dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2403.0
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62895.98$

Gevrek MASTÖB'ü yüceltebilir mi?


Gevrek MASTÖB'ü yüceltebilir mi?
Bekir Alyüz uzun zaman sonra ilk kez Malatya Time'de Vitrin 44'ün konuğu...
Narin

Yakın zamana kadar “Öldü” diye terk edilmiş, cenazesi bile kaldırılamayan MASTÖB artık trilyon lirayla ifade edilen bir mülkiyete kavuştu. 30-40 kişiyle yapılan kongreleri arkasında bırakıp 100'lerle 200'lerle ifade edilen kongrelere imza atar hale gelen MASTÖB, artık milletvekillerinin ve siyasilerin uğrak yeri haline geldi. MASTÖB'ün böylesine büyük çalışmalara imza atmasındaki en büyük etkenlerinden biri olan eski Genel Başkan Bekir Alyüz, Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e önemli açıklamalarda bulundu.

 

RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN

Hasta yatağındayken bile Malatya'nın sorunlarını düşünmeye devam eden Bekir Alyüz'e bir Malatyalı olarak teşekkür etmek istedik. Yaptığımız ziyaretten bir hayli memnun olduğunu gözlemlediğimiz Bekir Alyüz'e klasikleşmiş sorularımızı sormak yerini konuşmak istediklerini kaydetmek istediğimizi belirttik. Malatya ve Malatyalıların dertleriyle dertlenen MASTÖB'ün sabık başkanı, hastalığını bir kenara bırakarak Malatya'nın sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı.

 

BEKİR ALYÜZ'Ü BİRAZ TOPARLANMIŞ GÖRDÜK

Malatya gündemini takip etmekle birlikte gündem belirlemesiyle de diğer basın yayın organlarına fark atan Malatya Time'ın başarısında Bekir Alyüz'ün katkısı büyüktü. Hakkı teslim etmek adına sayın başkana teşekkür ederek sohbetimize başladık. Hastalığı sebebiyle daha önce de ziyaret ettiğimiz Bekir Alyüz'ü bu ziyaretimizde biraz toparlanmış olarak gördük ve sevindik. Bu toparlanmasından dolayı memnuniyetimizi belirttiğimiz Bekir başkan, bir nebze olsun toparlanmış olmasında eşi hanımefendinin katkısının büyük olduğunu aktararak, “Allah, O'ndan razı olsun. Bana bir çocuğa bakar gibi baktı. Bir an dahi yanımdan ayrılmadı. Hakkını ödeyemem” ifadelerini kullandı.

Bekir Alyüz'le görüşürken dikkatimi çeken bir başka hususu da aktarmak isterim. Sayın Alyüz'ün konu Malatya ve Malatya1ıların menfaati olunca derinlere dalmasını, Bediüzaman Hazretlerinin "Kimin himmeti milleti ise o tek başına küçük bir millettir." sözleriyle yorumladım.

 

BEKİR, ESKİ BEKİR DEĞİL…

Tekrar sohbetimize dönecek olursak, genel başkanlık görevini bıraktıktan sonraki ilk kongreye katılan ancak ikinci kongreye iştiraki mümkün olmayan Bekir Alyüz'e MASTÖB'le ilgili görüşlerini sorduğumuzda aldığımız cevap her şeyin özeti niteliğindeydi. Alyüz, “Nazik ziyaretinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Rahatsızlığım sebebiyle çoktandır hiçbir yayın organına beyanat vermiyorum. Malatya Time gibi nitelikli bir basın yayın kuruluşumuz olduğu için bir Malatyalı olarak kendimi şanslı addediyorum. Rahatsızlığım son zamanlarda bir hayli arttı. Bunun için de MASTÖB'ün son kongresine katılamadım. Bu kongrenin Malatyamıza ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilen yönetim kurulanı başarılar diliyorum. Bekir eski Bekir değil. Eski Bekir olsa ne konuşulacağını neler yapılabileceğini tek tek dillendirirdi. Adil Gevrek çok samimi bir kardeşimizdir. MASTÖB'ü daha iyi yerlere götüreceğine inanıyorum. Malatyaspor'u birinci lige çıkarma başarısı gösterdi. İnşallah MASTÖB'ü de layık oyduğu yerlere getirir. Burada şuna da değinmek istiyorum. Malatyaspor birinci lige çıktığı zamanki kutlamaları ve ortamı televizyondan izleyebildim. İzlediğim kadarıyla koskoca MASTÖB Genel Başkanı ve Malatyaspor'un başkanı yokmuş gibi bir görüntü vardı. Ortam siyasi bir arenaya dönüştürülmüştü. Milletvekilleri kendi resimlerini her tarafa astılar. Adil beyin resmini ise hiçbir yerde görmedim. Siyasiler kendilerini ne olarak görüyorlar? Adil Gevrek'in başkanlığında bir ekip İstanbul'dan çıkmış, Malatya'ya gidip elini taşın altına koymuş. Çok daha büyük paralar harcayan Malatya'daki siyasiler ise yıllarca Malatyaspor'u birinci lige çıkaramamışlar. Adil bey ise ilk senesinde bu başarıyı göstermiştir. Adil beyi tekrar tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da siyasiler kendilerini ön plana çıkarmazlar. Kendi resimlerini asıp, başarıyı kendilerine mal etmeye çalışmazlar. Eğer bu hatayı yaparlarsa bunların haklarında gereken yapılmalıdır. Hem kamuoyu hem de yönetim kurulu gerekeni yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

