dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2431.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66674.84$

Gelin kayısıya sahip çıkalım!


Gelin kayısıya sahip çıkalım!
Kayısı Borsa Pazarı'nda 2017 Kuru Kayısı İhracat Sezonu açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,tüm Malatya’yı kayısıya sahip çıkmaya çağırdı. Üreticilerin getirdiği 4 numaralı kayısının temsili olarak 7 buçuk liradan satışı yapıldı.
Narin

HABER MERKEZİ/MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kayısı Borsa Pazarı'nda 2017 Kuru Kayısı İhracat Sezonu açılışına katıldı, temsili kayısı satışı yaptı.
Bakan Tüfenkci, açılış töreninde yaptığı konuşmada tüm Malatya'yı kayısıya sahip çıkmaya çağırdı.

KAYISI İÇİN MUHATTAP YOK
Geçmişte kayısı birliğinin kötü tecrübesinin Malatya'ya olumsuz miras bıraktığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, "Kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu herkes bilir ve herkes bilir ki kayısının Malatya'ya sağlamış olduğu değer Malatya' da üretilen hiçbir üründe yok ama maalesef kayısı için muhatap bulamıyoruz.Hangi kurum üzerinden kayısıya destek verileceği bilinmiyor çünkü sahibi yok, birliği yok.
Sizler kayısı için düşük faizli kredi istediniz, Ziraat Bankası aracılığıyla verdik, kuru kayısımız uçaklarda dağıtılsın dediniz onu da yaptık bir değişim oldu mu olmadı. Siz etrafınıza bakın kaç tane ihracatçı var, biz Malatyalılar olarak kendi ürünümüze sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

KAYISIMIZ TESCİLLENDİ
Malatya Kayısısının Coğrafi İşaret Tescili aldığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, kayısının Avrupa'ya daha çok tanıtılması için üreticilerden ihracatçıya herkesin elini taşın altına koymasını istedi. Bakan Tüfenkci, Malatya'ya kurulması planlanan lisanslı depoların yapacağı katkıyı anlattı.

SAĞLIKLI DEPOLARDA MUHAFAZA
"Bu sıradan bir depoculuk değil” diye Bakan Tüfenkci, lisanslı depolar ve ürün ihtisas borsası ile üreticinin ürününü sağlıklı depolarda muhafaza edeceğini aynı zamanda elektronik ürün senetleri ile borsada işlem yapacağını aktardı.

KAYISI İHRACATINA FON
Bakan Tüfenkci, kayısı ihracatına tıpkı fındıkta olduğu gibi fon kurulması için önümüzdeki hafta girişimde bulunacaklarını söyledi. Bakan Tüfenkci “Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdim, destek gördü inşallah o fonu da koyacağız" dedi.

BU MEKAN YAKIŞIYOR MU
Bakan Tüfenkci kayısı borsa pazarının fiziki mekan olarak iyi olmadığına vurgu yaptı, “Açık çek veriyorum yer bulun bir araya gelin ben size çok düşük faizli krediyi çıkartacağım. Daha uygun bir yer bulmamız lazım. Ben para vereceğim kime vereceğim bir kurum, muhatap olması lazım. Biz 111 ülkeye kayısı ihracatı yapıyoruz ama şuandaķi rakamlar kayısıyı hakettiği yere taşımıyor.Burası kayısının kalbi sayılır ama ne acıdır ki fiyatı biz belirleyemiyoruz. Biz bu noktada elimizi taşın altına koymamız lazım" şeklinde konuştu. Bakan Tüfenkci'nin konuşmasının ardından üreticilerin getirdiği 4 numaralı kayısının temsili olarak 7 buçuk liradan satışı yapıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!