Geleceğin Operatörleri Simülatörle Yetişiyor: 90 Yeni Meslek Kapısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), şehrin yeniden inşa sürecine katkı sunmak amacıyla "İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz" projesini hayata geçiriyor. Son teknoloji simülatörlerin kullanılacağı projeyle 90 kişi meslek sahibi yapılarak istihdama kazandırılacak.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 6 Şubat depremleri sonrası kentin yeniden yapılanma sürecinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü karşılamak üzere harekete geçti. Fırat Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırlanan proje ile inşaat ve altyapı sektörüne donanımlı operatörler kazandırılacak.
SİMÜLATÖR TEKNOLOJİSİ İLE GÜVENLİ EĞİTİM
Projenin detaylarını paylaşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, eğitimlerin bölgede bir ilk olacağını vurguladı. Sadıkoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimiz 2018 yılından bugüne 350’yi aşkın eğitim, konferans ve çalıştaylar gerçekleştirdik. Üyelerimizi yeni gelişen bilgilerle donatırken, ihtiyaçları olan nitelikli personel sorununa da mesleki eğitim projeleriyle yanıt veriyoruz. Bu kapsamda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz projemizi hayata geçiriyoruz. Simülatör teknolojisi ile vereceğimiz eğitimler sayesinde kursiyerlerimiz, beko-loder, ekskavatör ve kule vinç kullanımını gerçek saha risklerinden uzak, güvenli bir ortamda öğrenme imkânı bulacak. Yakıt ve bakım maliyetleri minimize edilirken, kursiyerlere anlık geri bildirim sağlanacak. Pratik becerilerin hızlı ve etkin şekilde gelişmesi mümkün olacak. Eğitim süresince kursiyerlerimiz kanal kazma, kamyona yükleme ve kule vinç ile yük taşıma gibi gerçek hayat senaryoları üzerinde uygulamalı çalışmalar yapacak.”
DOKSAN KİŞİYE SERTİFİKALI İSTİHDAM YOLU
Öncelikle işsiz gençler ve dezavantajlı bireylerin hedeflendiği projede, toplam 90 kursiyere 684 saatlik yoğun bir mesleki eğitim verilecek. Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi İŞGEM bünyesinde yapılacak eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, sertifikalı operatörler olarak sektöre adım atacak.
EĞİTİM MERKEZİ KALICI HALE GETİRİLECEK
Proje süresi bittikten sonra da merkezin faaliyetlerine devam edeceğini belirten yetkililer, atölyenin MTSO bünyesinde her yıl ortalama 90 yeni operatör yetiştirmeyi sürdüreceğini kaydetti. Bu sayede Malatya’nın inşa süreci hızlanırken bölge ekonomisine de sürdürülebilir bir katkı sunulması hedefleniyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.