MASTÖB, LOKOMOTİF OLMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİ

Siyasilerin davranışlarıyla ilgili değerlendirmesine sivil toplum örgütlerinin yapması gerekenlerini de ilave eden Bekir Alyüz, “İlk defa Türkiye genelinde Malatyalı milletvekili sayısı 25 olmuştur. Yani 25 tane Malatyalı Meclis'te Malatyalıları temsil ediyor. Burada bizlere çok büyük işler düşmektedir. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan MASTÖB'e büyük iş düşüyor. On binlerle ifade edilen üye sayısıyla çok büyüktür. Bu kurum ve kuruluşun bu işe el atması lazım. MASTÖB'ün toplantılar organize etmesi lazımdır. MASTÖB lokomotif olma görevini yerine getirmelidir. Milletvekilleri ve bürokratlar seviyesinde toplantılar yapmalı. Hatta belediye başkanları seviyesinde toplantılar yapmalıdır. Diğer sivil toplum örgütlerini de yanlarına alarak, Malatya'ya hizmet etmenin yollarını aramaları lazım. Milletvekillerini bir araya getirmek için bütün çabalarını harcamaları lazım. Bir araya gelmeyip de kendilerini bir şey zanneden vekillere de zamanı gelince gereken dersi vermeliydi. Bu en önemli işlerden biridir. Önümüzdeki bir veya bir buçuk ay içerisinde bunun yapılması gerekir. Ben sadece bu tavsiyede bulunuyorum. MASTÖB, bu işi bir an önce başlatmalıdır. Bunu en iyi şekilde yapabilecek güçteler. İstişarelerle büyük işler başarabilecek güçteler. Malatya'nın en büyük ihtiyacı böyle toplantılar yapmaktır. Malatya'da seçimle de ilgili istenilen seviyede seçim yapılmamıştır. Eğer bu olsaydı benim söylediğim bu tavsiyeyi devreye sokmaya çalışırlardı. Milletvekilleri günü kurtarma peşindeler. Kendilerini vekil yapabilecek kişilerin peşinden ayrılmıyorlar. Halk gereken cevabı vermelidir.” şeklinde konuştu.

 

MALATYASPOR'A VERDİĞİ EMEĞİN AYNISINI MASTÖB'E VERMELİ

Bir hayli bitkin olmasına rağmen Malatya meselelerini anlatmaya çalışan Bekir Alyüz'e “Sizden sonra MASTÖB'de bir sükunet vardı. En azından bize öyle geliyor. Sizin bu konudaki görüşlerinizi de almak isteriz” dediğimizde Bekir başkan da onaylayarak, “Adil kardeşimiz Malatyaspor'a verdiği emeği MASTÖB'e de verirse, MASTÖB, gerçek hüviyetine kavuşur. Bu konuya yönetimin çok dikkat etmesi gerekiyor. Bekir Alyüz dönemi sevabı ve günahıyla geride kalmıştır. Takdir edenlere veya etmeyenlere bir şey diyemem. O dönem bitti. Yeni bir dönem başladı. Bu dönemde Adil Gevrek'e büyük iş düşüyor. Adil bey mesaisini Malatyasypor'a ve MASTÖB'e eşit şekilde bölüştürmelidir. Eğer Malatyaspor'a verdiği emeği aynı oranda MASTÖB'e verirse başarılı olacaktır. Kendisini daha önce yönetim kurulu üyesi olarak, genel başkan vekili olarak ve genel başkan olarak onaylamıştık. Böyle bir insanın arkasında daima durulur. İnşallah durmaya da devam ederiz. Kendisi artık “Benim biraz da MASTÖB'e dönmem lazım” demesi gerekiyor. MASTÖB'ün şu anki çalışması yeterli değil. Şu anda değil ama inşallah olacak. Arkadaşlarıma güvenim sonsuzdur.” ifadelerini kullandı.  

