dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2298.0
  • BIST
    8988.79
  • BTC
    70589.46$

Genel merkez ne derse o!


Genel merkez ne derse o!
MÜSİAD Malatya Şubesi geçtiğimiz günlerde genel merkezin isteğiyle kongre tekrarlamıştı. İkinci kongreden sonra ilk kez Malatyatime'a açıklama yapan başkan Hüseyin Kalan, 'İki adaylı ilk kongre oldu. Genel merkezin tavsiyesiydi. Bize ne derlerse o kararı uyguladık. Şimdi tekrarlayın dediler, tekrarladık. Niçin tekrarlandığı konusunda bir izahat yapılmadı' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ - MALATYA 

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Malatya Şubesi, olağan kongreyi tekrarlamış, kongreye ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. İkinci kongreden sonra ilk kez Malatyatime'a konuşan çiçeği burnunda başkan Hüseyin Kalan, kongrenin tekrarlanması talebinin genel merkezden geldiğini söyledi. Kongrenin iki adaylı olması nedeniyle bir ilk olduğunu söyleyen Kalan, "Genel merkezin tavsiyesiydi. Bize ne derlerse o kararı uyguladık. Şimdi tekrarlayın dediler, tekrarladık. Niçin tekrarlandığı konusunda bir izahat yapılmadı. Tekrarlayın biz de katılalım dediler. Kararımızı yönetim kurulu olarak aldık. Yarın bize Olağanüstü genel kurul yapın derlerse yine yapmak zorundayız" diye konuştu. Öte yandan ikinci kongrede 49 oydan 46 oya düşen Kalan durumu; "Geçen dönem bize teveccüh eden 3 arkadaşın diğer arkadaşı seçtiğini gördük. Listede değişikliğe gittiler, arkadaşlar da kendi listelerine oy verdiler" şeklinde değerlendirdi.

İŞADAMLARI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Malatyalı işadamlarının birinci öncelikleri olduğunu anlatan Başkan Kalan, ikinci önceliğin ise ilin ekonomisine sunulacak katkı olduğunu söyledi. Malatya'nın en önemli gelir kaynağı olan kayısının haricinde başka bir ürünün ekonomiye kazandırılması için çalışacaklarını anlatan Başkan Kalan, "MÜSİAD olarak işadamlarımızın ufkunu ne kadar açarsak, beyanatlarımızla Malatya ekonomisine sunacağımız katkıları izah edebilirsek, hem üyelerimiz hem de kamuoyu olumlu etkilenecektir" diye konuştu. Başkan Kalan, Malatya'da ihracat yapan işadamlarına katkı sunacaklarına vurgu yaptı.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE KATKI SUNACAĞIZ
Malatya'nın istihdam seferberliği projesi kapsamına alınan 23 ilden biri olduğunu söyleyen Başkan Kalan, "Üyelerimizin cazibe merkeziyle ilgili projeleri var. Biz projeler geçse de geçmese de cumhurbaşkanlığının istihdam seferberliğine katılacaklarına inanıyoruz. Genel merkezimiz 250 bin kişinin istihdamına katkı vereceğini açıklamıştı. Biz de Malatya olarak buna katkı sunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

HALK YENİLİĞİ FARKEDECEK!
Türkiye'nin koalisyonlarla hiçbir kazanmadığını belirten Kalan, cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte yepyeni bir Türkiye'nin hayata geçeceğini söyledi. Daha önce milletvekili transferleriyle günü kurtarmak adına politikalar üretildiğini kaydeden Kalan, "İktidarda kalma pahasına birçok taviz verildiğini gördük. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte Türkiye, yönetim onayını tamamen halktan alan yönetimin farkını görecek. Bir defa oyların yüzde 50'si ve üzerini alamayan kişiler, ülkeyi idare etmeye halkın onayını almadan gerişemeyecek" diye konuştu. Kalan, "Eski nesil görecek ki bu daha iyiymiş, yeniler de eskiler niçin bu sisteme daha önce geçmemiş diyecek" şeklinde konuştu.

SİSTEMİN DEĞİŞECEĞİNE İNANIYORUM
Referandum sürecinde evet ve hayırın başa baş gittiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Kalan, "Çoğunluğun evet diyeceğini ve sistemi değiştireceğine inanıyorum. Hiç kimsenin de kendi
fikrini savunmayacak kadar olaylardan bi haber olduğunu da düşünmüyorum. Var olanı herkes görüyor. 18-22 yaş aralığındaki insanlar bazı şeylerin farkında olmayabilir. Onlar ne koalisyon gördü, ne kuyruk gördü. Salça için bile kuyruğa girdik. Paranızla istediğinizi alamadığınız bir dönem gördük. Dolayısıyla kimin neye evet, neye hayır dediğini iyi bildiğine inanıyorum" diye açıkladı.

DESTEK YÜZDE 75'İ BULUR!
Kalan ayrıca, "Malatya'da yüzde 75'in üzerinde evet ile referanduma destek verileceğini düşünüyorum.Türkiye genelinde de yüzde 50'nin çok üzerinde oy verileceğine inanıyorum. Malatya ekonomisi 2023 yılında 500 milyar dolara büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Kendi derneğimizden sorumluyuz" dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!