapılan saha denetimlerinin devam ettiğini kaydetti.
BEYANNAME VERME SÜRECİ
2023 yılı için belirlenen 21 bin lira istisna tutarının üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerine, herhangi bir yaptırımla karşılaşmamak adına 5 Nisan’a kadar beyanname vermeleri gerektiği hatırlatıldı. Bakan Şimşek, mükellefleri, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye ve olası yaptırımlardan kaçınmaya davet etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 30 Temmuz Malatya Namaz Vakitleri: Safer Ayında Vakit Bilinci
- 30 Temmuz’da Malatya’da Bu Mahallelerde Elektrik Olmayacak: 8 Saatlik Kesinti Uyarısı
- Malatya’da Bugün Vefat Edenler (29 Temmuz 2025)
- Çırmıktı Yeniden Kuruluyor: Depreme Karşı Kültürle Direnmek
- Tozlu Hatıralar Canlanıyor: Akçadağ Kağıt Fabrikası Yeniden Üretimde
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.