 

BASİT ÇIKAR VE MENFAATLER UĞRUNA YAĞCILIK YAPILIYOR

MASTÖB Genel Başkanlığı döneminde Malatya'yı yönetenleri net sözlerle eleştiren Bekir Alyüz, dünkü görüşmemizde de aynı üslubu sürdürüyordu. Yaptığı eleştirilerin dikkate alınmadığını belirten Bekir Alyüz, “Kuzey Çevre Yolunu yapacaklarını söylüyorlardı, yapmadılar. Malatya'nın elinden alınan imkanların yerine yenilerini koymadılar. Hiçbir şey yapılmıyor. Sümerbank ve Şekerbank'ın yerlerini birer birer gasp ediliyor. Devlet Demiryolları'nın Beşinci İşletmesi'ni şeflik durumuna düşürdüler. Bakın birkaç tane örnek verdim. Bu örnekler için bile hesap sorulmadı bunlara. Malatyalılara sesleniyorum. Bunlar için hesap sorun. Bunları yaptırın, gündeme getirin. Bunların yüzlerine güldüğünüz zaman iyi bir şeyler yaptıklarını zannediyorlar. Çok basit çıkar ve menfaat uğruna yağcılık yapılıyor. Böylece gerçekler görülmüyor. Bu milletvekilleri de şunu bilsin. Arkalarını döndükleri zaman arkalarından böyle işler konuşuluyor. Stat konuşuluyor. Stadın yeri konuşuluyor. Bunlar Malatya'yı çok iyi yönettiklerini zannediyorlar. Son seçimlerde Ak Parti'nin oyu Malatya'da yüzde 8 oranında düştü. Şimdi bunlara kim hesap soracak? Bunların hesabının sorulması gerekmez mi? Malatya milletvekilleri acaba düşünüyorlar mı bunları? “Türkiye genelinde düştü” diyerek yalan söylemesinler. Sen şapkanı önüne koy ve düşün. Bizim çok dikkat etmemiz lazım. Vekillerin de dikkatli olması lazım. Niye bu kaybı yaşadıklarının hesabını yapmalardı lazım. Gelsinler sorsunlar biz tek tek cevap verelim. Eskiden biliyorsun, Malatya'da belediye başkanları halkın içindeydi. Belediye başkanlarının sayesinde başta Cumhurbaşkanımız sayesinde Ak Parti belli bir noktaya geldi. Bunu hesap edemeyecek ne var? Köşe kapmaca oynayan ve menfaatlerini ön planda tutan insanlar milletvekili oldu. “Ben yaptım oldu”yla işler yürümez. Böyle giderse gelecek dönemde de yüzde 8 düşerler. Durum böyle olursa şaşırmasınlar.” şeklinde konuştu.  

HAKKIMDAKİ SÖZLERİNDEN DOLAYI UTANIYORLAR MI?

Bekir Alyüz'ü MASTÖB Genel Başkanı olduğu dönemde belli bazı partilere yakın olduğu yönünde eleştirenler olmuştu. Bu eleştirileri kendisine hatırlattığımız Alyüz, “Ben sivil toplum örgütü yöneticisi olarak hiçbir zaman hiçbir partiye yakın durmadım. Beni yakinen tanıyanlar kim olduğumu çok iyi biliyorlar zaten. Onun için de bana “Şu partiye bu partiye yakın” diyemez hiç kimse. Ben şu partiye yakınım dersem biraz önce söylediklerimi söyleyemezdim zaten. Benim için başka bir iddia daha vardı. “Bekir Alyüz, aslında bırakmak istemedi bıraktırdılar” denilmişti. İşte 95 kiloluk Bekir Alyüz, 68 kiloya düştü. Dimdik yürüyen dimdik konuşan Bekir Alyüz yürüyemez durumda. Benim için böyle bir iddia da bulunanlar bugün utanırlar mı acaba?” diyerek yüreğimizi dağladı.

MALATYA TIME'A TEŞEKKÜR

Bekir Başkan'ın bu sözleri şahsımı bir hayli hüzünlendirmişti. Malatya'ya büyük hizmetleri dokunmuş bu insana, söyleşimiz için son sözlerini sorduk. İşte Bekir Alyüz'ün söyleşimiz için son sözleri: Murat kardeşim başta sen olmak üzere, tüm Malatya Time çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Malatya Time gibi kaliteli bir yayın organını Malatya'ya kazandıranlara teşekkür ediyorum. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Malatya'ya hizmeti geçmiş herkesi canı gönülden kutluyorum.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!