Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa, Hatay var, ama Malatya yok! Yetkililerden açıklama bekleniyor

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgelerde etkilenen işletmelere maddi yardım sağlamayı hedefleyen projeler hayata geçirildi. Bu projelerden birinde yıkıcı depremlerden en fazla hasarı alan illerin başında gelen Malatya'nın unutulmasına tepki gösteren Malatya Time yazarlarından Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, "Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Temsilciliği 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından ekonomik toparlanmaya, özellikle de Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ’leri) desteklemek için bir takım girişimlerde bulundu. Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa ve Hatay’daki işletmeleri hedefleyen bu projede Malatya unutulmuş. Malatya'nın neden unutulduğunu yetkililerden öğrenmek istiyoruz" dedi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM)Türkiye Temsilciliği 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından ekonomik toparlanmaya, özellikle de Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ’leri) desteklemek için bir takım girişimlerde bulundu.
GAZİANTEP, ADIYAMAN, KAHRAMANMARAŞ, HATAY, ŞANLIURFA, ADANA VAR, AMA MALATYA YOK!
Kantarcı: "Depremden ağır etkilenen bölgelerde etkilenen işletmelere maddi yardım sağlamayı ve ekonomik faaliyetleri yeniden canlandırmayı amaçlayan İşletme Geliştirme Fonu;
Depremden ağır etkilenen Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa ve Hatay’daki işletmeleri hedefleyen bu proje, her bir işletmenin ihtiyaçlarına ve istihdam yaratma ve istihdam yaratma potansiyeline ilişkin özel,
1- 10.000 dolar hibe,
2- İş ihtiyaçlarınıza ve istihdam yaratma potansiyelinize göre değişik fonlar
3- İş gücünüzü artırma,
4- İşletmenizi gelecekteki ekonomik şoklara karşı güçlendirme katkıları gibi çeşitli destekler sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
MALATYALILAR BOŞUNA HEVESLENMESİN
Kantarcı: "Ama boşuna heveslenmeyin Malatya’ya yok. Bu projede neden Malatya unutulmuş? Yetkililer açıklasa da öğrensek" dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Vekâlet Verdim, Parasını Da Gönderdim… Kurban Kesilmemiş! Ne Olacak?
- Terminal Yolu Kan Ağladı: 3 Araç Birbirine Girdi
- Kocaeli’de Gol Yağmuru Malatya’yı Boğdu: Yeni Malatyaspor’un Dağılma Sezonuna Nokta Gibi Mağlubiyet
- Kurban Kesiminde Kuralsızlığa Ceza Yağacak
- Karaciğer Naklinde Uzmanların Rotası Malatya
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.