Geleceğin Doğa Dostu Projeleri EkoVizyon-III İle Görücüye Çıktı

Malatya’da düzenlenen EkoVizyon-III Fikir Maratonu, çevre ve sürdürülebilirlik odaklı yenilikçi projelerin final sunumlarıyla sona erdi. İki gün boyunca doğa dostu fikirlerini jüri önünde savunan 60 öğrenci, sergiledikleri üretkenlikle şehrin eğitim potansiyelini bir kez daha kanıtladı.
Malatya’da çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla düzenlenen EkoVizyon-III Fikir Maratonu, heyecan dolu final sunumlarıyla tamamlandı. İki gün süren etkinlik boyunca gençler, doğayı koruma vizyonuyla hazırladıkları projelerini jüri heyetine sundu.
ON AYRI MASA ON AYRI VİZYON
Farklı okullardan gelen toplam 60 öğrencinin katılım sağladığı maratonda, öğrenciler 10 ayrı masada kendilerine eşlik eden 10 mentor ile birlikte çalıştı. Mentorlar eşliğinde çevre sorunlarına yönelik çözüm yolları arayan gençler, hazırladıkları projeleri büyük bir özgüvenle savundu. Sunulan projeler; Prof. Dr. Orhan Gündüz, Prof. Dr. Didem Gökçe ve Dr. Salman Çakır’dan oluşan jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirildi.

GELECEĞİN DOĞA DOSTU BİREYLERİ YETİŞİYOR
Programın ardından açıklamalarda bulunan Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, gençlerin sergilediği hassasiyetin gelecek adına umut verici olduğunu vurguladı. Maratonun Malatya’nın eğitimdeki başarısını yansıttığını belirten Bakır, şu ifadeleri kullandı: “Evlatlarımızın doğaya sahip çıkan, sürdürülebilir çözümler üreten bireyler olarak yetişmesi en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”
Öğrencilere, öğretmenlere ve organizasyona katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür eden Bakır, bu tür etkinliklerin gençlerin üretkenliğini pekiştirdiğini ifade etti. Katılımcılara yönelik tebriklerin ardından etkinlik sona erdi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.